В момента чета ... 73

• 43 660
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Благодаря за препоръката за библиотеката! Открих две от трите книги. Третата не съм я търсила още. Успях с картата, която разнасям от няколко години в портфейрла и не ползвам да си подновя регистрацията на сайта им и да ги заявя. Видях, че имат филиал на Сердика, който през част от дните работи почти до 8 вечерта и ми е удобен вариант. Сега чакам да ми потвърдят заявките и да пробвам на практика да чета книги от библиотеката. Тази на Славейков ми остава много на никъде и ми гълта много време, но филиалът на Сердика ми е до метрото и по път.
Иначе по темата - продължавам да чета "Кажи на вълците, че съм си у дома". Харесва ми - като всяка една книга, която наблагя най-вече човешките взаимоотношения, чувства, терзания, тъга.

# 391
  • Mostly in my mind
Голям рев беше на "Споделен живот". затова не искам да почвам другата нейна...
При "Отива една жена при лекаря" нямаше сълзи, обаче на филмааа...много! Изключително добре направен, нидерландски, чудесно подбрани герои. Това е един от малкото случаи, когато филма ми харесва много повече от книгата.

# 392
Искам да ви попитам дали само аз намирам словореда за странен. "Отива една жена при лекаря" не е ли неправилно? Жената чужденка ли е? Това не е български език, поне не както го помня.
Видях, че на английски е "Stricken" (cancer-stricken), което има смисъл. Какво ми убягва (ако изобщо ми убягва нещо)?

# 393
Дез, словоредът е такъв, защото това е един вид началото на разказ - някой разказва на друг. Например "Отиваме ние при Пешо, а той ни казва..." Нали разбираш? Предполагам, че такава е идеята на заглавието: отива една жена при лекаря и научава, че еди-какво си.

# 394
  • София
Аз на тази книга - "Отива една жена при лекаря" - съм ѝ дала 1* No Mouth
Изобщо не ми беше харесала, нито пък разчувствала..
Единственото ѝ положително нещо е да подтикнат жените да си правят редовни мамографични прегледи.

# 395
  • София
Приключих Огледални убийства на Хоровиц. Ще и дам 4.5/5. Този път не ме изненада толкова убиецът, колкото мотивът му. Интересно пише Хоровиц, въпреки че едва ли ще някога ще ми стане любим автор. Малко ме напрегна това, че имаше книга в книгата, много имена, много герои. Отделно някакви странични истории също са вкарани, но както се вижда от оценката, все пак ми хареса.
Сменям жанра и продължавам с Мръсни номера преди закуска на Мариан Кийс
Като гледам какви обемни книги ме чакат, не знам как ще си изпълня книжната цел. 🤣

# 396
Аз на тази книга - "Отива една жена при лекаря" - съм ѝ дала 1* No Mouth
Изобщо не ми беше харесала, нито пък разчувствала..
Единственото ѝ положително нещо е да подтикнат жените да си правят редовни мамографични прегледи.
Ами странна е, да. Бърка ти в здравето, най-вече предизвиква някакви смесени чувства към съпругът, но е запомняща се. Споделен живот е по-четима, повече като роман. Нямат общо, освен като тематика донякъде.

# 397
  • София
И на мен ми беше странна "Отива една жена при лекаря"
Скрит текст:
- малко в стил - да знаете, че ако се разболете, мъжът Ви ще се скъса да кръшка.
Нещо не схванах дълбокия замисъл.

# 398
  • Mostly in my mind
Гледайте филма, момичета. Много е силен! https://filmisub.com/filmi/47182-komt-een-vrouw-bij-de-dokter-ot … a-lekar-2009.html

# 399
За мен беше много запомняща се  "една жена.." защото.... Ами защото ако си имал много близък починал от онкозаболяване с дълга безнадежна борба, в която си участвал , имаш нужда да прочетеш нещо такова за да разбереш, че всичко което се е случвало във взаимоотношенията е нещо закономерно, обяснимо. Книгата е за надеждата, за дъното, за нуждата да запазиш и малкото си достойнство, за това как болен се държи към другите и как здрави се държат към него в такава ситуация, за мъдростта, за стреса и най-накрая за тържеството на живота. Главната героиня спечели моята симпатия и уважение.
Благодаря за насоката към филма, но не знам дали ще го гледам.

# 400
За мен беше много запомняща се  "една жена.." защото.... Ами защото ако си имал много близък починал от онкозаболяване с дълга безнадежна борба, в която си участвал , имаш нужда да прочетеш нещо такова за да разбереш, че всичко което се е случвало във взаимоотношенията е нещо закономерно, обяснимо.
Аз съм имала и никога не бих си причинила нито книгата, нито филма. Както и въобще отбягвам сиклити. Не разбирам и хората, които се връщат да дълбаят дъното, вместо да продължат да живеят. Достатъчно ти се сгромолясва целия свят и преобръща в една друга посока. Не знам каква утеха би ти дало подобно четиво, освен да преживееш всичко наново, което си е катастрофално.

И да не е спам ... Миж, коя е първата книга от "Тъмната Исландия"?

# 401
  • София
evencee, "Снежна слепота", "Черен мрак" и "Ледена тишина" Simple Smile

# 402
  • Варна
Снежна слепота я имам, но е една от онези, дето отлежават на купа Laughing Ако ми допадне ще потърся и останалите.
Мъча се с третата книга за Гърни, но нещо не ми спори. Много отвлечено засега, май ми дойдоха в повече три книги от поредицата една след друга...

# 403
  • Варна
Тази нощ приключих "Тя винаги се завръща" на Джонатан Баркър. За разлика от другите му книги тази ми допадна. Отдавна ми се четеше нещо за вещици и попаднах на правилната книга. Приятно усещане ми остави, пък и имах нужда да прочета нещо с препратка към Стивън Кинг. Simple Smile

# 404
  • София
Аз открих личния си фентъзи-сезон '22 с втората част на "Кръв и пепел" на Дж. Арментраут ("Кралство на плът и огън") и засега все още ме напушва предимно смях, обаче подозирам, че ако продължи в същия дух, ще мина и към тихи ругатни.
Вече към 200 страници главната героиня Попи е зациклила на състояние, което баба ми, светла ѝ памет, навремето описваше като "хем ми се иска, хем не ми стиска, хем мама не дава". Тъй като разказът е от нейно име, имам чувството, че чета не фентъзи, а дневник на гимназистка, изпаднала в душевно терзание, пада ли си по лошото момче на випуска или не го трае. Има едно такова семкаджийско сериалче по Нетфликс - "Ginny & Georgia" - та, все едно Джини е придобила някакви уж свръхсили, ма още не е разбрала какви. Ще почакам още малко, пък дано се случи най-после нещо магично в цялата работа или поне някоя война да си спретнат, че да се допре лекинко до жанра, за който претендира...

Общи условия

Активация на акаунт