Тема 7 - Февруарски мами 2022 г.❄

• 41 408
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
А защо в 36-37 седмица...планираното не е ли 38г.с?

# 91
  • София
И при мен е на кантар тази плацента. Вече не закрива канала, но все още е на ръба - 5мм отстояние само. Стискам палци да се вдигнат тези плаценти и на трите ни!

Весибу, по-добре, че не са ти казали. Аз толкова притеснения имах тези 3 седмици, че предпочитам и на мен да ми го бяха спестили.

При превия си прави секцио 36-37 седмица, защото става много висок рискът от кървене.

# 92
Поне 37г.с. да е, 36 ми се струва и на мен рано...

# 93
Момичета и аз нещо съм притеснена. В събота ми взеха кръвни, пак да проверим нивата на ензимите на черния дроб. Аз ги проверявам от 2-ия триместър, защото в началото имах завишаване, но после бяха в норма. Сега за 3 седмици ALT е скочило, уж казаха, че не е толкова фрапантно, но аз се притесних, защото е над нормата. Хубавото е, че Bile acid level е в норма, но защо другото се е завишило така - не знам. В края на седмицата имам час с лекар-консултант и казаха, че ще повторят изследванията и ако се наложи ще назначат лечение. Протеснено ми е, не знам как така изведнъж скочиха тия нива.

# 94
За съжаление е така при превията. Прави се рано, за да се избегне риска от кръвоизливи, които могат да са опасни и за плода, и за майката.

# 95
  • София
За мен 36-37г.с. си е съвсем в реда на нещата. Това си е 9ти месец, няма страшно. Бебчето ще е наддало достатъчно.
Моето от косо се е завъртяло седалищно, но ще чакаме да се обърне. Според АГ си е напълно възможно да се обърне.. но в противен случай и на мен ще ми назначат секцио.

# 96
Напоследък като ви слушам, планират се операции вече, излиза се в 45 дневния отпуск, други пък в болница влизат и си мисля как скоро ще започнат да излизат бебетата и в нашата тема. Чувствам се много неподготвена и в същото време много се радвам, че всичко това наближава малко по малко. Определено ще гледам да съм готова с всичко за бебето и багаж за болницата още януари.
Всичко ще е наред, 36-37 седмица са си напълно доносени, така че няма от какво да се притеснявате. То и да не се планира секцио, често си тръгват естествено в тези седмици, кога иска да се появи бебчето не може да знае никой.

# 97
И аз като мине Нова година и ще приготвя багажа. Вече купих някои неща за родилното, но все пак има още доста за взимане.. от днес съм в 8ми месец. 🤯

# 98
Аз май всичко си имам и за бебето и за в болницата. Само нощници не съм поръчвала още, ама ще е след празниците. Аз каквато съм зиморничава все се чудя няма ли да умра от студ с тея нощници Grinning
Друго за което се чудя е какво да си глася за изписването, живот и здраве като дойде...че аз не знам в какъв размер дрехи ще се побирам тогава как да взема нещо което не знам ще ми стане ли или ще ми е голямо...абе много такива странни неща си мисля напоследък, явно мозъка ми иска да си почине от притесненията и страховете покрай самото раждане, че чак всяка вечер все сънувам болници, раждания и всякакви такива.

# 99
Времето наистина напредва, даже и аз започнах да пазарувам Grinning. За един ден взех всички дрешки, вчера купих и легълце. Днес е ред да избирам ваничка. Споделете на каква сте се спрели? Първите 2 седмици мисля да къпя беба под чешмата, но ми се иска от сега да взема ваничка.

# 100
За дрехи за нас, доколкото знам ще ни стават такива, които са ни ставали в 6-7 месец.
За бебето ще приготвя боди с дълг ръкав, ромпър, одеалце, шапка, чорапи и ръкавици, но ние живеем на 5 минути от Шейново и няма да имам драма с дълго пренасяне от болницата до вкъщи.
Иначе аз всичко съм взела още от миналия месец, само матрак и вана още не съм поръчала, а все се каня. За мен неща за болницата не съм взела, но явно ще е след празниците. И дрешките ще изпера януари и евентуално ще сглобим кошара и количка тогава също.

# 101
Нашата ваничка е на Jane, ергономична и със стойка и много си я харесваме.
За дрехи за нас.. според мен дрехи за бременни. Аз така направи първия пър и ми беше много комфортно.

# 102
  • Пловдив
За болницата нямам нищо, за бебето почти всичко вече. За тази година спрях с подготовката за раждането. Януари ще изпера дрешките, ще купя останалите неща, както и нещата за болницата.
Сега съм на тема празници, купувам и опаковам подаръци, утре или в четвъртък ще правя коледните сладки, направихме си коледно-бременна фотосесия Grinning и ми е едно такова празнично... Christmas TreeGiftTada

# 103
Е аз още нямам списък от болницата какво ще искат, но си мисля, че всичко стандартно като в другите болници. Аз имам еднократни подложки за бебето, еднократни гащи + вчера си купих 3 чифта страстоубийци (бабичешки) гащи, превръзки за родилки, помпа ръчна, която пак трябва да видя работи ли или аз нещо не можах да я схвана, кремче за зърна, подложки за кърма в сутиена и май това е. Ще докупувам то е ясно. Дрехите след празниците почвам да пера, да търся място кое къде ще е, че в началото ще трябва да се сместваме тримата в един гардероб. За козметика още се чудя на коя марка да заложа имам само една кутийка Судокрем, но това са неща които и като се роди бебето могат да се купят.

# 104
За помпата не пробвай много още отсега, може да си докараш контракции.
За дрехи сигурно ще си поръчам да ми вземат дънки за бременни, на мен и след раждането са ми удобни, и някоя по-дълга блуза. Засега не съм качила прекалено много килограми, но Коледа предстои 😁
За ваничка - на мен ми е най-удобна такава с минимално количество ръбове и чупки, за да е по-лесна за чистене. Стойка не ми трябва, слагам ниско столче пред нея. Така и не се притеснявам ако детето тръгне да се мята, дали ще обърне ваната. Също стойка за новородено не ми е удобна, преди да се научи да стои, аз държа с една ръка (а с втората взимам сапун или поливам). И мрежичка не съм ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт