В момента чета ... 73

• 43 661
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Вече нямам място за книги и почти не купувам. В нашия град няма онлайн заявки в регионалната библиотека, но като потърся нещо и в момента го няма, библиотекарките си записват и ми звънят по телефона, когато го върнат. За съжаление не всичко се намира. Търсих "Абсолво те" на Бърдаров. Купен 1 брой и той наличен само в читалнята.

# 376
  • Mediterraneo
Абе, фен на книгата и аз съм, младостта ми мина по библиотеките, вкъщи винаги е имало огромен брой книги. Татко много обичаше да чете, купуваше много книги. Винаги съм била заобиколена от хартиени книги, докато не се наложи да замина за чужбина. Тръгнахме всеки с по един куфар, моят беше пълен с книги... Но дотам. Нито имам възможност да купувам книги, нито да ги съхранявам. Така че- колкото и върл фен да съм на хартиената книга, животът ме промени. И то към по- добро.
Свалям книги отвсякъде, откъдето имам възможност и нямам никакви скрупули.

# 377
  • София
А как работят тези онлайн заявки? Едната книга видях, че я има в библиотеката през някаква търсачка. Някога преди време имах някакъв профил,, но изобщо не се сещам какъв е, а и не знам още активен ли е.

# 378
  • Пловдив
Преди години за да си сложа спирачки на купуването, се записах в библиотеката.
Днес това не ми е опция, с малко дети гоня час за ясла, работа и после пак всичко. В час пик от яслата до библиотеката ще е на кантар работата.
Обожавам хартиените книги, за миналата години от всички прочетени книги само 3 бяха от телефона, прочетени по време на морето. Разменям, продавам, подарявам за да не се затрупвам /по едно време си запазвах, онези, които ми харесват/. Тук нямам библиотека и няма как да пазя. Имам около 80 непрочетени книги.

# 379
  • Бургас
Прочетох  "Терапевтът" от Хелене Флуд. Хареса ми. Убийство още в първите страници и после бавничко, "спокойно" се разплита историята. За мен тя е житейски вярна. Главната героиня - "авторката" ми беше много близка. Финалът, наистина е изненадващ, но точно защото прочетох това в анотацията, се замислих за евентуалната изненада и открих детайла, който би стоял като кръпка , ако не беше от съществено значение. За първи път се изживявам като детектив. Уж "спокойна " книга, а аз не се успокоих , докато не я прочетох.

# 380
А как работят тези онлайн заявки? Едната книга видях, че я има в библиотеката през някаква търсачка. Някога преди време имах някакъв профил,, но изобщо не се сещам какъв е, а и не знам още активен ли е.
За Столична библиотека онлайн заявките работят след като човек си извади чититателска карта, следва регистрация на сайта, следва възможност за онлайн заявки. Хубаво е, че не е задължително ти лично да отидеш да ги вземеш, а може и човек с твоята карта за библиотеката.

Купувам много книги и на моменти се стресирам, защото ем нямам достатъчно време за четене, ем като погледна купчините и си казвам "И защо са ти? Вече не са нови и ги има в библиотеката/читалнята"
Разменяме книги с две приятелки, имаме малка библиотека във входа и така

Не свалям книги, нередно е. Случва се да чета нещо от Читанка като пътувам, но хартиената книга е вкъщи.

# 381
Как се казваше поредицата на Рагнар Йонасон и кои три книги до в момента са преведени на български?

# 382
Първата. От нея имам само втората, не знам кои са преведени.

# 383
  • Пловдив
Току-що установих още една причина за да не трупам книги...взех си някои книги от майка, за последния месец откривам втора книга, която съм имала, но съм купила отново - прочела и продала/разменила.

# 384
Аз не спах хич добре тази нощ,
Скрит текст:
сигурно от нерви, че вероятно ще се разболявам от ковид, и то за втори път.
Та реших, освен шведската психологическа книга, да започна да чета и нещо по-вълнуващо. Та затова започнах "Вечерта и утрото" на Кен Фолет. Много харесах трилогията, дано и тази "предистория" да харесам.

