Тема 7 - Февруарски мами 2022 г.❄

• 41 778
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Секциото е много по-безопасно за бебетата. И на мен понякога ми се иска да имам дата и да си знам, че тогава ще си имам бебче. Понякога изпитвам страх от естественото раждане и от това дали ще се справя и всичко ще е наред. Със секцио нищо не правиш ти, бебето си излиза не смачкано даже и на другия ден ставаш и всичко е наред. Има малко болка, но то и при естественото има, така че не е нещо страшно според мен.

# 616
И естественото раждане и секциото си имат своите предимства и недостатъци, както за майката така и за бебето, важен е резултатът накрая да е успешен, всичко друго минава.

# 617
Здравейте, отдавна не съм се включвала. Първо честито, да е жива и здрава София и много да ви радва😊. И ние сме с почти сигурно секцио за 31ви януари, тъй като откриха нещо, което много вероятно е киста на яйчника на беба, заради бременните ми хормони☹️. Появила се е  за няма и месец, декември нямаше нищо такова. Сега ще ходим на още няколко мнения да потвърдят дали е това. Казват, че не е страшно и се срещало често, но за мен си е някакъв ужас. Та да си изплача мъката изобщо не ми почва хубаво новата година и не съм очаквала нещо такова по бебчето ми,но пък е добре че се видя и ще се следи. Както имаше време сега рязко намаля и пера и гладя като луда от няколко дни, за да мога да съм готова до края на месеца.

# 618
Честита да е малката София!🥰🍀 Да расте здрава, много обичано и щастливо дете!
Мами и аз не съм се включвала отдавна, но да споделя… още на последната фетална бях в 29 седмица установиха леко редуцирани околоплодни води… Правихме тест за изтичане, оказа се че няма. Вече съм 36 седмица.. те продължават да са малко и насрочихме с моята АГ дата за индукция-следващата седмица… Така и никой не можа да ми каже основателна причина за малкото околоплодни води.. а както може да се досетите се поразрових в интернет и пише само неприятни поводи- възможност от прееклампсия, проблем с бъбреците на бебето и тем подобни 😢 според лекаря ми на феталната всичко е наред с бебка, правят ми и доплер за кръвоток всеки преглед- бебето също си върви нормално - 2715гр в 35+5… Хем правихме и пренатест в началото с който се изключиха аномалий с бебето.. Моля ако някоя мама има, която е чувала за подобно нещо да сподели.. извинявям се за дългия пост! 🍀🍀🍀👏🏻

# 619
Илиева, не знам каква може да е причината, но съм чела, че повишен прием на течности и кокосово мляко помага. Можеш да пробваш, със сигурност няма да навреди.

# 620
Честито да е бебенцето!
Аз най- накрая се наканих и днес купих повечето нужни неща, останаха само някои от аптеката.
С първата бременност имах води на долната граница още към 35г.с., също и застаряваща плацента. Родих съвсем здраво бебе, с тегло 3250г, даже я преносих. Бъбреците на детето ми са добре, ходили сме на профилактичен преглед, който се полага на всички бебета.

# 621
Аз съм за края на февруари, но реално влизам в 9ти месец сега края на януари, но упорито все още не съм почнала да пера като си мисля, че има време, но вече имаме и първо бебе доста преди термина му и май трябва да се активизирам 😀 аз трябваше на 14.01 да съм на преглед и да си взема 45 дневния болничен и очаквах да говорим и за тонове вече, но АГ ми е с положителен тест за ковид и ще си взема само болничния от сестрата и ще се отложи прегледа не знам за кога..

# 622
Ния, ще чакаме новини.

Тео, винаги съм усещала тревожност в теб, когато е ставала въпрос за секцио, но пак искам да кажа, че ще си пълноценен човек, щом ви изпишат и ще можеш да се грижиш за децата, обещавам Simple Smile.
И на теб ще стискаме палци, то 20ти ей го къде е. Колко са големи близнаците вече?

Благодаря, Люба Simple Smile Сигурно преслоявам манджата на моменти, 99% от приятелките ми със секцио са имали леко възстановяване и нула последващи оплаквания. Та обективно погледнато, знам, че не е болка за умиране Simple Smile

Като възраст са 35+5 малките, в 34-та с ги измериха 2230 и 2220, ще видим на следващия ехограф какво ще се покаже.

# 623
Моят преглед мина. До сега съм ревала на моя приятел... На последната фетална бебето си беше главично разположено, а днес беше седалищно...доста се разстроих. Знам, че има вероятност да се обърне, но на 20ти съм на последни тонове и ако и тогава си е така, трябва да избираме дата за секцио. Другото което го притеснява АГ е, че плацентата вече 3та степен на зрялост. От днес съм в 36г.с бебето тежи 2650гр.

# 624
Нина, не плачи. Всичко ще е ок. Още има шанс да се обърне, макар че тука смятат, че както е в 36г.с. така щяло да остане.
И аз съм с подобен проблем, чакам да видя др седмица какво ще кажат.

# 625
Да е жива и здрава малката София, и бързо възстановяване на мама смайли Heart Eyes

И нашия преглед мина 2600кг е младежа в 35+4г.с., за сега всичко изглежда нормално и доктора каза че не очаква изненади, но започваме да се виждаме по-често. С наближаването на момента и емоциите стават много противоречиви...хем нямам търпение да се появи вече, хем не се чувствам още готова за предстоящото...но предполгам че е нормално.
Иначе багажа е готов, дрехите са изпрани и подредени, леглото е сглобено, чакаме само младежа да реши Sunglasses

# 626
  • София
Нина, не се разстройвай. Бебка е достатъчно голяма, дори и да е секцио, ако е по-рано, ще е в добри размери. Все пак може и да се обърне.

Ето моя преглед днес показа, че чувството ми е правилно и бебчето се е обърнало.
Измериха я около 2900грама, тоновете бяха добри и казаха идните дни да не очаквам раждане. 😁
Надявам се да се запази така сега, и да не се обръща пак седалищно.

# 627
Момичета нещо ми е странно. Преди малко почна много да ми се втвърдява корема. Стана, като топка. Не усещам някакви контракции, освен, че ми е много тежко и не мога да си намеря място. И другото, което ми е странно е че започнаха да ме болят плешките към рамената, все едно се схващам, една тъпа болка. То даже и на болка не мяза, ама е много кофти усещане. До сега не съм имала такова. А се чудя дали магнезия не ми затъпява усещането на някои контракции. Уф, дано спре това усещане, че и малкия нещо ме напрегна преди малко и се чудя как да застана, че да ми се отпусне корема. 😑

# 628
Благодаря ви, просто не бях подготвена да се е обърнала пак седалищно. Нито съм разбрала кога, нито съм усетила по мърдането и.
Важното е да е здрава, не ми е въобще на всяка цена естественото раждане. Не обичам в последният момент да става всичко, но ето ще чакам още 2 седмици за да разбера най-накрая как ще е раждането и кога ще е. Ако пък реши по-рано, поне наистина си е достатъчно голяма.
Моничка не се притеснявай, може би е нещо моментно.

# 629
Нинче може би ще се обърне бебка. Чувала съм, че има случаи в последните часове се обръщат. Тъй, че недей се отчайвай. Всичко, ще се нареди. Пък и аз съм си казала, "каквото сабя покаже". Ако може естествено може, ако не може, ще се минава на секцио. С тая мисъл съм от известно време. Важното е всички да сме здрави и добре!
Поотпусна ми се корема. Преди малко имах 2-3 контракции, които усетих и бяха една след друга, горе долу на 4-5 мин., но добре, че спряха. 😁

Общи условия

Активация на акаунт