Нещо се случва със сина ми.

• 6 437
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
Намерил е лесни пари и за това му е пораснала работата. За продажба на наркотици или други престъпни работи ми идва на ум. Пак казвам, претърсвайте ми редовно джобовете, може да излезе някоя информация.
За частни детективи също помислете. Едва ли  ще се затичат в полицията, ако открият нещо криминално.

# 31
Или кражби и източване на кредитни карти. Особено ако разбира добре от компютри и технологии. Но фанатизмът му е особено обезпокоителен, вече написах няколко пъти защо.

# 32
  • Варна
Агресията също.

# 33
Нали си давате сметка, че ако е забъркан в нещо незаконно, което е много вероятно, ареста ще му е най-малкия проблем. Наемате детектив, щом висят на едно място бързо ще разбере за какво иде реч и вземайте сериозни мерки без да се поддавате на манипулации.

# 34
Вероятно се е събрал с анархисти.
Те не са религиозна секта.
Обличат се в черно.Ето една снимка от техен митинг.
Това в България ли е?

Всъщност ако младежът на 21г всеки ден го питат какво чете и за какво си гледа в телефона нищо чудно, че му се е видяла привлекателна анархията.

ако открие нещо незаконно може да арестуват сина ми а той е луд
Ами ето, вие си знаете, говорете с лекар да го освидетелстват и да му помогнат професионално, дори ако той не иска.

# 35
Тези дето говорят за права и лична територия ДГД намери хора да ти хакнат компа (поне аз бих направил това ) , дано "утре " не съжаляваш че не си го направила

# 36
И аз съм за частен детектив. По добре ако прави нещо незаконно да се откъсне още от сега, ако го арестуват, преди да е нагазил с нещо по сериозно.

# 37
Илияна, ще трябва да действате, ако не искате да продължават да се задълбочават нещата. Вариант 1 - намирате си някой с отлични IT умения и той д отключи лаптопа и така да разберете какво върши и по какво е залитнал. Вариант 2 - намирате детектив (не знаех, че им в България такива) и той да разбере тези неща. Вариант 3 - търсите приятелите му. Вариант 4 - сядате да говорите с него, зрял разговор с него. Насочете се към това да се опитате да разберете в какво вярва, т.е. да проявите интерес към неговите убеждения, без съдене. Кажете му, че искате да разберете кой е той, в какво вярва, какво го кара да мисли така, без обвинения и съдене, как се нарича течението, което следва, какво го кара да ви няма доверие Т.е. вие да се превърнете в психолога, неутралното лице, което да оцени риска. Някакъв фанатизъм е, но дали религиозен, дали антирелигиозен кой знае. Друго - как се казва момчето, профил във фейсбук има ли? Интересно е, че ползва компютър, а отрича всичко останало. Направете един добър search в google, все нещо може да излезе.

# 38
А като има толкова пари защо се вре да живее с вас? Нещо цялата история куца.

# 39
За частни детективи също помислете. Едва ли  ще се затичат в полицията, ако открият нещо криминално.
Частните детективи обикновено са бивши полицаи. Дали са длъжни да докладват обаче, нямам идея. Но ако е замесен в нещо нелегално /или фанатично/, то полицията отдавна го знае.

# 40
Искам да кажа за професионалната помощ ще е много трудно. Ако той не иска, никой няма право да го вкарва в психиатрия или да го лекуват, т.е трябва да подпише декларация, че е съгласен да бъде лекуван. Другият вариант е чрез съд да се докаже, че е опасен за себе си и околните и да го лекуват принудително, но ще има съдебни дела. А между тези дела и докато се докаже, че е невменяем може да направи някоя глупост. Дори детектива не знам как ще помогне, освен да набавят информация, но после какво?

# 41
Щом се събират всекидневно в Борисовата градина едва ли е трудно да се разбере каква общност са тези хора. Дори мисля, че само по описанието тук може да има потребители, които знаят.

# 42
Илияна, колко време продължава това "известно време" ? На 19 завършват и ако са решили да следват го правят. Казваш, че е на 21..
Две години ли е това поведение?
Разбирам страховете ти, но от самосебе си няма да се оправят нещата. Да мълчите и да търпите насилие?
Колкото по-дълго отлагаш, ще затъва повече! Също съм за дедектив, а и може би психиатър е по-добре!

# 43
  • Варна
Младежът учи ли, работи ли или готованства на ваш гръб откак е минал абитуриентския му бал?

# 44
За какво й е частен детектив, тя авторката го знае къде ходи всеки ден и случайно го засича току пред Съдебната палата, току в Борисовата 🤣 И много точно е запомнила всички определения и думи които е казал. Само не знам защо пише с руски кавички, ама може такава да й е клавиатурата. Голяма мистерия е тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт