Тема 7 - Февруарски мами 2022 г.❄

• 44 944
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Протеин аз пия също, на Herbalife персонализиран протеин, както и се старая да се храня с по-високо протеинови храни, освен месото.

# 151
В 29+3 моето го измериха 1650гр., като казаха, че върви със седмица напред. Мен ме притесни, че като погледнах измерванията после и коремчето му отговаряше на 33 седмица и нещо, главата също беше някъде към 32 седмица, а всичко друго 31 седмица горе-долу. Дали е късно в 31 седмица да се направи обременяване с глюкоза за всеки случай? Много сладко ми се яде напоследък и се притеснявам от този гестационен диабет, направо мисля дали утре да не отида за обременяване, така и така ще ходя да пускам урина.

# 152
Owly, с теб сме вървим заедно, термина ни е еднакъв.Моя бебок го измериха 1700 гр в 29 седмица и ти сега като сподели прегледа от днес това ми се вижда малко, дали са го измерили правилно, не е ли малко за тази седмица.Аз съм следващата седмица и ще видим колко е станал, по принцип върви голям.Че моя Аг излиза в отпуска след 30.12 и ще съм на преглед чак края на януари, ще съм влязла в 9-тия.За тонове никой нищо не ми е казал още, чак в 9-я се почват тук.Незнам защо в Бг започват доста от рано да ги мерят💙

# 153
За тоновете е относително, при мен ще започнат да ги мерят на 17 януари, а терминът ми е 14 февруари. При Вецев се следя.
За големината на бебетата- повече се гледа дали има резки изменения. Например беба все върви по-дребна, но, като видят, че и предходния път е било така, казват, че няма нищо притеснително.

# 154
На мойта приятелка бебоната вървеше 7-9 дена по-дребна и тя преноси точно толкова дни.Незнам дали има връзка, но точно толкова дни екстра си ѝ трябваха на беба след термин.
За тоновете явно всеки лекар различно решава, може би ако вс си върви наред се почват чак към края.Ще видим какво ще ми кажат др.седмица.

# 155
И аз днес бях на последната фетална, избрах този път Др.Чавеева от Щерев. Много съм доволна, като реших да смена Оскар Клиник, точно заради масовите чакания. Да д-р Стратиева е голям специалист, но също и д-р Чавеева.
Всичко е наред с бебето, в 30гс 5дни и сме 1550грама, казаха че си е нормата.Аз отдавна спрях да се сравнявам с другите майки.. много ме изнервя тази тема кое колко е, и едни притеснения ..
Видях и най-накрая и личицето. Упорито го криеше, но го показа 🥰
Днес за първи път ми мериха и тоновете на ЖК, то едно въртене, нагласяне хаха полежах си 20минути.

# 156
Да, ще видя как расте и може да направя още една ФМ след 2 седмици, освен ако не ми кажат, че е твърде късно. Точно гледах протеина на прегнако, може да започна да си го пия превантивно пък и със сигурност ще помогне за дневната доза Simple Smile
Не знам как на ЖК винаги мерят бебето по-голямо и после на ФМ очаквам пак да иам съществена разлика и то почти няма...

# 157
Сравнението между бебета е напълно безмислено. Много е важно родителите с какви размери са. Не може да се очаква от родители 1,50-1,75см и такива по 1,90-2м да имат деца с еднакви размери.
Имам приятели, които и двамата родители са ниски и детето им се роди преносено с размери 49см и 3кг.Имам и такива, които идвамата са много високи и едри и детето се роди 2 седмици преди термин, а беше 52см и 4кг. И двете деца са напълно здрави. Важно е да се развиват съразмерно и постоянно.

# 158
  • Стара Загора
На ЖК като ви мерят тоновете плащате ли?

# 159
Момичета , Кото пишете за Вит.Д ,а и тези  дни за чернодробни ензиви,аз освен стандартните изследвания други не съм правила.
Имах завишени Асат и Алат миналата година ,които свалих като три седмици хапвах кисело мляко с брашно от бял  Трън и салата с червено цвекло и моркови всеки ден .
Взех да се притеснявам сега

# 160
Аз писах за завишен АЛАТ последния път, защото ги следя тези ензими, както и жлъчната киселина от септември, а започнах да ги следя, защото имам сърбежи. Октомври даже получих и обрив, доста неприятен и т.н.
Досега винаги бяха в норма, с изключение на последния път, АЛАТ ми беше скочил над нормата. Казаха, че не е нещо супер притеснително, но трябва да се наблюдава. Често се случва, особено в последния триместър, тогава аномалиите и промените в тялото са най-много, отделно и бебетата имат нужда от повече, защото нарастват най-бързо. Да не говорим, че черния дроб върши двойна работа и се натоварва.

Тази седмица имам консултация с лекар и ще коментираме резултатите, както и ще ги повторим да видим как се движат, надявам се да са в норма.
Аз гледам да се храня здравословно, намалила съм мазнините и месото до минимум, отвреме-навреме се отпускам, но гледам да не прекалявам.

# 161
А вие четете ли книги за бебето, отглеждане, кое, как, защо и подобни. Препоръчайте ми някоя за новородено, бих искала да попрочета малко.

# 162
Аз се следя в майчин дом и се заплащат по 25лв.

# 163
Аз се следя в майчин дом и се заплащат по 25лв.
И аз съм в МД и вчера също си платих за тонове, а мислех, че си влизат в прегледите и не се заплащат. 🤨

# 164
И аз мислех, че това си е нещо даже по каса, но се оказа, че се плащат в МД - 25 лева, както каза Ася малко по-нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт