В момента чета ... 73

• 42 609
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
За мен е голямо удоволствие да вляза в книжарница и да си купя нова книга, но понеже чета повече книги, отколкото мога да си купя, свалям и електронни, а на хартия дебна намаления по сайтовете или чакам панаира. Ако ги няма електронни, книги с изчерпан тираж не можеш да прочетеш или пък ги виждаш на старо с ьени от 60 лв - пример "Оризовата майка". Последно четох "Светлина между два океана", която не можеш да купиш от книжарница, но електронна се намира.
До средата на "Стъкленият хотел" съм и ми харесва, имам чувството, че предстои по-добрата половина.

# 631
  • София
Аз купувам много - основно по намаления последните години, също и свалям без особени скрупули. Само съвременни български автори не свалям, а купувам, когато реша да ги чета.
Но сега съм си поставила за цел да озаптя купуването на книги поне през следващите месеци, защото библиотеката ми прелива. Като попрочета част от новите и евентуално препродам някои от тях, които не мисля да задържа, тогава нови. А и ще пробвам с библиотеката също - да вземам от там.

# 632
Преди две години   в  градската ни библиотека почти нямаше нова книга.
Подарявала съм им мои.
Не знам дали спечелиха проект или намериха спонсори, но сега е удоволствие да отида там.
От 7 годишна съм абонат. Имат си сайт, на който можеш да видиш наличните книги и на място да си запазиш.
Доста парички ми спестиха. Е, понякога се изкушавам да си купя книга, но то си е мания.
Светлина между два океана я намерих там случайно. Благодарение на  тази група се ориентирам бързо в заглавията. Библиотекарките са разпределили заглавията по теми със малки стикери с различни цветове-за исторически, трилъри , фантастика и прочие.

# 633
  • София
Halliwell, потресаващо грозна корица има българското издание Grinning

Четох я като излезна и бях очарована как описва златните години на Холивуд (или поне моята представа за това време), много ми хареса, все си мислех за Е.Тейлър.

Прочетох ретро сборника "Полунощно слънце" с разкази от севера - харесаха ми, но нещо се натъжих и ми стана едно тегаво....

Не пиратствам книги - купувам, взимам от библиотеки, читалнята, приятели, разменям.....

Определено и аз през цялото време си мислех за Елизабет Тейлър, както и за един филм с Джесика Честейн - "Джолин", в който дебютира в главната роля.

За корицата мога да кажа, че видях доста по-несполучливи чуждестранни издания в това отношение.

# 634
  • Бургас
Прочетох последната книга на ЮиР ,,Това,което посееш,,
Страшно ми хареса!
Сигурно сте коментирали,но не съм чела последите теми,та кога се очаква новата им книга,знае ли се?

# 635
Ще има нова книга на Юрт и Русенфелт тази година, вече е обявена, но още не е излязла и на шведски. Живот и здраве, би трябвало да излезе до края на годината и на български.

# 636
  • Бургас
Супер,много ти благодаря,Cioccolata !

# 637
Няма защо. Simple Smile И аз я чакам с нетърпение, макар че историята взе да става като сапунка вече.

# 638
  • Бургас
На мен ми се струва,че тази,може да е  последната.
След развоя в края на ,,Това,което посееш,,...

# 639
  • Mostly in my mind
Аз вече забравих за какво се разказваше или по-точно как свършваше. Blush

# 640
Прочетох Славея на Кристина Хана. Тежка, през цялото време ме държа за гърлото. Определено си струва четенето, няма да я забравя скоро!

# 641
При нас "Това, което посееш" ще излезе на 23.03. Най-после!
Любопитно ми е какво става с Били.

Имало филми по книгите на Адлер-Олсен, видях трейлъри. Ще ги търся целите.

# 642
  • Пловдив

Прочетох Ариб. Повелителката на халифи.
Книгата ми хареса, Ариб е била много колоритна личност, явно и достатъчно умна. Всяка може да покаже плът, но да остане в аналите едва ли много са успяли. Син на халиф е написал книга за нея, била е легендарна по онези земи. Намерила е място и в най-важните хроники за музика и поезия "Книга на песните". Препоръчвам на всички, които харесват книги базирани на реални лица и събития.

# 643
  • София
Във връзка с поста на Десиссслава искам да препоръчам цялата поредица на Емас за жените в историята. Купих си няколко импулсивно, защото имаше страхотно намаление в Ориндж за 8-ми март. Сега ще дебна да си купя и други.
https://www.emasbooks.com/catalog.php?action=showbooks&subcat_id=40

# 644
  • София
Прочетох най-после Град Отчаяние на Стивън Кинг - не е лоша, но не бих я поставила сред наистина добрите му романи. И краят някакъв набързо скалъпен.

Изчетох за два дни Игра с огъня на Шен. Хареса ми, нищо че ми биеше на тийн роман. Първоначално мислех да я препоръчам на дъщеря ми, но се отказах заради пиперливите любовни сцени, които на мен ми допаднаха, но това е друг въпрос. Grin

Сега започнах Всичко, което искам за Коледа, защото ми се чете нещо по-лежерно.

Общи условия

Активация на акаунт