Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 27 742
  • 803
  •   1
Отговори
# 120
Да е жив и здрав 🤗🙏
Аз днес си позволих парче сладкиш от свекито, но тя винаги прекалява със захарта и сега всичко ми тупка. Дано не се отрази на бебка и да е нервна през нощта 🤔

# 121
  • София
Gergana5, да ви е жив и здрав баткото! 😊 Много да слуша и да го слушате! 😃

# 122
  • София/Севлиево
С малко закъснение Гергана живо и здраво да ти е детенцето.
Болните бързо да оздравявате.
Ние си направихме тридневна почивка с баткото,а бебо бе на бабин дом.Добре се отрази на всички,най-вече на мен, защото успях да се наспя най-накрая.
От няколко дни малкият заспива вечер към 21:30 и се буди към 8-8:30.И мина на 5 хранения,дано не му е твърде рано,но сам си натъмъни тоя режим.Сутрин будува по 90-120 минути, следобяд по 3-4 часа.Мъчи се да лови играчките си и много им бърбори,но още не се обръща сам наникъде.Помня че големия след 4-тия месец почна,но май трябвало по-рано?!
АМ ще давам докато иска,кисело мляко не знам изобщо дали да го почвам.Едно време имаше детско кисело мляко,но от години не съм виждала такова по магазините.
Едно е сигурно-младежът едва ще дочака захранването.С голям ентусиазъм ни следи и си пъха целите ръце в устата точейки лиги(с големия това го нямаше и въпреки че тогава захраних точно на 4 месеца бе голяма мъка,сега съм си нарекла 8.03 за дата на захранване,когато бебе ще е точно на 5 месеца и една седмица).
На Нова година ще сме си вкъщи (вчера като се прибрахме за първи път усетих новият ни дом като вкъщи та има надежда да свикна, само ММ да продължи и след 31.03 да работи хоум офис, защото не искам да се делим ,а поне докато баткото завърши 7-ми клас ще сме тук)...

# 123
  • София
Към майките с бебета на АМ:Колко време изчаквате да ври водата (когато преварявате вода)?

# 124
Завира и я махам от котлона.

# 125
Аз преварявам в кана, но логиката е да развие 100 градуса, точката на кипене - тогава умира каквото има да умира. Няма смисъл да се поддържа тази температура след това.

# 126
Привет, мамчета!
Отчет от мен - вече официално сме си само на адаптирано, кърмата ми почти спря. Нямам никакъв дискомфорт, нито имам потребност да се изцедя. Както и да е - благодаря на всички, които се включиха със съвети, както и на Paldora, която много ми помогна на ЛС.
Бебка е спокойна, започна да спи от 22-23 до 7.00; ака си всеки ден, понякога и по 3 пъти. Ориентировъчно следя на везната - качва си. Чувствах се много зле, че спрях да кърмя, но сега се радвам, че детето ми е добре. Нищо друго няма значение. Simple Smile

От чисто любопитство кажете колко кг и см са бебоците Simple Smile
Моята бебка на консултацията на 2рия месец беше 5100, 58 см. (когато беше наддала сама 500 гр)
Сега, ако мога да се доверя на везната, е около 5800. На 2+++ е. Имаме десетина дни до следващата консултация и много се надявам да забием поне на 6 кг.

Относно захранването - мислех да започна към 6ти месец. Но след като вече сме на АМ по-скоро клоня като навърши 5.

# 127
Моето е доста фино. 5300 е в момента, сестра й на нейните седмици беше над 6кг. И двете са кърмени на поискване.

За захранването, определено след 6м. Има си признаци за готовност, когато са на лице - тогава. Аз използвам метода воден от бебето и съм супер доволна. Няма мерене, грамове, пасиране, бутане с лъжица, а детето естествено свиква да си хапва само без грам нерви и от двете страни.

За нощното хранене, моето го кърмя и слагам да спи в 8. Събужда се да суче към 3-4 пъти. В 1, 3, 5 и 7. В 8 ставаме за деня. Тя суче и заспива, та нямам ядове. 12 часа нощен сън е направо супер за възрастта.

# 128
Аз тайничко се надявам да успеем и ние да спим непробудно, но моя лакомник си се буди на 3 часа да яде и това си е. Снощи за пръв път изпробвах dream feeding в 12 часа и си мислех че ще откара до към 6, но той си има други планове. Както и да е, явно когато е готов сам ще спре да се буди.
Вчера бяхме на преглед, 3+, 60 см и 6400. За последния месец много дръпна и осезаемо натежа. Още не сме слагали ваксини, трябваше вчера, но нещо напоследък сутрин му хърка нослето и дадохме секрети за проба.

# 129
Добро утро! Да ви се похваля от моята бебка. Заспа вчера към 23ч. и се събуди да хапне чак към 6,30ч. Единствения минус е, че щяха да ми се пръснат гърдите. Понаспах се и дори вече пия кафе 😊 Това беше първата толкова голяма пауза, но вчера нашите и сестра ми бяха вкъщи. Всеки я подмяташе и не спа много през деня. Може би се е уморила. Това ме обнадеждява за пътуването за Нова година, защото там ще сме с 6 по-големи деца, трима тийнове и 3 на 8г. Ще я подмятат и тя ще спи, горката 😂
Видях, че разискват килограми.
Нашата госпожица също е финна. На 2 месеца беше 4800кг.,но пък 58см. На месец качва по около килограм. Сега е на 2+++. Края на следващата седмица трябва да я водя на консултация и ще я видим. Доста дълга върви и ританките много бързо стават къси. Другите бяха по-обли, но нейната структура е различна. Във всеки случай не се притеснявам, защото е спокойна, има апетит и е будно бебе. Шари с очи, любопитства и гука като и говориш, пуска усмивки 😊 Така че си е съвсем добре и затова продължавам с кърменето на поискване и няма да бързам да захранвам. Да излязат някакви хубави плодове и зеленчуци и тогава, сега няма какво да и дам, освен от магазина.
Днес тръгваме на път и ще се върнем на втори. Стискай те ми палци най-вече да ги върна всички здрави 🙏 Ще отчета как минава 🤗

# 130
[video][/video]Аз варях водата 8-10 минути 😂, сега вече купувам вода 0+ и давам от нея, защото много ме дразнеше варовика, който се отделяше, тум в Пловдив водата е страшно твърда, сега вече имаме омекотител на водата вкъщи и осмоза на питейната, но на бебето си давам 0+.
Сина ми и дъщеря ми са забранени на 4 месеца, сега бебето мисля д аго захраня на 6, или поне на 5 навършени, не искам по-рано и двете ми деца първите са ужасно злояди, каката е на 4 и още се храним по 1 час със страшни усиля и приканване и хранене в устата, като е на градина цял ден не яде, евентуално една филия сух хляб .....
Като мерки, на 2 месеца точно беше 6кг, 60см.(вероятно това че е момче и а значение, малко по-големи са техните средни мерки)

# 131
Идвам и аз да се похваля, снощи заспа кън 23:30 и сутринта в 8 трябваше да го будя за антибиотик. Дори се стреснах като звънна алармата, принципно се буди към 5-6 да яде.
За захранване въобще не бързам аз, баткото захраних на 5месеца и то защото беше спрял да наддавас, сега малкия както качва добре се надяван до 6да изкараме на кърма. На 2 м беше около 5800,сега на 3 е 6700. За сравнение батко му тежеше толкова на 5месеца😀

# 132
Първото дете захраних на 5 месеца, дащото много мляскаше като ни гледаше да ядем и взе да ни бърка в чиниите, когато го държахме в нас на масата. Много добре прие пюретата и за около 10 дена махнах обредното кърмене. След месец започнах да давам каши и за седмица махнах следобедното. Тогава ми се върна и цикъла. След това махнах сутрешното, мисля беше на 9 месеца. От 11 месечен започна да яде храна от млечната кухня. Тогава започнах да давам супата за вечеря. До тогава имаше 2 нощни сукания. Първото го махна След седмица, второто след 3. Спря да се буди. Без никакви драми спрях да го кърмя. Кърмата ми намаля постепенно без дискомфорт. До 2 г ядеше всичко. След това стана много злояд и сега яде 3-4 неща. Голяма е мъка.
Малката ще я захраня след 5 месец, надявам се да устискаме до 6- ти. Мисля да ползвам същата схема на захранване. Но ще видим как ще тръгне. Тя е залепена за гърдите ми. За разлика от баткото, който се смучеше биберон, малката не иска и да го види. Надявам си и при нея да спра кърменето без драми. Мисля си това да стане като навърши 1. След това ще правя попари и мляко с бисквити с АМ, съм 1.4 г и с краве мляко.
За сега наддава добре, храни се 2 пъти през нощта. Сутрин понякога също суче и заспива, но не всеки ден. Но нямаме точен час за лягане. Между 20.30 и 21.30 заспива. Става 7.30-8-30 сутрин. Зависи и баткото кога ще стане и ще ни събуди. На 3 м беше 57 см. Но е пораснала, вече 62 см дрехи ги е опънала. Появиха и се малко крусти на главата, но не съм ги махала още. Ще ги намажа с олио за тяло и ще ги среша. Така махнах на големия. Макар че при него не стана от 1 път. Не мисля да взимам специална козметика.
Ние за НГ ще сме си в къщи. Тия дни обикаляхме баби и дядовци, а и РД празнувахме. Определено й дойде в повече вълнението и плаче и мрънка повече. Но и повече спи през деня.

# 133
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала! Днес бяхме на консултация, поставиха ни 3та ваксина. Тежи 8.740кг и 68 см 🙈. Вече не кърмя, кърмата ми спря, дойде ми цикъла. Леон е спокойно бебе, мрънка само като му се спи или е гладен. Към 20 ч си търси банята,  обикновено се събужда към 3 и след това към 6-7. Към 8 го измивам на мивката, целия, храня го в кошарата и заспива. На обяд излизаме, в количката спи по 4-5 ч. Обича навън да спи. Понякога  мрънка слагам му космонавта и след 1мин вече спи. Така си мисли, че е навън😄. Много гукаме,  иска постоянно някой да му говори. Батковците ми помагат много. Имаме проблеми с дрехите, в момента носи 6-9 м размер. Този месец е дръпнал с 6 см, миналия също, общо до тук е пораснал с 16 см и качил 4.200 кг. Като е буден не иска да стои в кошарата, много се заглежда в телевизора.

Та, това от нас. Весели празници!

# 134
  • au bout du monde
На 3 м вече е 66см и 6400.
Брат му чак на 5 м е бил 67см , 6600 Laughing
Децата са различни.

Общи условия

Активация на акаунт