В момента чета ... 73

• 42 603
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Пациент 488 по едно време ми беше в списъка, но четох и много негативни коментари и се отказах. На тези, които не им е харесала- какво не ви допадна?😀

# 121
  • София
Да отметна прочетеното напоследък.
"Коледа под боровинковия залез" - страхотно описание на курортното селище и самото то, и това е всичко хубаво, което мога да кажа за книгата. Все ми се четат някакви хубави коледно - романтични, и все не мога да нацеля нещо по мой вкус. Прекалено са ми красиви жените, мускулести мъжете и клиширано потъват в очите на другия Simple Smile
"Списъкът на съдията" на Гришам. Последната му книга, отдавна не бях се срещала с него, омръзна ми по едно време, книгите му ми станаха някак предвидими и спрях да го купувам. Но тази ми я подариха и реших да я прочета. Не е лоша, но и нищо особено. Динамична е, има интрига, но явно съм се преситила от жанра.
"Добър ден, тъга" на Франсоаз Саган. Първа среща ми е с авторката и определено няма да е последна. Страхотен изказ, много френска във всяко отношение история, определено много ми хареса. Отделно, че я четох с превод от миналия век, без грешки и някакви жаргони, които биха могли да я опропастят.
Сега започнах "Изрисувано с къна", но съм съвсем в началото за някакви коментари. Следя Рийз Уидърспун и нейния читателски клуб и там много я бяха харесали преди година и сега като я видях издадена на бг веднага си я купих, дано не ме разочарова.

# 122
"Крадецът на книги" ми е много любима.

За "Момчетата от Никел" така и не се реших, защото прочетох "Подземната железница" по едно и също време с "Линкълн в Бардо" и определено втората ми хареса много повече.

"Добър ден, тъга" е суперска книга, направо невероятно, че авторката е била толкова млада като я е написала.

Цял ден чета "Написано в сянка" и много ми харесва Simple Smile

# 123
А на мен пък "Момчетата от Никел" ми харесаха много Simple Smile
И краят ме изненада..

Много силен и вълнуващ край, запомнящ се. Дори само заради него си заслужава да се прочете цялата книга.
Интересно, че и аз си представях сцените от "Крадецът на книги" чернобели, както споделя lili_78. Не се бях замисляла, че е така, но като прочетох нейния коментар, си дадох сметка, че е същото и при мен.
Започнах "Секунди" от Мишел Лебр - за 5 лв. от Алеята. Още съм в началото, но май ще е точно по мой вкус. "Леге Артис" никога не ме разочароват.

# 124
"Крадецът на книги" не съм чела, но гледах филма и много ме трогна. И на детето му хареса. Много красива история за намиране на човечност и топлина между чуждите. Естествено и трагедията на войната е показана за пореден път. Препоръчвам, заслужава да се гледа, ако харесвате такава тематика.

Аз закъсах с четенето. Реших на инат, че ще довърша "Физика на тъгата", но трудно върви, не ми се отваря Sad . Прочетох уж за разведряване "Момичето, което някога познаваше" - Трейси Гарвис Грейс и тя не ми хареса. Паралелно чета "Сама в Париж" на Джоджо Мойс , също скука, това е сборник с две новели и девет разказа. На втората съм и добре, че е нещо като предистория на "Момичето, което бях", та поне ми е една идея по-интересно, защото все още ми са пресни героите.
Чете ми се нещо смислено, трогващо и задържащо внимание. Но ако хвана нещо сега, тези нямат шанс.

# 125
  • Sofia, Bulgaria
Пациент 488 по едно време ми беше в списъка, но четох и много негативни коментари и се отказах. На тези, които не им е харесала- какво не ви допадна?😀
Страхотна е книгата, да знаеш!

# 126
  • в края на града
Интересна тема, толкова различни вкусове Simple Smile . Последно прочетени - коледни сюжети, повечето романтични - буквално ми се сливат. "В града на замечтаните кули", Джулия Уелар, тъжна е. Честно казано последните години избягвам такива книги (силни и натоварващи), но стилът на авторката беше толкаво приятен. Аз чета леко по диагонал, интересува ме сюжетът, развръзката, но тук ми се наложи да изчитам всяко изречение, много ми допадна начина на писане (предполагам и добър превод). Веднага потърсих и друга нейна книга - дебют била тази... "Непознатият от гората", Харлан Коубън - трилър, по-скоро смесица от криминална история, трилър, мистерия донякъде - хареса ми.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 22:54 от PetiaK

# 127
Привърших и втората книга на Ирса Сигурдардотир - Водовъртеж. Пак нещо не ме грабна, очаквах доста повече, въпреки че ми беше една идея по-интересна от първата. Ще изчакам малко преди да започна третата, че искам да ми мине малко.