# 385
Започнах "Споделен живот" - Джоди Пико - грабна ме от първите страници. Даже не знам как се е озовала в електронната  ми книга, нямам спомен някой да ми я е препоръчвал. Търсех с какво да продължа и просто ме намери.
Много напомня на Отива една жена на лекар с моралните дилеми, които поставя. Кое е 'правилно' и кое "грешно", кое е "добро" и кое "лошо" Rolling Eyes

# 386
  • Бургас
Започнах "Споделен живот" - Джоди Пико - грабна ме от първите страници. Даже не знам как се е озовала в електронната  ми книга, нямам спомен някой да ми я е препоръчвал. Търсех с какво да продължа и просто ме намери.
Много напомня на Отива една жена на лекар с моралните дилеми, които поставя. Кое е 'правилно' и кое "грешно", кое е "добро" и кое "лошо" Rolling Eyes
Наистина хубава книга.

# 387
  • София
Чоко, оздравявай, мила! Дано не е Ковид!  Sad

Вчера приключих "Ледена тишина" , много съм доволна от нея Simple Smile

"Ледена тишина" е третата преведена на български част от поредицата на Рагнар Йонасон за "Тъмната Исландия" .
Книгите е добре да се четат подред, тъй като освен с едни и същи герои има и по-нататъшни развития в отношенията между тях.
Действието в "Ледена тишина" се развива в две времеви линии - в днешни дни, с познатите ни от предните книги полицейски следовател от Сиглюфьордюр Ари Тор и телевизионната водеща Исрюн, и  през зимата на 1955г, когато семействата на две сестри и техните съпрузи решават на се установят във фермерска къща край усамотения фиорд Хединсфьордюр в най-северните части на Исландия. Изолирани в дългата тъмна зима, без електричество, без течаща вода и без други хора наоколо, те преживяват една трагична смърт, причинита за която се разкриват едва в наши дни. Всичко започва с една стара снимка на заселниците с бебето, родено там, на която има и един тайнствен непознат ... Кой е този човек и по какъв начин е свързан той с тайнствените събития , случили се в далечната тъмна зима преди десетилетия - с този въпрос идва при Ари Тор порасналото вече над 60-годишно бебе от снимката....
Историята постепенно започва да се разплита като наяве излизат нови обстоятелства и скрити в миналото мрачни тайни...
Хареса ми атмосферата, както и това, че освен основната линия- тази тип "студени досиета" , има и още една самостоятелна криминална история, ситуирана обаче в Рейкявик. Мисля, че това е най-интересният роман от поредицата до сега.

# 388
Започнах "Споделен живот" - Джоди Пико - грабна ме от първите страници. Даже не знам как се е озовала в електронната  ми книга, нямам спомен някой да ми я е препоръчвал. Търсех с какво да продължа и просто ме намери.
Наистина хубава книга.
Много хубава.
Аз обикновено чета, мъжът ми е гледал филма, после обсъждаме. Интересно е как бива обигран сюжета. Рядко посланието е това на книгата.
Отива една жена при лекаря е книга, която не може да бъде забравена.

С тийна се гоним по поредицата за оцеляване в гимназията. Научих доста тийнейджърски жаргон.

# 389
Изчетох на "Фатална изповед" на Кери Бийвъс, бива я, сложих и 3 * обаче. Много баналности имаше, сравнително предвидима ми беше, но все пак успях да я изчета, напоследък си е успех за мен!
На аудио съм на "Дейвид Копърфийлд", върви ми доста добре, вече съм на 15% и става все по-интересна.
На хартия започнах отдавна купената от мен "Кървавият портокал" на Хариет Тайс. Добре е, но на фона на Фатална изповед преди нея ми е доста потискаща и песимистична.
Скрит текст:
Засяга се преекспонираната тема за лошата майка, не една и две книги изчетох напоследък, в които е засегнато подобно поведение. Нейните колебания, душевни терзания, чувство за вина, в случая комбинирани с работохолизъм и секс залитания - всъщност съвсем стандартно, да.
Щеше да е добре, ако не беше толкова отчайващо мрачна. Да видим, държи ми интереса все пак.

Общи условия

Активация на акаунт