В момента чета ... 73

• 43 686
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Не оставяй "Глина", много бързо става интересна и се чете лесно.
Няма, изключвам телефона и продължавам с книгата.Books

# 196
Това не е ли просто печатна грешка - "стъпи", вместо "стъпки"?
И аз съм готова да се обзаложа, че коректорът го е проспал.

# 197
И при нас използват думата "тепам" . Тепам на едно място. Тъпча на едно място, нервнича.

# 198
  • Пловдив
Тепам и аз съм я чувала, не я използваме масово, но не е нещо непознато.

# 199
Дали някой е прочел Симон на Нарине Абгарян?

# 200
В “Какво четеш” във ФБ има много добри отзиви за “Симон”.

# 201
На мен ми звучи добре от анотацията, а и е крайно време да прочета нещо от Абгарян. Ще си я поръчам.

# 202
Две думи за "Изборът" на Саманта Кинг - нищо ново, нищо интересно. Първата част ми грабна вниманието, за втората се досетих, а третата финална нищо не се случи. Като преписана от "Зад затворени врати", ама с деца. Разочарование.

Започнах новата книжна година с "Вила с басейн". Само една глава минах, но ми харесва цинизма на Кох.

# 203
  • София
За много години! Живи, здрави, четящи и щастливи!
Приключих "Отхвърленото фередже" на Кармен Бин Ладен. Бих я оценил с 3/5. Интересни са ми споделените неща за живота в Саудитска Арабия, хората и взаимоотношенията, но книгата ми е една идея хаотична и недостатъчно задълбочена.
Зарязах преди това "Коледа под боровинковия залез". Както не ми се струваше толкова банана, така бързо ми стана откровено мъчително досадна. Всяка една ситуация - кой как се отпуснал на другия на рамото, въздъхнал, погледнал и т. н. ми стана много изкуствено и клиширано. Ще и дам още един шанс от немай къде и ако не стане, я отписвам.
Подкарвам книгите от темата с номинациите. Започнах "Глад" на Алма Катсу. Съвсем в началото съм. Напомня ми съвсем бегло на книгите на Карл Май.

# 204
Моята книжна година започна с "Творецът на ангели" Стефан Брайс. Пожелавам си повече време за четене и много книги, които да ме докоснат.😌

# 205
  • Бургас
Завърших годината с 30 прочетени книги. Книги имах- време нямах. Здраве да има.
Чета "Трябва да поговорим за Кевин"  и току се ровя да намеря някъде как е написала книгата. Не открих. А може би темата е интересна за твърде малко хора....

# 206
  • София
Започнах годината с "Територия на терора" - съавторство на Хилари Клинтън и Луиз Пени.
Приятно изненадана съм, добро жанрово постижение: политически трилър, посветен на един от кошмарите на човечеството - ядрено оръжие в ръцете на терористи. Як съспенс до края, хубави диалози, изобщо, въпреки някои очевидни слабости, трилърът се поглъща наведнъж и е идеален за разпускане. 
Скрит текст:
Под слабости имам предвид неща като твърде хиперболизирани образи, особено на главната героиня (държавен секретар, естествено), която е нещо като самороден дипломатически гений и Суперуомън в едно, леко изсмукана от пръстите намеса на Трите бора и Гамаш накрая, твърде хепи енд и др.под., нищо особено дразнещо.

# 207
Значи Гамаш се появява и в "Територия на терора"? Тъкмо още една причина да прочета книгата. Simple Smile

Между другото, аз чета в момента следващия роман на Луиз Пени за Гамаш след "Царството на слепите" - оригиналното заглавие е A Better Man. Стигнах средата и за момента ми харесва много, очертава се по-типично криминале от предишната. Луиз Пени май ще се нареди сред любимите ми криминални автори.

# 208
Литературни инфлуенсърки,
Започнах Глина
По въпроса от предходните постове — определено е грешка и думата е стъпки. Изненадващо за мен и противно на очакванията ми — още не мога да кажа нищо лошо за книгата, но да видим… продължавам напред.

# 209
Литературни инфлуенсърки,
Започнах Глина
По въпроса от предходните постове — определено е грешка и думата е стъпки. Изненадващо за мен и противно на очакванията ми — още не мога да кажа нищо лошо за книгата, но да видим… продължавам напред.
Sweat Smile
Аз ще си мълча. Ще докажат, че е архаизъм като стой, та гледай.
Книгата е много пъстра - усещаш мирис, виждаш цветове. Но аз съм на 2ра глава, а от утре съм на работа.Rage

Общи условия

Активация на акаунт