Великобритания - тема [90] Коледно - Новогодишна Омриконска

• 34 200
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • До хладилника, който обичам
Аз се колебая между George Forman grill и Optigrill+. Май XL версията е по-добре за нашите нужди, но пък не ми се дават толкова пари за нещо, което още не знам колко ще ползвам.

Сега като отворих амазон, видях, че има и някакви други Тефал, който става за панини и сандвичи, което определено ще радва децата. И е много компактен. Но дали така добре пече месо, нямам идея.

# 616
Този ми хареса и го има в нашия Кърис да го видя на живо. В твоя линк е used,  видяла си, нали? За нас вероятно средния размер ще е по-добре.
Лятото у нашите пекохме наденички с някакъв открит голям Тефал, но цената му не ми хареса.
Много съм трудна на кухненски уреди, които не съм ползвала или виждала у познати и така да съм по-запозната как се работи с тях.

Бръм, то нашето непрегръщане и нецелуване е от снощи, но за нея е драма. Нощес обикаляше да се сърди как не можела да заспи без теси ритуали.

# 617
Да, видях, че е използван, ама не ми се търсеше линк за нов, това хванах първо за ушите Simple Smile) На Джордж Форман не му се свалят плочите, както Мери посочи. Това малко ме спира.

# 618
  • Bristol
Бу, мъжът е взел XL размера на Оптигрила 😁 Нашият Джордж Форман беше голям, но този Оптигрил заема много повече място в шкафа ми от стария грил. Аз много го ползвах децата като бяха малки, бъргери, пържоли, свински и пилешки. После и за обяд в лънчбоксовете им правех сандвичи/бъргери с месото от вечерята.
Нещо подобно беше
, но по-стар модел. Копче за включване, + и - копчета за таймера и екранче за таймера, а температурата се регулираше с плъзгач.

# 619
А, такъв GF не съм гледала. Продължавам да гледам и да чета ревюта!

Върховния съд отхвърли искането таксите за гражданство за деца да се намалят. Таксите, обявени за незаконно високи на две инстанции, отново са потвърдени високи до степен да предотвратят някои деца да кандидатстват за гражданство, но съдът отсъжда, че парламентът може да определя колко високи да бъдат независимо от това.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 23:20 от Бу

# 620
  • София
Аз гледах снощи, и не можах да спя нормално тази нощ, видеото на младата жена в България, която е починала в спешното пред детенцето и…. Това е просто извращение, което се случва там. Отвратителна история…

# 621
Върховния съд отхвърли искането таксите за гражданство за деца да се намалят.

Така се надявах 😔 Явно ще кандидатстваме един по един...

Happy ужасно е. За жалост врачанската болница е пред разруха и малкото останали медици да работят там са под всякаква критика. Но човешкото бездушие нищо не го оправдава...

# 622
  • London
Добро утро!

И аз не гледах видеото, достатъчно натоварващо е и самото описание на ситуацията. За жалост не съм сигурна, че това е изолиран случай само във Враца и дори България. Напълно съм уверена, че и тук подобно нещо може да се случи. Факт....виждала съм в бърза помощ доста провесени в инвалидни колички да чакат лекар с часове. Аз самата с тежък цистит.....по време на бременност, дето кой да знае тогава цистит ли е или помятам? Си висях така 2 часа в спешното.....та навсякъде едно и също. Ако имаш дни живееш, ако е нещо сериозно....си на късмет.

# 623
  • UK
И аз не съм го гледала, достатъчно ми е какво прочетох. Сигурна съм, че на всякъде се чака много и има такива случаи ,и тук, и в цяла Европа, навсякъде. Обаче българските медии копаят дъното, с това дълбаене в хорската мъка и трагедия. Казаха, че клипа са го въртяли по националните телевизии и интернет, ами защо не помислиха за близките на жената, отвратителни лешояди са. Мен това ме възмути много.

Аз пък преди няколко седмици точно заради цистит ми се наложи да ходя до спешното и се бях приготвила за няколко часа чакане, минах точно за 15 минут- урина, антибиотик и кой от къде е.. За пръв път ми се случва, чак  ММ не повярва, че се прибирам толкова бързо.

# 624
Не знам, аз преди година при празно спешно чаках 5-6 часа у наше село с малкия, тогава на година и няколко месеца. Накрая в 12:30 излязох в коридора на детско отделение и почти се скарах с една сестра.

# 625
  • София
Гледах човекът, който е заснел видеото. Каза, че е чакал за информация за неговата съпруга. Бил е потресен от цялостната ситуация и затова е взел решение да го документира.
Ясно се вижда, че жената е в безсъзнание, с провиснала назад глава, малкото детенце стои до инвалидната количка, а онази там нищо, нищичко не прави, освен да настоява за ЕГН-то.  Това е някакъв абсурд!
Преди това, човекът е чакал един час за линейка, когато не идва, натоварва жената и детето и я кара в спешното, защото не е можела да диша. Детето остава сирак, човекът не е баща на момченцето.
Това … човек в безсъзнание, със затруднено дишане и в спешно отделение и никой нищо, оставят я да умре там пред очите на детето!

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 11:45 от Happythought

# 626
Наскоро при нас имаше случай, на починал пациент в линейката докато чака пред спешното. Но пак е бил с парамедици около него и в линейка.

Болните, как сте? Ние всички сме с положителни тестове, като цяло сме добре, но е много проклет тоя вирус. Засега няма загуба на обоняние и при мен е основно запушен нос.

# 627
  • UK
Аз съм викала линейка в София, за майка ми и добре,че жената която се грижеше за нея ме предупреди в последния момент за личната и карта, иначе нямаше да я приемат.  Системата е ужасна, за нечовешкото отношение няма какво да кажа, навсякъде ти се карат, увикват те. За 4 месеца по болниците в София, точно преди Ковид мога много да пиша. Абе, да не дава Господ!

Тук миналото лято оперираха от херня малката ми дъщеря. Като разказах на приятелката ми се хвана за главата, не можа да повярва че детето ми не е плакало, не е стресирана и си тръгна с най-добри чуства и без страх от доктори и сестри. Голямата, нямаше годинка и се наложи манипулация с пълна упойка в Пирогов, такъв стрес изживяхме аз и тя, за един ден в детското отделение.

# 628
Системата на здравеопазването в България е ужасяваща. Просто кошмар. Баща ми можеше да е още жив, ако не бяха меркантилни оператори на линейки/договори с болници и пари на ръка, последвани от незаинтересовани и некадърни лекари, които не правят скенер, защото "ми уикенд е, човекът почива" и не им прави впечатление хемоглобин 80 - нещо, за което аз като лаик съм съвсем наясно, че изобщо не е нормално. След това го преместихме в друга болница, дълга операция по спешност и после в интензивното отделение го гледаха супер добре, за персонала в интензивното на втората болница мога само суперлативи да кажа, но беше късно. Затова и ме е страх там да се разболея и не смея да си планирам пенсията в родината, притеснявам се, че и здрав човек могат да уморят от безхаберие.

Навсякъде има злополучни обстоятелства и лекарски пропуски, разбира се, и навсякъде могат да костват живота и здравето, и тук редовно чета такива случаи, но в България са много по-често срещани и никой не се трогва вече.

За гражданството, pampers, и аз такова решение взех Sad на порции. Много пари са.

За грила - взех optigrill+ и вчера го тествахме. Много приятно ме изненада колко бързо стана месото и колко добре се опече. Не уцелих с вида пържоли, телешки медальон от Алди, но за опичането - опече се за минути Laughing
И патладжани на грил, които също станаха добре, но ми се видя, че много бавно стават. И двамата отказахме да четем упътването, което надали помогна особено Laughing

# 629
  • London
Каквото ни е писано момичета. Според мен малко може да се направи срещу съдбата, да не кажа нищо ....

Общи условия

Активация на акаунт