Порцеланови фасети - 3

• 43 357
  • 279
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, аз бих искала да си сложа фасети  но нямам идея при кого да отида плюс че предните ми два са умъртвени  и не знам дали ще е възможно
Аз имам час за поставяне първо на временни на 8 зъба в Ортодент в Лозенец. После след седмица, за поставяне на постоянните. По 680лв на фасета. За предните може и коронки да ти сложат.

Бихте ли споделили  крайния резултат след като е готов разбира се

# 226
При д-р Райчев някой поставял ли си е порцеланови фасети да даде мнение? Цените предполагам, че са доста високи?
Бях на консултация при него през юни за подмяна на фасети, направихме и фотодокументация, още си чакам лечебния план та доста се разочаровах...На предварителен разговор ми каза 2к на зъб, като се има предвид, че аз съм за подмяна, а не тепърва. Това е за махане, изграждане, изпиляване, чистене на стари пломби, изработка и слагане на нова фасета + временни. Не съм сигурна дали вклюваше избелване, тъй като както казах така и не си получих плана. Не вклочва и потенциално ендодонтско лечение или ре-лечение, което е 300-350 на еднокоренов зъб. 50 лева е консултацията и 350 беше фото-документация и скенер.

Бях и при Рияхи на консултация и при него се спрях, започвам на 1 октомври процеса. Цената и отношението ми бяха много повече по вкуса, не смятам, че ще направя компромис с качеството.

# 227
А може ли да споделите цените при Риахи?

# 228
Консултацията беше 100 лева, но тя включи изготване на лечебен план, 3д скенер и фотодокументация. Всичко също така се случи в едно посещение, малко по-дълго отколкото очаквах, но пък си струваше. Цената, която ми бе дадена е 1300 на зъб, 190 почистване, 600 избелване и при нужда от прелекуване на корен-900.

# 229
За корен 900лв? че какво ще му прави толкова на този корен.

# 230
Не съм много сигурна, защото за нормално кореново са доста по-ниски. Предполагам е, че защото вече има щифт и ако трябва да се прелекува. Ако трябва да съм честна, тази година минах през не знам колко ендодонта за друг зъб и как се определят цените за кореново лечение ми е абсолютна магия, да не говорим за съпровождащите процедури.

# 231
Аз също мисля да сложа фасети, но нямам идея нито при кого нито изобщо как стоят нещата, даже не знам дали ще е и възможно тъй като предните два са ми умъртвени....

# 232
Някой има ли мнение за Биляна Бонева или Студио Утопия д-р Пресияна Пенева за Варна?

# 233
Здравейте, някой има ли вече актуална информация колко лева излиза направата на една фасета със работа, тъй като доколкото знам, те се групират по 4, 8, не става само една..

# 234
  • София
Здравейте, някой има ли вече актуална информация колко лева излиза направата на една фасета със работа, тъй като доколкото знам, те се групират по 4, 8, не става само една..
Здравей, на мен ми сложиха окончателни осем броя фасети на горните зъби. Общо на зъб ми излезе 650 лв, т.е окончателно за 8 бр окончателни, работа, временни фасети, платих 5200 лв. Доволна съм от работата на клиниката, препоръчвам https://ortodentbg.com/

# 235
Между 600 и 2000 лева. Всичко зависи от стоматолога, зъботехника , материалите, методологията, качеството, визията.Това с групирането не е вярно, никой не може да ви задължи да сложите повече отколкото искате, просто е по-естетическо. Споменахте, че сте с умъртвени, което не пречи. Може да се комбинират фасети и бондинг, има много варианти и зависи най-вече от избрания специалист и неговите възможности. Като минимална инвазивност и естетика за мен Райчев няма равен. В общи линии трябва да си определите бюджет и да минете през няколко кабинета за консултации, за да изберете вашия.

# 236
Между 600 и 2000 лева. Всичко зависи от стоматолога, зъботехника , материалите, методологията, качеството, визията.Това с групирането не е вярно, никой не може да ви задължи да сложите повече отколкото искате, просто е по-естетическо. Споменахте, че сте с умъртвени, което не пречи. Може да се комбинират фасети и бондинг, има много варианти и зависи най-вече от избрания специалист и неговите възможности. Като минимална инвазивност и естетика за мен Райчев няма равен. В общи линии трябва да си определите бюджет и да минете през няколко кабинета за консултации, за да изберете вашия.

Значи това, че зъбът  е умъртвен, не е проблем за фасета.. супер звучи,ще се поразровя, мисля на пролет да си сложа

# 237
Здравейте!
Аз съм с установен пародонтит. Към момента поне задържам положението, но предните ми зъби са в недобро състояние, като единият е леко счупен, а и двата предни резеца вече са много изтънели. От заболяването разстоянието между зъбите се е увеличило значително. Разглеждам възможностите за корекция на двата предни, така, че да мога да отхапвам без страх от счупване, а също и запълване на дупките на останалите, доколкото е възможно. Притеснявам се предвид заболяването дали ще има подходяща процедура - бондинг, фасети, коронки. Зъбите ми до 5 -ти включително са живи. Насочила съм се към д-р  Ситновска, но ще се радвам да почерпя и от Вашия опит.

# 238
  • Sofia
Моя случай беше подобен на вашия и се спрях на лечение с брекети, което даде много добър резултат. Ситновска само ме размотаваше с обещания, и накрая ми предложи вадене на зъби и мост.

# 239
Здравейте, аз бих искала да си сложа фасети  но нямам идея при кого да отида плюс че предните ми два са умъртвени  и не знам дали ще е възможно
Аз имам час за поставяне първо на временни на 8 зъба в Ортодент в Лозенец. После след седмица, за поставяне на постоянните. По 680лв на фасета. За предните може и коронки да ти сложат.

Мъжът ми е с 4 порцеланови фасети от миналата година в Ортодент, много добре изглеждат, няма засега никакви проблеми, процедурата беше относително лека. Екипът, който свърши работата беше д-р Узунова и д-р Садък. Но имам следния въпрос някой от Вас правил ли си е избелване на зъбите СЛЕД поставяне на фасетите? Предложиха ни да го направят преди фасетите/така се правило по стандарт/, но отказахме и сега ми е неудобно да питам Simple Smile, той е виден пушач, пожълтяват му бързо и сега вече намира разлика между зъбите с и без фасети. Някой има ли опит подобен, само останалите зъби ли сте избелвали....

Общи условия

Активация на акаунт