В момента чета ... 73

• 42 616
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Още две книги зарязах на 20% и изхвърлих от Киндъла. Жестока греда с "Върбите" на Алджърнън Блакууд. Подведох се по ревюта и ентусиазма на Лъвкрафт. Красива проза не видях, само скука. Обичам описателни книги, харесвам ритъма на думите, на изреченията. Тук нищо подобно не видях. Не е нито Дилия Оуънс, нито Джордж Мартин. Прозата на Кинг ми хареса много в "Дума Ки", при Блакууд няма такова нещо.

Другата зарязана е "Копелето на Истанбул". Битовизми и скучни хора с кошерно мислене. Не знам каква е целта на книгата. Надникване в кошерния манталитет, може би? И да се прекръстиш, и плюеш в пазвата, че не си част от клан с лепливи взаимоотношения? Не е мой тип книга.

"Поправките" все още не е започнала истински, Чип ми е скучен, надявам се да се разкара скоро от сюжета. Засега не се отказвам, но върви бавно, защото не съм мотивирана да видя какво ще се случи.

Бях си обещала да не купувам нищо ново до края на годината, но снощи видях "Жертва 2117" на Адлер Олсен за долар, и се възползвах.
https://www.amazon.com/Victim-2117-Department-terrifying-persona … %2C137&sr=1-2

# 76
  • Между Пирин, Рила и Родопите

Другата зарязана е "Копелето на Истанбул".
И аз я зарязах, и то почти преполовена, което рядко ми се случва.
Сега зарязах и "Момичето Айнщайн".
Учудвам се от себе си.
Търпение ли нямам вече или просто ми е трудно да се концентрирам.

# 77
  • София
Ивето,  какво стана със Сафон? Хареса ли ти?
Напредвам със Сафон и ми харесва. На моменти малко мудно върви, но му прощавам заради атмосферата, която е създал. Все едно и аз съм в историята 😀
Чета няколко книги едновременно според настроението и дали съм вкъщи или имам висене по градски транспорт или учреждения. За в движение си нося киндъла.

# 78
  • Варна
На третата книга от поредицата "Искрено коварен" съм и трябва да кажа, че мнението ми претърпя обрат Laughing Първата ми беше някак разпокъсана, просто не успявах да проследя действието, някак... неадекватно написана. Втората беше вече по-добре структурирана, а третата направо приковава вниманието Laughing

# 79
"Един от нас лъже"... Тийн книга (на 15 съм). Честно казано, не съм фенка на криминални книги (пък камо ли тийн криминални книги). Но тази ми хареса. Горе-долу интригуващи обрати и наистина може да си умреш от вълнение за края ѝ. Но действието ми е леко мудно, а книгата е леко наивна. Давам ѝ 8,5/10

# 80
  • Русе

Започнах .... И много ми харесва до момента.

# 81
Довърших "Сподавен писък" - първата книга на Анджела Марсънс от поредицата за инсп. Ким Стоун и в момента съм на втората - "Игри на злото". Отдавна не съм се чувствал толкова раздвоен - дали да я довърша, или да изтрия и двете и да сложа авторката в черния си списък? От една страна - неангажиращо криминале за убиване на времето. Със съвсем умерено присъствие на задължителните за всяка книга, издадена в последното десетилетие, елементи на "новото нормално" - само един от членовете на екипа е полу-негро, а за главния герой все още не е обявено, че е лесбийка, въпреки че се държи като такава Wink От друга - авторката очевидно няма никакъв личен опит или задълбочени познания нито в областта на криминалистиката, нито в сферата на психологията. И дори не си е направила труда да се консултира с google, за да не допуска елементарни грешки - например търсят биологични следи с инфрачервена, а не с ултравиолетова светлина... Героите и са плоски, черно-бели и с предвидими, шаблонни реакции. А развитието им в процеса на действието изглежда така, като че ли авторката е прочела някъде, че героите и трябва да се развиват, след което е вмъкнала по няколко изречения на съответните места и отбелязала точката като "изпълнена" в списъка си със задачи...

