Великобритания - тема [90] Коледно - Новогодишна Омриконска

• 34 405
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
Хепи, ние имахме много главоболия със ССЕ. Накрая се отказахме от тях. Вижте си цената и дали подавате показания, защото нас ни таксуваха на прогнозни резултати 6 месеца и плащахме луди пари, заради някой, дето е живял преди нас на адреса. При нас сумите сега са доста по малки, а така като гледам, щом плащате на 3 месеца, май сте на Стандартната им тарифа, ние също бяхме на нея. Цената може да се променя всеки месец, направо беше ужасна. Опитайте да се прехвърлите на друга.
Аз лятото, преди да почнат да скачат цените, успях да прехвърля към Октопус. Много съм доволна сега. И ние плащахме такива сметки миналата зима, направо в чудо се бях видяла.

# 301
  • Шотландия/Абърдийн
За много години момичета!

Имам въпрос, моля ви, ако може да споделите, нормално ли ви се струва да плащаме £300 на месец за газ и ток 200 газ и 100 ток / £900 общо за октомври, ноември и декември със SSE.
Преди да се преместим бяхме с E pre - payed- дори през зимата никога не сме плащали такива суми - например декември/миналата година за газ £90. Зная, че има увеличение и не мога да преценя това нормално ли е.
И ние във Шотландия със SSE плащаме около 700 - 800 £ за 3 месеца нямаме газ само на ток сме летните периоди са между 500 - 600 £ за 3 месеца

# 302
Споделям мнението на brumm. В офиса бяхме с тях и до съд ще стигнем накрая. Провери си висчки сметки отговарят ли на показанията и какво точно са те таксували, че имахме случай да не ползват кубиците за газта, а другата цифра и ни начислиха 4-цифрена сума 😤 Това са ужасно много пари дори със сегашните увеличения. У нас 100кв 3 спални плащам 60 месечно ДД и съм на кредит, а в офиса ни с огромен склад и всякакви машини в него на ток на тримесечие плащаме по-малко от вас. У дома сме с ЕОН, в офиса - Бритиш газ.

Платете си £60 неустойка за прекратяване и минете на друг доставчик с фиксирана тарифа и смарт метър.

# 303
Няма нужда от прекратяване. Просто сменяте доставчика.

# 304
  • Шотландия/Абърдийн
При нас във Шотландия и да искаме не можем да сменим доставчика само със SSE сме но се замисляме за газ във къщата

# 305
  • UK
Аз съм на EDF и направих огромната грешка да се прехвърля на стандартна тарифа през лятото и не подадох показанията на време, съответно веднага ми увеличиха цената на £150 общо на месец. Weary  Голямо дебнене трябва с тези компании, от най-малкото нещо увеличават и после сто години мъки да се оправи грешка.

# 306
  • София
Момичета, аз много се разстроих от разговор с жена от техния кол център. Плащам с ДД близо £200 всеки месец. Имам на плюс в акаунта над £400. Имам Смарт митър, нямам фиксирана тарифа. Видях показанията - потреблението ми за тези три месеца за газ и ток е £376 , а тя каза, че е £852 и парите в акаунта не стигали! Кааак не стигат? Тя твърди че средно по £300 месечно ни е потреблението!
Караме се тук с мъжа, защото като се преместихме той ги избра. Ужасна е комуникацията с тази компания …

Благодаря от сърце за съветите!

# 307
Оооо, Хепи, и в нас мъжа сключи с тях договора. При нас проблемът беше, че нямахме показанията откакто сме се нанесли. Първо ни ожулиха яко с газта, за нея се преборихме, бяхме попаднали на една служителка, която успя да осмисли проблема. Тогава ни върнаха пари. С тока обаче до Омбудсман стигнахме и пак нищо. Накрая платихме всичко и се оттървахме. Служителите им са почти напълно т@поъгълни. Тогава му казах, че повече той няма да сключи никакъв договор.
Миналия месец се набута със застраховката, докато се усети му издърпаха 160 паунда, щото не бил им представил No claim bonus. С кого ли не говори, праща на мейл, накрая нищо. Пак щях да го "убивам". Сега се чудя и със застраховката ли аз да почна да се занимавам.

# 308
Видях показанията - потреблението ми за тези три месеца за газ и ток е £376
Това вече е е нормално потребление. Дано успееш да се пребориш с тях! Ние стигнахме до мениджъри всякакви, пращахме снимки, клипове със задни дати - ефект нулев. Спряхме ДД и се преместихме. Почти година ходене по мъките и ни преследват за пари, които не им дължим. Но и няма да платим. Чакаме да задействат те дело и да го спечелим, защото имаме доказателства в рамките на близо година за потребление и за начисляваните сметки.

# 309
Ужас. какви са тези суми момичета. Ние сме със Utility Warehouse без договор, плащаме си всеки месец и за ноември платихме общо 103 паунда - 42 ток и 61 за Газ. Става въпрос за 3 бедрум къща на 2 етажа и  с две малки деца сме и е доста усилено парното - по къс ръкав стоим в нас. И това са увеличените цени тъй като от 1ви октомври ги качиха и при това газта със близо 30%.

# 310
  • някъде в орбита...
Гахти, ние сме като ламя до ламята - плащаме £100+ на месец общо газ и ток, ама си ги и харчим, не е като да не ги Flushed Animal See No Evil

# 311
  • Манчестър
Ама как може да оставяте мъжете си да се занимават със сметки и договори. В къщи трябва да съм умряла за да се случи.

От 15 г имам брокер за застраховките. Викам му , ако се разведа ще мога да живея,ама теб ако те няма не знам. Винаги гледам какъв е пазара , но накрая винаги ми дава най-добра цена.

За газ и ток/телефони/интернет и т.н. , проучваме с една приятелка.

За ток и газ съм на 93 лири ДД цялата година и съм вечно на кредит. С Булб сме в момента. Нямам смарт метър, няма и да сложа.

# 312
  • София
И ние с 3 бедрум. Топля къщата. Не стоим на студено, но £300 паунда на месец е много това. Имаме много добър енергиен клас уреди, хазяинът е сложил нови радиатори със собствен термостат, свързан чрез ап към телефоните …  Благодаря ви наистина, че ми помогнахте! Ще говоря пак с мъжа ми утре … Извадих показания, писах жалба… Този уикенд, когато не съм на работа, аз ще избера нов доставчик..

# 313
Хепи, много е, не знам как е с новите цени, ама поне може да потърсиш. И ние сме с 3 спални. Дано успееш с жалбата, ако имаш доказателства, може би има шанс. Не ги оставяй така, гадовете. Нека км е гадно, макар и да е капка в морето.

Нещо позитивно, новата картина.

# 314
  • Истински се вижда само със сърцето.
Хепи ужасно много е за мен това,  ние за ноември сме платили 60 паунда общо ток и газ. За декември не знам. Също сме три бедруум.
Сменяй ги и дано се пребориш да си докажеш нещата.

Общи условия

Активация на акаунт