Започнах 11-22-63 на Стивън Кинг Видях, че е печелила година или две номинацията за книга на годината във форума, реших че ми се чете нещо такова и за сега добрият стар Кинг не ме разочарова. Над може би 10 години не бях подхващала негова книга и се почуствах толкова приятно и на място с подробните му описания. Истински майстор.

Не можах да си избера нищо интересно в сторител, но все пак започнах да слушам Сливовиц на Катерина Хапсали . Привлече ме това, че Койна Русева озвучава книгата, не е лоша за сега.

# 128
  • Sofia
Тъкмо приключих "Роуз е изчезнала" на Катя Кету. Противоречиво ми е мнението. В началото даже бях аха да са откажа- много трудно влязох в историята. Начина на писана на авторката не ми допада особено, но след 20тата страница ме хвана повествованието. Все пак историята е интересна, има от всичко по- малко, но ми липсваше все пак нещо. Темата и историята беше интересна, но начина на писане не е моят.

Сега обаче съм в спупор, не знам какво ми се чете. Ще почакам до утре, та дано ми просветне Simple Smile

# 129
Няма да съжаляваш, има движение, има вълнуващи разкрития, много добре са обяснени нещата. Няма да казвам, че ще е spoiler alert.

# 130
Четох я миналата година и помня само, че бях много разочарована. Нагласена, натъкмена, неубедителна, с една дума - посредствена.
Но има много положителни мнения за книгата, може пък на теб да ти хареса.

# 131
Заинтригувахте ме с финала на "Момчетата от "Никел", и не продължих по диагонал, а нормално. Simple Smile
"Всичко е любов" е един от най-разтърсващите филми които съм гледала, може би и заради възрастта в която го гледах. "Никел",  българските ТВУ-та, и канадските изправителни/реформиращи училища за индианци  (за справка Джоузеф Бойдън) са от един дол дренки.

И на мен ми хареса "Крадецът на книги", купих я и прочетох след филма. Друго на Зюсак още не съм чела, въпреки че имам "Глинен мост" (Bridge of Clay), виждам, че е "Мостът на Клей" в превод, да не объркам някой. Чака ред заедно с още 27 книги. Купувам с по-голяма скорост отколкото чета, ще си дам пауза от пазаруването, поне да прочета 10 с желание купувани книги.

Поръчах обаче "Един аристократ в Москва", "Песен за Ахил", и "Цирцея". Ще погледна и Рагнар Йонасон, чете ми се за Исландия и добро крими. Препоръчаха ми и Ларс Кеплер, не съм ги чела (разбрах, че са 2ма съавтори).

Ще завърша годината с 56 прочетени книги, някои от които препрочит за пореден път.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 09:45 от Dez

# 132
  • Пловдив
Dez, ако говориш за българския филм "Всичко е любов" - това ми е най-най-най-любимият филм евър. Гледала съм го стотици пъти.
Не знам дали знаете, но главната героиня Янина Кашева играе д-р Кръстева в Откраднат живот.

Аз започнах "Слънцето на семейство Скорта" Лоран Годе. Още от първата страница се пренесох в Италианския Юг. Започва обещаващо, да видим как ще е нататък.

# 133
Една от малкото книги, които не дочетох. Не си падам по фентъзи, но за всеки влак си има пътници.

# 134
Една книга как ще бъде възприета зависи и от творбата, която е прочетена преди нея.
След “Аномалията” (Ерве Льо Телие) чета “The Silent Patient” (Алекс Майкълидис) и няма как да не ми направят впечатление значителноте стиловите различия, особено с тези къси и опростени изречения на Майкълидис. Което пък, от друга страна е чудесно улеснение, когато четеш книгата на английски. Но не мога да не споделя за това - не толкова като критика на втората книга, а като наблюдение.

Общи условия

Активация на акаунт