Професионални серии за коса- тема 153

• 63 148
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Имам боя Лорвен и оксидант 30 %. Бях си ги купила преди доста време и сега не помня дали трябва да сложа цялата боя и оксиданта или не ? Предишна моя фризьорка ми я беше препоръчала, купих я, ноо съм я забравила и сега не помня това ли е съотношението 1:1 ?
Ще боядисвам корените си.

На третата снимка, на етикета пише да се смесва 1:2

# 76
В момента има ли някакъв код за златна рибка?
Този код за 20% е валиден до края на януари 2022г. ,но е за избрани марки.Дано Ви свърши работа Simple Smile 
Скрит текст:

# 77
  • Някъде там
Здравейте, идва време да сменя любимият ми Macadamia Rejuvenating shampoo. Реформулираха го и вече е малко по-различен отпреди. Ако не намеря заместител ще си го ползвам може би.

Имате ли впечатления от Kundal? Пак е натурален и с масла и няма силикони и алкохол. Много е мажно за мен да няма и сулфати и налабени и т.н. С този метод си отгледах косата много мека и гладка.

Видях хубави отзиви, но не са много ползвалите го.
Тази марка мисля ,че не се води професионална грижа за косата.
Марката е корейска до колко знам.Наскоро ми подариха балсама Kundal Honey & Macadamia Treatment - White Musk.
Oт както го имам - може би вече втора седмица ,всички профи продукти отлежават в шкафа.
В неделя пробвах балсама на алтерна MY canvas(който ми е един от най любимите и изобщо не ми хареса резултата върху косата ми).Днес отново посегнах към Kundal,още при отмиване косата е лигав,при сушенето няма нужда от финиши и четки,сама се подрежда и прокарвам пръсти.Замислям се да взема и шампоана.В балсама обаче има силикон.

# 78
Искрица, с кой шампоан се комбинира добре този балсам?

# 79
  • Варна
Добро утро 🙂. Идвам да споделя, че пробвах и другия Ш на Kerastase, който е против накъсване Specifiq bain prevention, усещането беше на по-гладка леко лигава коса, за разлика от Архитект, който усещах пък леко изсушена. Оформих къдрици след термик Extensioniste. Но нещо не ми допаднаха съвсем та реших да разреша(обичайно ги оставям както са  намачкани с ръце), а другата половина леко изправих с кръгла четка. Получи се това , обаче косата на следващия ден нещо се омазни и едвам се стърпях (но може да е заради настъпила М).
  И тук идва момента каква я свърших вчера, накапах си маслата на Rene complex 5 и не ми се получи измиването с  Specifiq, хванах някъв обикновен шампоан, че не ми се рискуваше с Архитект, махнаха се маслата и завърших вече с керастазкия-резултата мек ужас между сухо и разхвърчано. И след термика приведох в приемлив вид. Сега сутринта след разресване без никаква обработка съм така
  Извод : да не се използва Specifiq Bain Prevention след натурални масла!
Ето къдрици само с вода

# 80
Много е хубав за мен този шампоан, но наистина е за хора, които са склонни да го ползват ежедневно, защото косата бързо клепва от него. Много добре разплита и разлигавява под душа и именно затова според мен не е за всеки пък е и без силикони.

Аз да споделя колко въздушна, мека и подредена е косата ми от комбинацията: ш ББ thickening, б Алтерна с бамбук за обем и термо Цимент. Трябваше да дръпна с преса и използвах термозащитния спрей на Б&Б и косата ми е лъскава и права като праз Heart Eyes

# 81
Привет! Simple Smile

Попаднах случайно на темата и точно навреме.
Имам нужда от съвет и насоки. С доста чуплива коса съм, но в последно време се изгуби формата и най-често имам едни разтеглени вълни по дължините.
Четох някои от старите теми, набелязах си продукти, но се затруднявам да разбера дали от хидратация или от протеин има нужда косата ми.
Наясно съм, че се редуват двете грижи, но с какво да започна?

Ще се радвам за насоки и евентуално конкретни продукти.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 09:47 от Impatiens

# 82
Имам боя Лорвен и оксидант 30 %. Бях си ги купила преди доста време и сега не помня дали трябва да сложа цялата боя и оксиданта или не ? Предишна моя фризьорка ми я беше препоръчала, купих я, ноо съм я забравила и сега не помня това ли е съотношението 1:1 ?
Ще боядисвам корените си.

На третата снимка, на етикета пише да се смесва 1:2

Благодаря Ви !
А това 1:2 е цялото шишенце оксидант и половината от крема, правилно ли разбирам ?

