Великобритания - тема [90] Коледно - Новогодишна Омриконска

• 34 209
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
La Catrala , пиша ти на лични.

# 586
  • ENGLAND
Здравейте момичета, тази седмица ще съм редовна тук, от днес съм с ковид, след всичкото друго. Но явно и през това трябва да се премине. Не съм много зле, кашлица, понякога температура, тресе ме, гърлото ме боли и съм като пребита. Вие какво вземате/вземахте? Знам за цинк и селений, витамин С и Б, витамин Д вземам от две години непрекъснато, много течности. Нещо друго?
Притесняват ме болките горе в гърдите, но си мисля, ако кашлицата намалее и това ще мине. Ваксинирана съм, но бустера казаха да не го слагам, заради кръвните ми изследвания.

# 587
  • Великобритания
моето дете и то милото , няма почивка
след диарията по миналата седмица , от четвъртък е с температура и направо минахме на антибиотик , заради страх да не направи пак пневмония .. вчера сутринта се събужда и пак беше отпаднала и я чувам как си мърмори - Oh Lord , please give me a break Grinning
Правихме 3 теста , все отрицателни , и все повече започвам да си мисля как да я спра от училище .. пращам я здрава, 2 дена и айде пак наново , Писнаааа ми честно .. на всичко отгоре постоянно я тъпчем с фрешове, витамини , пробиотици , мед и  кво ли още не .. Ядем хубава и чиста храна , без боклуци и пак все е болна .. гледам ги някои други дечица , нон стоп на чипсове , бонбони и шоколади , нищо им няма . Да почна да я тровя и аз освен , не знам .. направо съм в шах мат позиция ..  а на всичко отгоре и на спорт ходи 3 пъти седмично и веднъж плуване .. Къде е грешката се питам..

# 588
Дорет, аз не минах без антибиотик. В началото пих 4 дена Хюмекс грип. На 5-6 ден започнах много да кашлям, на пристъпи, звънтящо. 5 дена пих аб, сега ми е втори ден без, все още калшлям, но по слабо. Бях с умора в началото, не ядях и нямах апетит. А да, сухо запушване на носа, като тапа, горе. Гърлото много сухо също. Но като цяло много бързо ми мина болката в гърлото и слезе надолу. Витамини почнах след като спрях аб.
Редактирам, че забравих. Имам хапчета Монтелукаст от България и ги започнах като се разкашлях. От България са ми изписани заради астма. И си всех един сироп от магазина за кашлица, Бронхостоп.

Мимито, нашата 9 годишна мина през Ковид като трактор (надявам се да няма последици). С две закашляния в две сутрини. Евала, силен имунитет, млад организъм. Днес й е първи ден на училище, от вчера е с отрицателни тестове. Беше се сраснала с пижамата и телефона. Хапваща чипс, сладолед и шоколад в нормални количества.

# 589
Болните да одравяват бързо!

# 590
Мими, може да провериш как стоят нещата с home schooling. Не знам обаче дали се пази мястото на детето в училище, когато поискаш после пак да го върнеш. Вероятно зависи от отва дали има голям интерес към училището и много деца на същата възраст чакат за място. На дъщеря ми приятелка изобщо не се върна на училище след първия локдаун, после цялата У6 изкара на домашно обучение и тръгна нормално чак в У7. Местни са, момичето е по-болнаво, има астма, майката работи от вкъщи и прецени, че това е по-добрия вариант. Май само веднъж седмично имаше онлайн урок с професионален учител докато беше вкъщи.

Днес вече чакам резултата от ПСР-а на дъщеря ми. Силно се надявам, почти вярвам, че ще е отрицателен и утре ще е на училище.

Бръм, Дорет, стискам ви палци.

# 591
  • До хладилника, който обичам
Здравейте всички, появявам се пак след едногодишно или повече отсъствие. Забравям да влизам във форума.

Изчетох последната тема. Много сте писали - с месец закъснение ЧНГ Laughing

Doret, дано нямаш усложнения и да е омикрон, който да мине като настинка, познатите ми, които го изкараха, много лесно и бързо го минаха с няколко дена грипоподобни симптоми, но не тежко, както беше с първите варианти. Вероятно и ваксините помагат, така поне казват.

