Професионални серии за коса- тема 153

• 62 851
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Коя е протеиновата серия на Милкшейк?
Аз съм с тези; тя е подхранваща - може би протеин звучи подвеждащо. Така ми ги препоръча козметичка. Каза, че в техните серии има протеини от мляко Blush

Скрит текст:

# 661
Влизам за да благодаря на VanessaDE.
Ровейки за отзиви за хидратиращата маска на Алтерна от серията My hair My canvas попаднах на това нейно мнение:
https://bg-mam.ma/p/1387157/43908220

Поръчах маската и още няколко неща на Алтерна на доста добри цени.
#mimka3 откъде поръча Алтерна изгодно? Защо има толкова голяма разлика в цените им в Нотино и Арлен🙄? Каква цена е добра за тях, до сега не съм ги следяла?

# 662
Влизам за да благодаря на VanessaDE.
Ровейки за отзиви за хидратиращата маска на Алтерна от серията My hair My canvas попаднах на това нейно мнение:
https://bg-mam.ma/p/1387157/43908220

Поръчах маската и още няколко неща на Алтерна на доста добри цени.
#mimka3 откъде поръча Алтерна изгодно? Защо има толкова голяма разлика в цените им в Нотино и Арлен🙄? Каква цена е добра за тях, до сега не съм ги следяла?
Въпросът не е към мен, но най - изгодно по моите наблюдения Алтерна се предлага в Парфимо, Брасти и Нотино.
Редактирам се и добавям beautymall

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 12:39 от mechetaishan

# 663
Оля, аз търсих конкретно тази маска:
https://parfumgroup.de/alterna-my-hair-my-canvas-cool-hydrations … 6bf8427ccd86a769c

В масовите сайтове е 75лв. Покрай нея взех и серията за обем и няколко миниатюри за проба. Доставката директно до Бг е 10Е, но пак ми излиза сметката.

# 664
Здравейте,дали може да ми препоръчате относително бюджетен протеинов шампоан,косата ми е небоядисана, цъфти по малко.Винаги за протеинов съм ползвала Абсолют рипеър,независимо боядисана или не,но ми се иска да сменя с нещо.
Маракеш дали имат или там всичко е хидратация?

# 665
Точно исках да помоля за съвет за продукти за обем, защото май не са много коментирани тук. Калво друго бихте препоръчали за о ем, момичета, за коса, която об8ча протеин, фина и лесно омазняваща се.

На мен много ми хареса и добре ми се отразява ето този шампоан

Косата ми е тънка, със светли кичури, от известно време се омазнява по-бързо. Ползвам този шампоан с балсам за обем Redken High rise. Прибягвам към комбинацията, когато косата ми се утежни от по-силни протеини и искам нещо по-леко и свежо.

# 666
Ползвали ли сте коприната за коса на Biosilk и какви са впечатленията ви? Flowers Hibiscus

# 667
В момента се боядисвам с 6, но ми идва тъмно. Момичетата ме посъветваха да пробвам със 7 и сега набирам смелост, аи чакам да изразходя всички запаси, които напоръчвах на -50% Simple Smile, че се поулях и имам за мин още 4 месеца.
Аз бих взела 7ци и да смесвам с тези които имам. Така по плавно се получва прехода.

Косопада от Ковида не ги дели на ваксинирани и не. Поне по наблюденията около мен.
Според моя приятелка изкарала го 2 пъти (  2020 и есента на 2021 ) разликата била че вторият път е вземала добавки - цинк , селен  и тогава не и се появил, и затова и мен ме е подминал. Изкарах го зле, а периода след беше също много неприятен. Сега не казвам , че е релевантно за всички.

# 668
Justshit, ползвам коприната на Биосилк, имам и лекия вариант и оригиналния. На мен лично лекия вариант ми допада повече. Косата ми е сравнително права, лесно омазняващ се скалп, дължините нормални (с правилната грижа)...към сухи.

