В момента чета ... 73

• 43 726
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
"Завръщане" от Яа Джаси е интересна и увлича Simple Smile

# 301
  • София
За семейните саги - "Ейглетиерови" на Анри Троая чели ли сте?

# 302
  • София
Семейни саги: "Хана", "Полубрат", "Живи", "Слънцето на семейство Скорта", "Палми в снега", "Името" , "Девиците от рая", "Оризовата майка", "Разплата" , "Сянката на чинара", "Образована", "Свекървата", "Островът", "Зулейха отваря очи", "Казусът Кукоцки", "Моята орис", "Снежно цвете и тайното ветрило"...

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 23:07 от Happy Mijjj ツ

# 303
  • Пловдив
И аз препоръчвам Палми в снега, както и Нишките на съдбата.

# 304
О да, "Палми в снега" може би е най-доброто предложение. И "Момчетата Бърджес" може да се добави към препоръките, "Синдромът на куклата" също.

# 305
Цяла сага са и 7-те на Джефри Арчър - “Хрониките на Клифтън”. Много добър разказвач е той - да допълня, ако не сте го чели.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 23:22 от fenyx

# 306
Аз си водя усърдно читателския дневник там, защото много бързо забравям сюжетите и впечатленията си от книгите. Не трупам излишна информация...
Благодаря за споделеното.
Аз забравям почти всичко от прочетена книга. Но Винаги ми остава някакво усещане и това усещане просто му се появява като чуя името на книгата ( усещане за  тежка или оптимистична или странна или гнусна книга). Дори сега, като ви чета, ми се вдигат флагчета при познато заглавие ( чела съм я но не помня нищо, освен че беше еди каква си като усещане). Не знам  какво би ми дало повече записването на сюжет или впечатления, герои, точкуване. Никога не си поставям и цели при четене. Колкото - толкова. Колкото и книги да прочета винаги ще имам усещането че не ми е достатъчно и мога повече. Но пък когато сме на почивка чета извънредно много и само на хартия. Носим ги в куфарите. Винаги сме семейно комбинирани. Купувам често втора употреба от книжен пазар на смешни цени. Носим ги натам, оставяме в къщата/хотела а обратно мъкнем сувенири. Тази година, на летището в Берлин, за пръв път ни накараха да извадим всички книги от куфарите при проверка на ръчен багаж. Чак се засрамих като видях колко са.

# 307
  • София
Днес ми е ден за "Играта на ангела". Колкото повече чета, толкова по-заплетено и неясно е всичко. Объркващо, но много интересно. Имам въпрос към челите книгата:
Скрит текст:
Андреас Корели кой или какво е според вас? Давид Мартин луд ли е? Прочела съм около една трета и все още се колебая странните случки около главния герой дали са истина или плод на болно въображение, или пък наистина има тумор в мозъка.
Дано до края да ми се изясни, че все още си премислям неща от "Сянката на вятъра". Иначе и аз помня прочетените книги повече като емоция и основния сюжет. Трябва някоя много да ме е впечатлила, за да запомня имената на всички герои и подробностите около тях.

# 308
Ами мамите с малки деца и в отпуск по майчинство сигурно или имат помощ, или децата им са "небудливи", та да четат повечко Wink Моята бебка е такава цокла... Много се буди нощем, а през деня изисква цялото внимание за нея. Трябва и за баткото да остане, къщата и т.н., та... вечер за малко. А по соц. мрежи имам интереси и така релаксирам, успокоявам се. Също не мога да чета неспокойна. ГР го ползвам само като ми трябват отзиви за книга, но повечето ги получавам тук Simple Smile Нещо не е "моето". Не ме радва публично (с "лицето" си) да си излагам четени/не книги.Не знам има ли опция за анонимен профил в ГР, но и не искам - стават ми прекалено много и ме затормозяват.
"Защо тийнейджърът не ми говори" чета, на 1/4 прочетена съм, има добри съвети, но мн. "разтегната", вместо 80, можело е на 8 стр. да ги съберат, не обичам такова съдържание...

# 309
Ален мак, не е нужно да си с лицето си в ГР. Както навсякъде, има потребители, търсещи популярност, но нямам усещане, че някой се занимава с другите. Там съм изключително анонимна, освен това и не пиша рецензии. Оценки давам само на книги в двете крайности или такива, за които мнението ми е категорично, но избягвам ниски оценки, а и петобална система не ми допада. Използвам го само за лично удобство: за да отбелязвам книги и уж да следвам някакъв списък с желания, за които бързо забравям Simple Smile В ГР ила различни възможности за библиофили, но и време трябва да се участва в дискусии, клубове и т.н. Разбира се, това е и комерсиална платформа, която също диктува тенденци, но е достатъчно малко, за да я използваш само за лични цели.

# 310
  • Mostly in my mind
Ивето, чела съм я отдавна, но

Скрит текст:
Давид Мартин мисля, че не, не беше луд. Кoрели по спомен дали не беше сюрреалистична личност? Несъществуваща. Мда,  в такъв случай Мартин би бил луд...тя, сама част, е пропита с много призрачни и страховити неща. Помня, че ми беше любима от всички и ме беше страх да я чета вечер.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 08:56 от Лолита

# 311
  • София
Много ви благодаря да предложенията! Hug
Някои от романите съм чела и са страхотни - например Оризовата майка и Сянката на чинара.
Сега ще потърся всички, които не съм чела. А Холандската къща я имам, но не съм стигнала до него, че ми е истинска книга, хартиена,  Blush и трябва да си развалям рахата. Четецът ужасно разглезва.
Иначе от Джефри Арчър май всичко съм изчела.

# 312
На Джефри Арчър се задава нова книга за Уоруик, не нам кога ще я издадат тук, но вече на английски е пусната в продажба- “Over My Dead Body”.

# 313
И четец имам, но го ползвам само ако не открия книжния формат. Аз лично се потапям в книгата(стига да е интересна) , аромата на мастило и прочие.
Живот и здраве да си построим по-скоро къщурката, ще има голяма дървена библиотека с нисичка софричка и пуфче(нал тъй им викаха на фотьойлите с шушулки), и гоблени над тях с тематика какво съдържа библиотеката. Майчето го измъчих да шие гоблен с корабна битка, сега е ред на дракони😂.

# 314
Устоите на земята брои ли се за семейна сага Rolling Eyes Много ми допадна на мен.
ГР ми е много полезен на мен, хем си набелязвам книги за четене, хем си отбелязвам прочетените и си оставям по някой коментар, да се подсещам след време, също и цитати ако имам време, си вмъквам. Целите за годината си ги поставям за стимул само Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт