Тема 7 - Февруарски мами 2022 г.❄

• 44 925
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Аз като си взех 45-дневния болничен преди раждане ми дадоха и една папка с документи ,всички изследвания направени на  ЖК и направление да хоспитализация по КП 5.1,която  е за нормално раждане/проверих/.
Казаха ми,че това са необходимите документи за болницата.
Аз вчера поръчах ваничка,която е със свалящо се подложка. Не знам дали направих най-добрия избор ,ще видим.
Аз също съм с усещането,че ще родя по-рано ,даже някакви дати ми се въртят в главата. А пък и вече няколко пъти  го сънувам.
Като се има в предвид предлежаниего ,нещата вървят към секцио за момента  така че най-вероятно  наистина ще е така.

# 136
Благодаря ви. Аз питах АГ той каза, че е за последните изследвания, ама явно беше зает и само това каза. Та последните изследвания са си кръв и урина нали, да не е да се изложа нещо Grinning

# 137
И аз точно се връщам от преглед. Всичко е наред с бебето, върви с почти 2 седмици напред. Вече е почти 1,700г, не очаквах да е толкова много.
Някой да пие витамин D?

# 138
И аз точно се връщам от преглед. Всичко е наред с бебето, върви с почти 2 седмици напред. Вече е почти 1,700г, не очаквах да е толкова много.
Някой да пие витамин D?

Аз, по 3 капки директно в устата всеки ден.

# 139
Някой да пие витамин D?

Аз, по 3 капки директно в устата всеки ден.

И аз горе-долу така го пия. Джеймисън съм взела, уж се пие по 1 капка на ден, ама аз първата капка на езика май не я усещам. Та 2-3-4 капки слагам, понякога през ден, понякога всеки ден. И без това витамин Д ми беше 19 единици, при минимум референтна стойност 30.

# 140
Някой да пие витамин D?

Коя седмица си?

# 141
Тъкмо се връщам от последната фетална в Оскар - потресаващо преживяване, както винаги. Влязох 2:30 часа след запазения ми час, попретупаха ме, ни хубави снимки, ни нищо - докторката беше разсеяна, двете сестри се обучаваха една друга и те бяха разсеяни, абе мани мани...

Беба уж я харесаха, но на мен ми се стори малко на кг 1.470, не знам защо бях решила, че около 2 трябва да се върти вече. Единствено не им хареса, че коремчето й вървяло назад - препоръчаха ми да ям повече протеин и да проследяваме дали това ще се промени. Попитах дали зависи от моето хранене това - казаха, че не точно, но можем да се опитаме с храненето да го оправим. Сега остава да проследяваме.... Simple Smile

# 142
В 30г.с съм, момченце чакаме. Под нивата са ми стойностите на D, но не мога да се консултирам с АГ сега, чак след празниците. Искам да почна да пия по- рано.

# 143
Оули, според мен иди на второ мнение за ФМ. Просто като ти чета разказа нещата не ми звучат надеждни. Говоря за специалистите, които са извършили прегледа, а не за бебчето. ❤

# 144
Не съм лекар ама мисля, че за 30-та гс 1700 не е толкова много, тоест да върви напред.
Моето в 32гс беше 2100.

# 145
В 30г.с., но отговаря на 31г.с и 5д по ехограф. Може би сравнявам с първата ми бременност и за това се изненадах от размерите. Макар че са и доста относителни тези грамажи.

# 146
Bugi точно в 30г.с. седмица моята девойка я измериха 1500гр, като питах АГ добре ли е като грамажи, заради гастационен диабет. Отговора му беше идеална е върви си със седмицата. Така че според мен 1700 е напълно нормално.

# 147
Оскар ги отписах още след БХС, безобразно чакане, наплашиха ме с ниска плацента (никой друг специалист и на ФМ и на ЖК не потвърди подобно нещо) и като цяло не ги знам как съществуват с тази си организация.

# 148
Мен не ме претупа Стратиева, ама наистина не беше като на другите прегледи и една снимка имам дето все едно я нямам....то бебето не се вижда, и като ходих началото на месеца беше, тогава се обучаваха и до сега ли продължават с това обучение. За чакането то си е ясно, наистина как ходят толкова жени не знам, но пък като цяло съм доволна от Стратиева като специалист.

# 149
Bugi, за наваксване на дефицит аз пиех по 4000 единици от течния витамин Д на Солгар. Вече ми е към горна граница и съм го намалила на около 2000 единици. Може примерно да започнеш с 2000-3000 единици докато се консултираш с АГ за точна доза.

Моята девойка в 32 г.с също я бяха измерили около 1700гр. Мисля, че е нормално за седмицата. Сега на последния преглед в 34 г.с я измериха 2300гр., но според мен в тези седмици вече е много относително теглото.

Owly, наистина за твое успокоение може да отидеш и на второ мнение. Иначе за протеин аз пия на прегнако за последния триместър който е и отделно си взимам протеинов йогурт.

Общи условия

Активация на акаунт