# 669
Casual, благодаря! Личи си колко съм боса в боядисването Simple Smile. Така ще направя и ще смесвам боите, дано се получи хубав цвят и наистина плавно да прелея. Може и това да са ми писали, а аз толкова да съм си разбрала.
И аз имам и двете коприни на Biosilk. Мазни корени сухи краища ми е косата и много добре ми се отразяват и двата вида. Слагам на суха коса, тк на влажна слагам Олиосета термо или пък на Лореал някакво в тубичка нещо си взех. Доволна съм, много ми харесва как мирише. Обаче не знам дали е чак уау, тъй като не мога да сравня с друго. Не съм пробвала всеобщия любимец капките на O Way, та ми е мерак да сравня с нещо.

# 670
За ковид косопада - в повечето случаи причината е в засягането на малките кръвоносни съдове, сред които и тези, които хранят косъма. Това е причината да пада коса, защото микроциркулацията на кръвта е нарушена, косъмът не се храни и умира.
Като основно средство се препоръчва да се засили микроциркулацията, което лесно се получава с използването на подходящи масла.
Не е професионален продукт, но при мене незабавен ефект имаше една евтина комбинация от масла на Ривана, за която писах по-назад в темата.

# 671
Justshit, ползвам коприната на Биосилк, имам и лекия вариант и оригиналния. На мен лично лекия вариант ми допада повече. Косата ми е сравнително права, лесно омазняващ се скалп, дължините нормални (с правилната грижа)...към сухи.

Благодаря много! Revolving Hearts Косата ми е тънка боядисана и имам нужда от нещо като масло или спрейче. Чудя се между тези на Лореал и коприната. Имате ли впечатления от серията на Лореал за дълга коса?

# 672
Точно исках да помоля за съвет за продукти за обем, защото май не са много коментирани тук. Калво друго бихте препоръчали за о ем, момичета, за коса, която об8ча протеин, фина и лесно омазняваща се.

На мен много ми хареса и добре ми се отразява ето този шампоан

Косата ми е тънка, със светли кичури, от известно време се омазнява по-бързо. Ползвам този шампоан с балсам за обем Redken High rise. Прибягвам към комбинацията, когато косата ми се утежни от по-силни протеини и искам нещо по-леко и свежо.
Точно нещо такова ми се иска- по- леко от Архитект и Терапист, които косата ми обича, но които не са за всекидневна употреба!

