Великобритания - тема [90] Коледно - Новогодишна Омриконска

• 34 404
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
За много години, момичета!
Много здраве и положителни емоции да ни носи новата година!

# 286
  • някъде в орбита...
За много години Tada Champagne Nature Sparkles
Вече планирам кога пак да съм отпуска, че нещо не ми стигна Grin

# 287
Да ви се сбъднат всички късмети!
На мен здравето ми се падна.

Дорет, следващата НГ да я празнувате в добро здраве и весела компания!

Излизахме  днес за пръв път от много време насам. Завехнаха пъпките и сме извън карантина. Скокнахме до плажа. Времето беше много приятно.

# 288
За много години.
Ние празнувахме един ден по-късно, т.е. днес, но още не сме пили шампанско. ММ се беше приготвил, купил, плана беше да сготви и да направи баница. Обачеее, голямата на 30 на обяд от нищото вдигна темп, цял ден и цяла нощ, повръщане и екстри. Бях спала само 2 часа, защото откархме в тоалетната. На 31 цял ден на работа, как изкарах не питайте. Снощи си легнах, нямаше и 9.30. Заря чух, но в просъница, те и без друго не гърмат много тук. Нова година я проспах, но поне се наспахме всички. Днес ядохме баница, детето вече нищо му нянма.

# 289
  • Великобритания
тук при нас много гърмяха , те за бонфайъра не пукаха толкова , колкото вчера .. направо си беше Кербала
кучето горкото не знаеше на кой свят се намира , седях с нея под масата , че уж голямо , ама така трепери , пфф. Но поне гърмяха 10-ина минути и след това само тук таме по някоя далечна бомбичка се чуваше , а не като в Бг до 3-4 сутринта както каза майка ми
Детето вече изтрещява вкъщи, липсвали и приятелчетата, а на мен тишината и спокойствието
Оммм .. още малко .. оммм..

# 290
  • Bristol
Как бързо мина това време, от 24ти съм отпуска, а сякаш вчера беше 🤪
Мери, французите отмениха забраната.
Само за постоянно пребиваващи в ЕС. Местните ще трябва да ги крием в багажника 😂 В интерес на истината, гледаме варианта те да пътуват с фери до Холандия и от там да ги подберем. Проблемът е, че ни трябват 2 коли, а само двамата с мъжа сме с документи от страна в ЕС и можем да кажем, че уж отиваме в България 🤔 Много сложна гимнастика става. Дано до 2 седмици променят правилата за транзит 🤞Опция е полет не я изключвам аз, но нашият приятел няма да се навие. Той е супер green и държи да пътува с електрическата си кола, със самолет било най-зле, според него. Няма да казвам, че работи за Ролс ройс и по-точно проектира нови самолетни двигатели 🤪 Всеки луд с номера си...

# 291
За много години момичета, да са ви пълни сърцата,  очите и портфейлите Heart
Вече съм в очакване на по-добра година 😀

# 292
  • London
За много години, живи и здрави!🤞

# 293
  • UK
Мери, дано успеете да направите една снежна почивка тази година.  Много ще ми е интересно да споделиш вашият приятел с електрическата кола как ще си усъществи пътуването. Ние искаме да пътуваме до Франция с колата, електрическа е и ни се иска някой с опит да сподели дали са натоварени charging ports.

На всички пожелавам повече пътувания и по-малко седене по диваните през 2022! Зажадняла съм за самолети, пясък и вълни.

# 294
  • някъде в орбита...
Абсолютно, Мери, трябва да дадеш после инфо по въпроса, че и нас ни интересува въпроса с ел-колата Wink

# 295
Към момента Франция иска основателна причина за влизане откъм ОК, дори и за ваксинирани; въвели са и нещо като ПЛФ, но май не толкова детайлно; освен това иска самоизолация вкл. и за ваксинираните, която може да отпадне след 48 часа, ако се представи негативен тест, това пак и за ваксинираните. И отделно, негативни тестове за всички 12+, вкл. и ваксинирани, преди влизане в страната. Дано скоро да отпаднат поне някои от изискванията.

# 296
  • Bristol
Само трансфера с кола да позволят и ще сме ок. Няма нужда да спираме във Франция.
GreenP и InaV, той вече 3 или 4 пъти пътува с електрическа кола от Англия до Австрия. Казва, че само трябва добро предварително планиране. Иначе имало достатъчно места за зареждане. Проблемите му бяха, ако някое е счупено и е само едно или друга кола преди него се е вързала и не знае кога ще се върнат. Понякога неелектрически коли паркирали и блокирали станцията за зареждане, затова и удължител си носи. Германия я прекосява с нощен влак, където може да си качи колата и си взима купе в спален вагон. Така на сутринта е в Инсбрук. Финансово така му излиза по-скъпо, но за него заигравката е с възможно най-малък въглероден отпечатък да се придвижи Simple Smile

# 297
  • Манчестър
С електрическа кола по-далече от кварталния магазин не отивам.
Мери, не знам как е транзита с кола през Франция,  но всички пакетни почивки до 21 Януари са отменени.
Ние ще опитаме Андора, но с полет до Испания. В Швейцария / Австрия/Италия не става в момента.

# 298
  • Bristol
С електрическа кола по-далече от кварталния магазин не отивам.
Мери, не знам как е транзита с кола през Франция,  но всички пакетни почивки до 21 Януари са отменени.
Ние ще опитаме Андора, но с полет до Испания. В Швейцария / Австрия/Италия не става в момента.
И мъжът така казва за ел. колата, а на мен пък ми е интересно Simple Smile
За Франция се притеснявам и с българските документи дори как ще стане.
Австрия може пореден локдаун да направят 😔
Андора, Швеция... има опции, но никак не обичам в последния момент 😔
Цените в Австрия и Франция били доста по-високи от предишните години, храна, лифтове, училища, споделят хора, които са успели да ги посетят за Коледа и НГ.

# 299
  • София
За много години момичета!

Имам въпрос, моля ви, ако може да споделите, нормално ли ви се струва да плащаме £300 на месец за газ и ток 200 газ и 100 ток / £900 общо за октомври, ноември и декември със SSE.
Преди да се преместим бяхме с E pre - payed- дори през зимата никога не сме плащали такива суми - например декември/миналата година за газ £90. Зная, че има увеличение и не мога да преценя това нормално ли е.

Общи условия

Активация на акаунт