# 83
  • София
evita1717, на боята пише, че е 70 мл. Оксидандът не знам какво количество е. Ако и той е 70 мл - значи половин опаковка от боята и цяло шише от оксиданта. Smile

# 84
  • Варна
Привет Impatiens, също съм нова. Може би започнах погрешно, но съм едва в началото. Закупих си ш Архитект, защото основно косата ми е склонна към цъфтеж ( но си признавам, че не я подстригвам редовно) отделно кърмене, Ковид буквално преди седмица ми свърши карантината.
 Нещото, което дойде преди минути е Joico claryfying от тук го видях , наричат го ДПШ за нови като мен - дълбоко почистващ шампоан 😀. Водата във Варна е доста твърдичка, а и в цел да премахва периодично натрупани вещества от използваните продукти.
  Complexe 5 затоплящи етерични масла (прави се 1-2 пъти седмично с масажни движения ) ми е с цел да укрепя скалпа, да подсиля косъма.
  Като тествам крема за къдрици ще докладвам.
А по темата: по време на Ковид пиех доста вода, витамини комбинирани и ударни дози от някои. Но всички знаем, че  са важни Магнезий, цинк, вит Д. Имах косопад по-скоро преди да разбера, че съм +. Сега е ок косата, даже хич нищо не пада (а беше чудо, а хич не ми е плътна далеч от 5 см като хвана опашка), но отрязах сухите краища, разбира се без ножницата трудно би било да се спаси каквото и да е. Дамите споделиха, че профи козметиката на Керастаз донякъде е и като китосване,а някои търсим лечебно действие. Много са нещата, аз се изгубих в морето. Но без опит съм наясно, че е строго индивидуално, пробваш, четеш. Една дама препоръча серията на Олиосета за блясък за начинаещи и не толкова третирани коси (не съм боядисвана никога, но ползвам сешоар) , но тогава нямаше от всичко. Може би подхождам супер агресивно. Смейте се, но Schwarzkopf oil Nutritive (не е професионална) ми действаше някога супер, та се заредих и май ще пробвам, за да не прекаля с профито.
   Извод от фермана: с четене да се установи типа коса, кога е хидратирана, кога има нужда от протеин и признаци, може да си направиш тест за порьозност има го в началната страница.  Базови продукти : ДПШ за отмиване на натрупани вещества, Ш според нуждата, Б или маска, термик при топлинни уреди, някакво масло /олио спрей за финиш към връхчетата. Скалпа се лекува на първо място, някои препоръчва ха Medcuticals и много други(при сух, мазен пърхот), може и нещо поддържащо в месеца. Разнообразно хранене 🙂. И друго полезно, видях  че има тема за разменяне на продукти, при евентуално разочарование. Защото както стана ясно при всеки е различно в зависимост от текущото му състояние, където играят много фактори. Утре като се върна и надяна операционната шапка и профито от най-висок клас няма да ме спаси под влияние на рентген.

# 85
Dessy1988, душ филтър за вода ползвам от около половин година, върши чудесна работа, особено в райони с по- твърда такава. Имам видимо подобрение от него както върху косата, така и върху кожата. Нещата разбира се са комплексни, важни са също и използваните продукти, правилното хранене, пиенето на достатъчно вода и т.н.

# 86
Dessy, благодаря за коментара!

Правих този тест, но пак се затруднявам да определя нуждата, въпреки че клоня повече към хидратация.
Скрит текст:
"Намокрете косата си, хванете няколко сантиметра от един косъм между пръстите си. В зависимост от това как реагира косата ви опъване, може да определите дали тя има нужда от хидратация или протеин.
Косата ви има нужда от хидратация, ако:
- не се разтегля и се къса лесно
- или косъмът е грапав и чуплив.
Косата ви има нужда от протеини, ако:
- се разтегля много преди да се скъса;
- има мек и отпуснат вид, приличащ на гума."
Ще пробвам и това с водата.

А този дълбоко почистващ шампоан задължителна стъпка ли е в поддържането на косата?

# 87
Този кремза къдрици на Шварцкопф по-горе лепне ужасно. Аз хвърлих почти пълна опаковка. На първи ден до 2 часа след измиване е ок, обаче най-късно на следващият ден гледай какво става... Joy А моята коса е доста по-къдрава от тази на Деси и за дължина до кръста нанасях количество колкото 1-2 лешника или колкото монета след добре хидратирана коса. Пак лепнеше..

# 88
evita1717, на боята пише, че е 70 мл. Оксидандът не знам какво количество е. Ако и той е 70 мл - значи половин опаковка от боята и цяло шише от оксиданта. Smile
Благодаря Ви !
Вече съм нахлепана Wink
Само се чудя 40 мин.достатъчни ли са или да гледам цвета  ?

# 89
Първо ползване на Ламеларната вода на Матрикс в един емотикон - 🤢
Като се нанесе косата стои лигава, ноо измие ли се като прокараш ръка по дължината направо няма преплъзване, една такава лепкава .
След изсушаване доста обем, но никакво подхранване или блясък, поне на моята жадна и суха коса. Някой ако я харесва, да свирка за размяна  😁

Общи условия

Активация на акаунт