Тема 7 - Февруарски мами 2022 г.❄

• 41 743
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Чела съм, че има и практики, чрез които лекарят може да "обърне" бебето, но не съм изобщо запозната..

# 631
  • София
Преди време гледах ето това видео за седалищно раждане. Стори ми се много интересно и полезно https://youtu.be/iogkIwV8eKE

# 632
Лекарят трябва да е много добър и да има голям опит при този вид обръщане, а жената трябва да е максимално спокойна и да вярва на лекаря за да не я боли, иначе била болезнена тази процедура. Скоро гледах клипче как го правят и ако ви е интересно ще намеря как да го споделя с вас. Жената просто си стои и лекарят хваща и върти бебето, но го прави внимателно и бавно.

# 633
Би ми било много интересно да го видя, до колкото знам във Варна има лекар, който го е правил.

# 634
Честно да ви кажа, не бих се съгласила на такава процедура за обръщане, оставям болката не е заради нея просто моят АГ е доста млад едва ли е практикувал тази процедура, до колкото знам наистина само доста опитните лекари я умеят и много малко се съгласяват на нея.
Наистина не бях подготвена да се е обърнала пак седалищно и първоначалният шок и хормоните си казаха думата, сега като премислих и се успокоих искам само бебето да е добре, а как ще излезе наистина не ми е на всяка цена.
А знаете ли за твърдения, че спиналната упойка причинявала не винаги де някакви проблеми с кръста или гърба?

# 635
Нина, до колкото знам може да изпитваш болки в гърба. Аз не съм имала упойка поставяна нито епидурална, нито спинална, но мои приятелки се оплакват от болки в гърба..
Иначе, да.. много малко лекари практикуват външно верзио или обръщане на плода. Сега проверих, във Варна са само двама. Уж не боли,  но нямам представа наистина. Важното е детето да е здраво, а как е излязло от корема на мама понякога остава на заден план. Въпреки това, все още има шанс и време да се обърне пак. Нв губи надежда.

# 636
Честно да ви кажа, не бих се съгласила на такава процедура за обръщане, оставям болката не е заради нея просто моят АГ е доста млад едва ли е практикувал тази процедура, до колкото знам наистина само доста опитните лекари я умеят и много малко се съгласяват на нея.
Наистина не бях подготвена да се е обърнала пак седалищно и първоначалният шок и хормоните си казаха думата, сега като премислих и се успокоих искам само бебето да е добре, а как ще излезе наистина не ми е на всяка цена.
А знаете ли за твърдения, че спиналната упойка причинявала не винаги де някакви проблеми с кръста или гърба?

Била съм под спинална упойка. Няма страшно и нищо не боли след това. Бях се филмирала месец след въпросната упойка, че от нея ме боли кръста, но няколко масажа по-късно бях като нов човек (работата прегърбена пред лаптоп цял ден е била виновна).
Доста неприятно ми беше поставянето на самата упойка, и то защото ме беше страх, чак ми посиняха пръстите на ръцете и треперех.

# 637
Просто аз си имам проблеми с кръста от преди, по скоро с последните прешлени на гръбнака и от там постоянно захапвам седалищен нерв, аз ще питам и АГ де дали ще има остатъчни проблеми след това.

# 638
Просто аз си имам проблеми с кръста от преди, по скоро с последните прешлени на гръбнака и от там постоянно захапвам седалищен нерв, аз ще питам и АГ де дали ще има остатъчни проблеми след това.

Аз съм същата. Даже за това си искам секцио. По-скоро анестезиолог трябва да те консултира дали в твоя случай има някакво противопоказание или риск от спиналната упойка. В крайна сметка, ако случая го налага, може и пълна упойка

# 639
Пробвам да споделя линка, дано стане:
https://fb.watch/aopse94uZr/
И аз имах 2 болезнени контракции тази вечер, но след като минах през душа се оправиха нещата. Нещо много зачестиха, а ми е рано и леко се притесних днес. Вече много искам да идва прегледа ми при израждащия лекар, че ми се иска малко повече яснота как е бебето и какво ще се случва.
Иначе утре ще ходя за нощници и са ми дошли пратките с памперси и някои други последни неща. Другата седмица ще ми дойде и пратката от мама, така че ще изпера нещата тогава и така ще се подготвям бавничко. Аз уж имам време, че съм за края на февруари, но тези болки и контракции ме притесняват и предпочитам от рано да съм готова, а не да ни изненада и да разчитам на мъжа ми и свекърите да оправят нещата.

# 640
Статията да верзио в БГ ,интервю с лекар от МД Варна,който го практикува.

https://www.credoweb.bg/publication/128867/vanshno-verzio-kakvo- … -v-ginekologiyata

# 641
Аз съм била с 2 спинални упойки, не ме е болял кръст, нито глава после. Гледах лекция, че (поне в моята болница) ползвали нови игли и вече много рядко имали такива проблеми.
Ако се притесняваш, консултирай се предварително с невролог или анестезиолог.

# 642
Добро утро! Мои познати със спинална упойка нямат такива оплаквания.

Нещо не мога да се оправя с крема за лице- ако излизаме трябва да сложа колд крем, а, ако ще сме вкъщи, нормален крем за лице, така ли? Взех козметика за а-дерма и юриаж, но не виждам крем за лице за бебе от тях, вие какъв взехте?
И с олиото не мога да се оправя- в някой видеа казват зимно бебе да се маже с бебешко олио, а на други места казват, че е само за масаж, как ще процедирате?

# 643
Не съм ползвала крем за лице. Според мен се ползва само ако се наложи. Може би през зимата ще има някакъв смисъл за навън, но докато почнем да си изкарваме децата за по-дълго, все се надявам да е станало по-топло.
Аз съм взела мляко, не олио. Ще мажа след баня и успоредно ще правя лек масаж.

# 644
Аз също знам, че зимата се маже с олио, после с лосион. Взела съм олио само, ако видя, че има проблем ще взема и лосион.

Общи условия

Активация на акаунт