# 82
В момента чета Където пеят раците.
Книга, която дълго време отлагах. Не си падам по нашумели книги, отделно че атонацията й звуче като напразно философстване.
Но пък във фейсбук група ми я препоръчаха като добра любовна история. И й дадох шанс най-накрая.
Много ми хареса!  Доста тъжна през повечето време, но изключително четивна. Нямах търпение да стигна до финала за да разбера завършека на историята на Кая.
Въобще 2021г. беше моята книжна година. Прочетох чудесни книги, които преди съм избягвала по някакви причини.
Е, и зарязах няколко по средата на четенето, но има и такива моменти.
Предстоят ми за четене Кралица Марго, Цената на щастието и Дивото цвете.
Весели празници!

# 83
  • Mostly in my mind
Сподавен списък, както и втората отдавна ги имам в библиотеката си, но все ги отлагам. Раците също. Не знам защо. Но ще им дам шанс.
Видяхте ли, че Хоровиц има нова книга на български преведена. Още в началото на месеца е излезнала.

Аз свърших "Удавниците". Допадна ми, но някак си очаквах по-добре развита история около басейна. Някаква легенда, нещо в миналото, знам ли. Стои като недовършено. Иначе беше интересна връзката между две сестри. И като цяло семейните отношения. Може би това е залегнало в книгата, а не толкова психо елемента. Чудесен сценарий за филм би била. Simple Smile

Започнах "Черната къща", Питър Мей. Simple Smile

Честита Коледа. Бъдете здрави. Simple Smile

# 84
  • Пловдив
Аз също чета "Сподавен писък" в момента и мисля, че втората книга няма да я започна. Не ми харесва как са изградени образите, твърде повърхностни, хаотични и нелогични ми се струват действията. Не успях да се въвлеча в историята.

Честита Коледа! Бъдете здрави!

# 85
Честита Коледа!
Живи и здрави!

Започнах "Капка испанска кръв" на Милош Църнянски. Харесва ми, при все че съм още в началото.

# 86
  • Варна
На Анджела Марсънс съм чела три книги, сякаш са ми харесали, щом съм ги прочела и трите, но нямам никакъв спомен от тях, явно не са ме впечатлили трайно. Обаче като стана дума за недомислици в трилогията за Искрено коварен една ми се наби особено много. Авторката често споменава Етюд в червено на Конан Дойл и дори го "използва" като логична препратка за решаване на случая. Та там според нея жертвата била написала с кръвта си Rache - Отмъщение като опит да насочи разследващите към убиеца си, съответно детективът в трилогията използва това, за да се сети, че и на него жертвата му е оставила насоки. Което е срамота, да ползваш книга за препратка, а очевидно да не си наясно с историята в нея. В Етюд в червено убиецът оставя надписа, а не жертвата. Но като изключим това в крайна сметка историята ми стана интересна.
Сега започнах "Леден гамбит", но пак трудно ме заинтригува. Не знам защо много трудно намирам книга, която да ми прикове вниманието от самото начало. Първите 50-на страници почти винаги са мъка. После евентуално ми става интересно.

# 87
Честито Рождество Христово и от мен,мили книжни другарчета! Hug
Бъдете много здрави, щастливи в личен план и много свободно време за интересни книги! Hug

Аз чета "Черен мрак", втората книга от поредицата на Рагнар Йонасон за детектив Ари Тор Арасон. Пак съм в Исландия в онези градчета с непроизносими имена Joy
Яко е Joy

# 88
  • София
Честито Рождество и от мен!
И на мен много ми харесва поредицата на Рагнар Йонасон, нямах търпение да излязат на български в електронен формат, та ги мъчих на английски всичките пет, но си струва, а сега видях, че има и шеста. Simple Smile
Най-много ми хареса третата, която е излязла и на български - "Ледена тишина".

# 89
Честито Рождество на всички, и много книжки под елхата! 🌲📚😀

Ще започна "Аве Мария" (която сама си опаковах 😊), след като дочета "Жертва 2117". Намерих и аз какво да чета по Коледа, но 7мата книга ме повлече, не мога да чакам.

Общи условия

Активация на акаунт