Veggie, много ми харесаха графичните ти неща. Brumm, талант! La Catrala, книга, браво! Виж и редактор да ти я види, преди превода може би?

Работих админ към екипите с ваксини в почивните дни миналата година и мога да потвърдя, че никой нищо няма да каже за пропуснат час за бустер. Даже последно като бях декември, ми направи впечатление, че има много пропуснати часове. Неприятно е, ако има наплив и някой пропуска час, без да го отмени, защото това 'заема' място за потенциален друг пациент, но поне в Мидландс в момента наплив няма, много малко хора записват час, сравнено с преди. Мисля, че приключих вече с тая работа, но 9 месеца бая ми се отели вола (но парите бяха добри).

Смених си работата и съм на едногодишен договор по заместване за майчинство в общината на областта, по моята специалност, много ми се иска да ми го удължат, и с малко късмет да не се налага да търся нова. Има работа в тая област, но ми харесва екипът, искам да остана с тях за повече време.

Децата растат. Голямата учи първи курс в университет и се справя много добре за сега. Средната започна У7, днес бях на tutor review, хареса ми много междинния репорт. По три предмета надминава очакванията, викам, хайде, надминавай и по другите предмети. Класната вдигна вежди, вика, ама ние искаме да има мегдан за прогрес. Е, хайде няма нужда, ако някой има капацитет, не е ли по-добре да се развие по-рано, особено като знам като ги удари пубертета как забавят. Малкият е пълна фога, някой ден ще ни вдигне на ура всички.

# 592
Бу, честита нова работа! Дано остане за постоянно!

Аз днес звънях до училището в новия район. Казаха, че ще го вземат срещу една бланка от старото училище. Друго не се изисквало. Само дето се притеснявах. И за малката мога да кандидатствам от сега за nursery - групата да почва следващия януари. Та се разбрахме като приключим сделката да ѝ звънна и да организираме двете неща. Училището е малко, само с една паралелка от випуск.

Побъркаха ме с документи и изискуема информация адвоктите. Имам и много работа на работа, та за това се включвам само телеграфно.

# 593
В близките 12 седмици няма да буквам нов час за ваксина на дъщеря ми. ПСР-ът ѝ излезе положителен. Бързият тест в неделя, когато се събуди с Т, беше негативен. Вчера сутрин последно имаше Т, макар и съвсем лека. Стиснете палци толкова да ѝ е боледуването и ние да не сме се заразили.

# 594
  • Великобритания
все повече се замислям за това домашно обучение , ще и липсва много средата , само това ме спира засега .. ама постоянно да е болна , не е работа

# 595
  • някъде в орбита...
Pampers, дано сте с онлайн платформа Hands Plus1. Ние като купувахме адвокатите имаха такава, всичко се попълваше онлайн, всичко сканирано го виждаха веднага, и много бързо стигнахме до обмяната на договорите.

mimmito, имат ли опция за дистанционно обучение по медицински причини? Така че да се пази мястото и като се стабилизира детето да може да се върне?

# 596
  • На острова
InaV, под адвокати solicitors ли имаш предвид? Те са най-важните за сделката да приключи бързо, да. Нашите бяха мега мудни, за всичко трябваше да им звъня, ежеседмично, имейли нон-стоп.. нямахме никаква платформа, е, имаше някакъв апп, но не помогна много. Ами очаквах, де, на повечето им се носи такава слава и с почти всеки, който съм говорила винаги са ми давали съвет да ги преследвам здраво.
Накрая им пратих Thank you картичка все пак и те бяха много приятно изненадани 😁

# 597
  • До хладилника, който обичам
Pampers, покажи обявата за къщата, много обичам да гледам Simple Smile

# 598
Аман от тоя Ковид. Днес за първи път излязох, от незнам колко време. Всичко ме сърбеше, кръвта ми не се е движила отдавна, въпреки че не съм се залежавала и цял ден нещо правя из къщи. Даже и за рисуване остана време.

# 599
  • някъде в орбита...
~Миа~, conveyancers всъщност, но да. Нашите ни ги препоръча агенцията, а пък от агентката на имотите бяхме изключително доволни, та решихме да ги послушаме. Много добре стана, бяха много добри Hands Plus1 Сега, от позицията на времето, ме е яд че не ползвахме и препоръчания финансов съветник. Ама каквото такова...

Общи условия

Активация на акаунт