Тема 7 - Февруарски мами 2022 г.❄

• 43 258
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Аа, за чаршафи за бебето да кажа, че в Айко има много добро намаление на CottonBox бебешки. С баткото имах няколко комплекта и сега за малкия пак взех на тази марка. Нямат мърдане. Не избеляват, не се свиват, не се раздърпват. Още изглеждат като чисто нови, много съм доволна, ако искате погледнете. 21лв беше комплект от 4 части (плик, чаршаф и 2 калъфки)

# 121

Някоя мама с мнение за това. Дали върши работа?

# 122
Тук 8-ми месец се смята от 32г.с. Може би навсякъде е различно.

# 123
Това с тези седмици така и не го схванах, аз за себе си като вляза в дадената седмица тогава си я смятам, а не преди това.
Моят термин е за 04.02 но влизам в 9 месец от 07.01 тоест тогава ще съм в 36г.с и е напълно възможно бебето да си реши да излиза, не е задължително разбира се, та заради това вече ставам нетърпелива и като че ли вътрешно си знам, че няма да изчака бебето до термин.

# 124
И аз мисля, че няма да изчака до термин. Аз съм родена 2 седмици по-рано и таткото също, даже баща ми е роден 2 седмици по-рано. Въпреки, че с тази дълга шийка понякога си викам дали няма да пренося, но пък върви голямо и ме съмнява.
Ами реших се вече и полъчах матрак, протектори, чаршафи и още някои дреболии. Остана ми само ваната и няколко тензухени пелени, може и още някоя муселинова. Нещата за мен за болницата и памперси за бебето и това е.

# 125
  • София
Да, и аз мисля, че няма да изчака термин моето.
На мен ми се върти нещо 15-16 януари, че ще е датата. Ще видим😊😊😊

# 126
Моят термин беше 05.02. От два прегледа насам доктора говори за 02.02. А аз си представям 22.01.  Simple Smile Нямам търпение да дойде следващия преглед и да се знае как ще раждам.

# 127
Аз също си мисля нещо около 20то число, но това са си мисли някакви.
  Имам едно питане, моят приятел отиде да ми вземе болничния вече 45 дневния и има освен него и направление за Z34.0 нашия разбира се не разбрал за какво е, та някоя знае ли или да чакам до прегледа при АГ, че да ми каже.

# 128
Момичета, тези които ще раждат нормално според мен не трябва да се настройваме едва ли не влизаме в 9тия и бебето се появява.Ако бремеността си протича нормално много често бебетата си седят до термин.Около мен пък всички даже и пренасят и то не малко дни, седмица- 10 дни.Така че, по скоро ще си стоят до към 38-39 седмица, така мисля.💙

# 129
Дами, какви пелени сте взели като размери, материал и брой? Ако може и директен линк, ще е супер Simple Smile. Някой да е напазарувал от немския амазон, четох, че е по-добро качеството?

# 130
За ваничка аз взех лидълската, най-обикновена - имам и такава възглавница - шезлонг дето се слага вътре да седи бебето на нея.

Нина - това направление, което си написала по принцип е направлението за бременността и мисля, че са ти го дали, защото ако си в последен месец с него трябва да си пуснеш последните изследвания. Другата опция е да са ти дали направлението за раждане (не знам то кой номер беше).

Аз от днес също влизам в 8-ми месец и след малко отивам на последната ФМ - много ми е любопитно какво ще ми кажат Simple Smile

Около мен, между другото, всички раждат едно 2-3 седмици по-рано и аз цял живот съм с нагласата, че доста преди термин ще родя - някакво вътрешно усещане, както каза някой. Накрая с тази нагласа, ако взема, че пренося сигурно едва ще избутвам последните седмици Grinning Grinning Grinning

# 131
Дами, какви пелени сте взели като размери, материал и брой? Ако може и директен линк, ще е супер Simple Smile. Някой да е напазарувал от немския амазон, четох, че е по-добро качеството?
Аз пазарих почти всичко от Амазон. Доволна съм и то доста.

# 132
Сега, като ми казаха, че ще бъда планово секцио, това трябва ли да се отрази, термина да бъде сменен и да ми се издаде 45 дневния по-рано?

# 133
Не, но ще имаш повече болничен след раждането. Общо ще са 135 дни болничен. И майчинството ще продължи до общо 410 дни (т.е. до деня преди термина), нищо че ще родиш по-рано.

# 134
Момичета, здравейте! Връщам се от ЖК. Всичко е наред с бебчо. Прослушахме тоновете. Каза, че са много добри. После ме гледа на ехографа и за мое успокоени е пак с гавичката надолу. А сутринта, като пътувахме с колата до София, така ми разпъваше корема от двете страни и си личеше, че се разполага косо, странично някакси. Ама явно бързо се е размърдал да застане точно за прегледа в позицията. Та сякаш вече го разпознавам, кога как е застанал. Рита ли ме горе леко в дясно значи е надолу с главата. Мисля, че има още малко място и се върти както му падне, но да видим в 9-тия как ще е. Та всичко е наред. Даже не съм качила никакви кг, та се очудих. Кръвното е 110/70. Минах и на изследвания за кръв и урина и пуснахме микробиологията, която ме притесняваше, ама ще излезне резултата, чак към 29-30.12. Надявам се да е чиста, че да се успокоя малко. Каза ми на 06.01 да отида за 45 дневния болничен и тогава, ще ми даде направлението за хоспитализация за раждането. Та Нинче, според мен това направление е точно това за което питаш.  

Иначе и аз мисля, че няма да стигна до термин. Сина ми се роди 11 дни преди датата и до последно все вървеше едричък с повече от една седмица напред. Та сега и другото бебче го изкарват напред със седмица и ако пак наедрее много си усещам, че може и да се появи в седмицата след 7-ми февруари, ама това са си мои мисли само и ще видим какво, ще реши бебче.

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 12:21 от Moni4ka2020

Общи условия

Активация на акаунт