# 673
  • Toronto
Скрит текст:
Като човек преминал през косопад след прекаран Ковид искрено съчувствам на всеки, който се сблъсква с това. Проблемът при мен се появи няколко месеца след като беше започнал косопад след раждането на сина ми и наистина вече ми беше дошло в повече.  От горе долу година полагам по - сериозни грижи за косата си и поне за мен не съществува универсален продукт, който да реши с три измивания и напръсквания проблема. За тази година съм изхабила кутия и половина ампули срещу косопад на Керастас, две или три дози вълшебство, кутия ампули Денсинфик ( от тях една ампула ми стигаше за две нанасяния, та мисля два месеца плътно слагах), 14 или 15 ампули Стаминген и един шампоан Анаген. Отделно съм изхабила един шампоан против косопад на Керастас и един Фолинген на Меди. Най - видим ефект усетих от ампулите Денсинфик, но пък веднага щом ги спрях започна да ми пада коса доста повече от обичайното, така че не мога с чисто сърце да ги препоръчам. Честно казано от ампулите Стаминген не усетих сериозно сгъстяване, но знам са доста харесван продукт в темата, поради което ми се струва удачно да им се даде шанс. От месец и половина ползвам шампоан Анаген, като го ползвам като терапия преди измиване, тъй като просто няма как този продукт да изчисти мазния ми скалп. Струва ми се, че обещанието да удължи анагенната фаза на косата е спазено, тъй като почти не ми падат косми освен когато си мия косата или я реша по - грубо. От това, което съм си записала Анаген и Стаминген могат да се съчетават, като първият способства косата да расте по - дълга, а вторият цели сгъстяване.  Имам и един неотворен шампоан Стаминген, като от другата седмица ще го включа в играта. Не очаквам чудеса, но така и така го имам, ще му дам шанс.
В борбата с косопад също така приемах Приорин ( 3 опаковки), Дюкрей ( опаковка и половина) и най - стандартни витамини Мерц ( три опаковки). Наскоро ми попадна статия за ползите от фолиевата киселина, като една от тях беше именно състоянието на косата. Спомних си, че преди да забременея и докато бях бременна приемах тази добавка и косата ми беше чудесна. Реших, че няма да навреди и започнах от десетина дни да пия. Дали заради фолиевата киселина или козметиката, но усещам косата си по - здрава.
От скоро започнах да опознавам продуктите на Алтерна и на този етап съм очарована. Преди време взех от Нотино с огромна отстъпка от цената, на която се предлага в Арлен и Златна рибка, шампоанът за обем ( https://www.arlen.bg/product/1493/shampoan-za-obem-s-hayver-alte … hampoo-250ml.html ),  който за моята коса е просто разкошен. Изключително концентриран и икономичен - буквално с количество колкото лешник мога да измия косата си. Косата е уплътнена, но същевременно лъскава, а бонусът е, че леко тушира прекомерното омазняване. След него съм слагала както протеин, така и хидратация и никога не ме е разочаровал. Също така ароматът му е изключително свеж и приятен. От серията взех още балсам - https://www.arlen.bg/product/1492/balsam-za-obem-s-hayver-altern … tioner-250ml.html и спрей за обем - https://www.arlen.bg/product/3822/sprey-za-dvoen-obem-pri-fina-k … -mist-147-ml.html, но още не съм ги ползвала достатъчно за да дам отзив. Продукт, който за мен се превърна в незаменим е тази пяна https://www.arlen.bg/product/2774/uplatnyavashta-i-zazdravyavash … -mousse-145g.html. Придава страхотен обем и плътност и бих я препоръчала на всеки с тънка и вяла коса. От утре започвам цялата серия за сгъстяване - шампоан, балсам и серум, и се надявам след известно време да се похваля с обновена грива. Взех и други продукти от бранда, но по-натам ще пиша по - подробно.
Скрит текст:
Обсъждаше се назад в темата Дайсън Airwrap и по - конкретно някой сподели, че го е взел основно заради кръглата четка. За мен точно тя е най - слабата приставка от комплекта с уговорката, че съм с две леви ръце. Адски много ми скубе косата и ми отнема ужасно много време да се направя с нея, поради което изобщо не я ползвам. Ако човек има правилна техника според мен с професионален сешоар и хубава четка ще постигне много по - добър резултат.
Някой беше поставил въпрос относно нанасянето на Олаплекс 0. Макар, че ползвам варианта в бутилка със спрей накрайник, също мисля, че изключително неудобно се нанася тази стъпка. Продуктът тече по плочките в банята и по халата ми на поразия, и честно казано не знам дали ще купя пак, защото така или иначе не виждам кой знае каква драматична разлика в ефекта на Тройка с или без 0. Най - успешната комбинация Олаплекс за мен е 3,4 и маска 8.

Аз съм фен на Алтерна също, нищо не работи така на моята тънка коса като техните продукти. Абсолютно всичко, което съм опитвала, ми е харесало. А без шампоана и балсама за обем, както и спрея за обем, вече не оставам. Скъпи са, но пък са икономични.

# 674
И мен ме бройте фен на Алтерна, също съм с коса без много обем Wink заслужават си наистина. Бих препоръчала и BB thickening за обем и по-бавно омазняване. Харесвам и Oway, наскоро го купих - хубав лек протеин без силикони, ако се гони по-натурална козметика и почивка от силни профита.

Общи условия

Активация на акаунт