Отговори
# 495
  • София
Моля за помощ с тези  задачи  7 клас.

Понеже решавах директно на прима виста, не знаех кое ще ми е излишно... Такива се оказаха кръстните ъгли.. Достатъчно е да се ползва медианата в правоъгълния, после оттам симетрала, после еднакви триъгълници и два  съответно равни в тях прави ъгъла .

# 496
Моля за помощ с тези  задачи  7 клас.
В четириъгълника АВСD BC = 16 cm,
АВ = АD и ъгъл A : B : C : D = 6 : 7 : 6 : 5. Ако симетралите
на страните AD и CD се пресичат в точка О, намерете лицето на триъгълник AOC.

В тази задача има две основни стъпки.

1.   Точка О е среда на диагонала BD.

Симетралата на AD минава през средата на BD. Симетралата на CD също минава през средата на BD. Две (неуспоредни и несъвпадащи) прави имат само една обща точка и следователно, точка О е среда на BD.

2.   ∆AOC е равнобедрен (АО = СО = 16 см) с < АОС = 150о.

Той може да се раздели на два еднакви правоъгълни триъгълници с хипотенуза 16 см и ъгъл 15о. Височината към хипотенузата на всеки един от тези триъгълници е ¼ от нея, т.е 4 см.

Решение:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 15:43 от Ant12

# 497
Тази задача, отново знам какво трябва да докажа, но не знам как.
Знам, че триъгълника е равнобедрен. Знам, че трябва да докажа, че тр. СВМ е еднакъв на тр. АВN. но как (имам един общ ъгъл, две страни които са ми дадени в условието, че са равни и ????ето това ми трябва). Ако докажа, че са еднакви следва, че ABC е равностранен и после, как да докажа, че СМ и АN са височини, или медиани, или ъглополовящи?

# 498
Пост 471 две страници по-напред. 😀

# 499
Много Ви благодаря за помощта!

# 500
  • Бургас
Моля за помощ за тази задача по физика за 7 клас
Б/  Попълнете таблицата и опишете образите , които могат да се получат от вдлъбнато огледало, в зависимост от разстоянието „а“ –от огледалото до предмета /използвайте данните от направените от вас чертежи/

УКАЗАНИЕ : използвайте думите –действителен , недействителен  , прав , обърнат, уголемен , умален, равна големина

характеристики на образите

a>2f  1)  2)  3)

a=2f  1)  2)   3)

f< a<2f    1)   2)  3)

a=f   1)  2)  3)

a<f   1)  2)  3)

# 501
Пост 471 две страници по-напред. 😀
Благодаря!

# 502
Моля за помощ за пета и шеста.

# 503
# 504
Благодаря

# 505
  • София
Хей, имам нужда и аз от помощ. Задачата е за 6ти клас математика. Гледаме подточка А , решено по този начин излиза отговор 16, колкото е отговора отзад в учебника. Аз обаче не разбирам защо  12² ³ става 12⁸ ? Нали трябва да 2х3=6 ?

# 506
Защото е степенуван степенният показател. Не е ( 122)3, а е 1223

# 507
  • София
Значи когато има скоба се умножават, когато няма скоба се степенува степенния показател? Тия работи тотално съм ги забравила честно казано.

# 508
  • София
Значи когато има скоба се умножават, когато няма скоба се степенува степенния показател? Тия работи тотално съм ги забравила честно казано.
Следват се свойства на степенуването.

# 509
  • София
Много благодаря!! Heart Забравила съм ги тия неща, а тя отсъства последната седмица и закъсахме Joy

Общи условия

Активация на акаунт