Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 27 206
  • 803
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз мисля да бъде до 6м.т.е. До май месец
А вие докога мислите да давате АМ и да забраните с кисело мляко?
С баткото съм започнала на 4м

# 106
  • au bout du monde

Кисело мляко към 8- 9 месец започнах да давам.
АМ няма да го спирам до 2г поне.

# 107
Чупя ампулата и дърпам 2 мл със спринцовка. После го давам към бузата по малко. Ампулата може да стои отворена 12 часа, след това трябва да се изхвърли. Давах го сутрин и вечер по 2 мл. Другото го изпивах аз, защото се бях сдобила с хрема от баткото. Не е особено вкусно и може бебето да го плюе. Затова лекичко се дава, след това веднага кърмене или АМ.
Как точно го даваше този глюконат, как го разреждаше?
Бяха го изписвали на каката в спешен кабинет, но покрай всички други лекарства така и не ѝ го дадох. А я беше водил мъжът ми и не разпитал подробно.

Весела Коледа на всички. Да сте много здрави и усмихнати.
Моята бебочка всяка сутрин след като съм я къпала вечер се събужда със сополки. Къпя я през ден. Капвам и в носете по няколко капки физиологичен р-р и изчакват малко. След това дърпам сополките. Винаги са и бели. Голям рев пада. Но и баткото е с лека настинка и пак и на сиропи. Когато малката имаше хрема, педиатъра изписа натриев глюконат на ампули по 2 мг сутрин и вечер и за 3 дена спря да кашля и се оправи. Но времето е странна, ту топло, ту студено и е нормално да имат децата секрети. Пожелавам на всички бързо оздравяване.
Ние на абяд отиваме в свекърите да търсим подаръци и под тяхната елха Grinning

# 108
Млечните май се вкарват последни?Мисля след година да ги вкарам аз.
АМ не съм мислила докога, бебето ще си покаже според мене.

# 109
Здравейте и Честита Коледа!
Включвам се в темата за рефлукса. Ние сме с рефлукс тих и изявен на моменти от първия месец, да не кажа и по рано. Правих консултация с гастроентеролог, започнах мерки и вече (да чукна на дърво) виждам голям ефект.
Даяна също е на смесено хранене с Фризовом. Редувам едно хранене с АМ, едно изцедена кърма. Карди, ако можеш направи и ти така. Хем ще храниш с кърма, хем и АМ ще хапва. Това което ми каза лекарката е, че това на едно хранене да се дава кърма и след това 30-40 мл АМ е адски грешно. Или даваш само кърма, или само АМ.
Антирефлуксните мерки са много важни:
- Наклон на ВСИЧКО! Хранене, спане, повиване, количка - ВСИЧКО! Всяко едно оставяне на бебето в хоризонтална позиция, обостря рефлукса за 24 часа.
- Подходящо количество мляко. Добре е да хапва на често и по малко.
- След хранене поне 20-30 мин в изправено положение.
- Оригването е много важно. По време на хранене спирам, оригвам, след хранене пак.
- Подходящо АМ и/или сироп за антирефлукс.
Това даде страхотен резултат при нас. Никакви диети не спазвам, имам спокойно и нахранено бебе.
Естествено имаме си кризи и изливи понякога, но е нормално и поносимо.
Извинявам се за дългия пост, но се надявам да съм помогнала на някого.

# 110
По темата за рефлукса не мога да се включа много. Сашко е повръща не повече от 4-5 пъти и докато се наканя да го заведа на лекар му мина. Надявам се да успеете всички с такъв проблем да го увладеете възможно най-бързо, защото ми звучи ужасно...

Зеления сопол обаче никак не ми е непознат. Редовно вадя засъхнали зелени сополи още от първата седмица. Обикновено впръсквам малко физиологичен разтвор, малкия почва да реве и сополът се изстрелва сам от носа му. Понякога пък се налага да използвам аспиратора. Но няма течни сополи, само засъхнали и то доста големи вече. Случвало се е като започне да хленчи да издава грухтящи звуци заради тях. Предполагам се случва така, защото у дома сме на парно и въздухът е доста сух. Гледам да проветрявам редовно, за да влиза по-свеж, но все пак няма как постоянно да е отворено. Моля! Препоръчайте ми някакъв по-бюджетен овлажнител, тъй като ще трябва да купя и един за стаята на каката. На нея пък устните ѝ се цепят от сухия въздух. В Лидл имаше едни дифузери, които могат да се ползват и с етерично масло. Дали да удачни? Thinking

# 111
Весела Коледа, мили мами ❤️
Пожелавам ви спокойни нощи, усмихнати дни и здраве във всички денонощия!

Толкова отдавна не бях чела и писала тук, че днес като захванах от сутринта и на един дъх наваксах с голямо удоволствие (и две кафета 😁)
За нас накратко (доколкото това е възможно) : от навършен един месец започнахме всяка седмица почти да пътуваме с малката. На нея много ѝ допада возенето в кола - или гледа с голям интерес през прозореца, или спи дълбоко, което за мен и мъжа ми е супер, т. к. сме пътешественици по душа. Имаме щастието да спим нощем всички, тя си заспива в диапазона 22:00-23:30 ч. и се събужда в диапазона 08:00-09:30 ч. Първите такива дни, колкото и да бях наспана, бях и малко притеснена, защото все си мислих, че това е прекалено голяма пауза, но детето си е с апетит след това, качва си, ака си, спокойна е, та след една консултация си прекратих безпокойството. Спи в нейната си кошарка с памучен ромпър с дълъг ръкав и чувалче 2.5 тог (някъде назад-назад видях, че сте обсъждали и това). Гука активно и раздава усмивки, когато се събуди, докато не усети, че е много гладна и не наддаде вой Grinning

Еднократно (преди около 3-4 седмици беше май) имаше запек, оправихме положението страшно бързо с 3 хранения  с редуване с мляко на Аптамил против запек.

За други ситуации май не се сещам, а от днес ще се опитам отново да започна да следя темата ни тук, че се оказа, че ми е липсвала 🥰
Хубави празнични дни и любознателни спокойни бебчета!

# 112
Не мога да помогна с марки овлажнител, но имам спомени от детството ми, че за да не е сух въздуха на парно и майка, и баба слагаха метално канче с вода на радиатора да се изпарява. И сушаха дрехи на парното също.
Ние сме на парно, но не е сух въздуха при нас. Отдавам го на това, че ни е малък апартамента, а сме 4 души. Все някой се къпе, кипва си вода за чай, готви нещо си. Живяла съм на климатик преди и там наистина е ужасно сух въздуха Sad

# 113
Ние имаме най-евтиния овлажнител и върши работа. Пускам го час преди да се легнем на най-висока степен. Когато спим го спирам. Вдига влажността с няколко процента. Не е хубаво да се сушат дрехи при детето, а с канче вода не става, пробвала съм. За дифузерите не знам дали вършат работа, на овлажнителя не се използва всяка вечер и е за няколко месеца. Когато вали и проверявам често, влажността или добра.
 Но пречиствател, особено в София, е наложително да се вземе високо качество. 
Голямото ми дете имаше рефлукс. След всяко ядене си връщане стабилно. Имаше и антирефлуксна възглавница и стоеше изправен след всяко хранене по поне 40 мин. Не помагаше. Но аз си го кърмих, не съм давала АМ. Постоянно сменях дрехи и пералнята не спираше. Със захранването го израства. Още с първото пюре, което дадох спря да връща това много. Започнах с картофи. Не е повръщал нито едно пюре. Само е плюл, ако не го харесва. Аз го захраних ден след като стана на 5 месеца. Така че и това минава.
Сега малката пак връща от време на време, но в рамките на нормалното. Не знам дали има скок в растежа, но е голямо мрънкало тия дни. Все иска да я носим и да гледа от високо. Като види батко си и заковава поглед в него, следи го къде ходи. Той от време на време я целува и гушка. Иначе ни й обръща много внимание. Предполагам, че като порасне ще ходи след него и ще му досажда.

# 114
Здравейте, момичета! Нашите сополи за два дни минаха сами, слава Богу! Днес времето е слънчево и ще я изведа за малко, че я пазих два дни.
Виждам, че вече се чудите как да захранвате децата. Аз да ви разкажа на кратко моя скромен опит. С баткото беше към началото на шести месец. С ябълково пюре, по съвет на док. После вкарвах зеленчук, место и тн. Ядеше ги като за световно. С каката пък беше ужас. Не искаше нищо освен кърма. И до ден днешен пюре не яде. Захраних я от кърма директно с млечната кухня 😂 Бях заместилa само закуската с попара и бебешки кус кус на Plasmon. Кашите също не ги ядеше, а уж всички бебета ги обичат. И двамата пораснаха 😂 Мисълта ми е, че пак ще се водя по бебето в захранването. Няма да се придържам към никоя теория. Вярвам, че всяка майка има шесто чувство за бебето си и знае кое е най-добре за него 🤗
Ние се подготвяме за пътуване за Нова година. Избрахме дестинация на 300 км 😂 Големи ентусиасти. Стискай те ми палци да ги прибера здрави 🙏 Ще отчитам как минава пътуването с 3 деца 😆

# 115
Ние на Нова година ще сме вкъщи, евентуално с приятели, след това обаче се готвим да пътуваме до Банско, което ни идва на около 4часа и половина път.. Да видим как ще е. Иначе малкия се пооправя, има още за 2 - 3дни антибиотик като смятам преди Нова година пак да идем да го преслушат за всеки случай. Дано да приключим за сега с боледуванията.

# 116
Здравейте, искам да попитам как процедирате със въртенето на главата когато спи.
Нашият бебок обича само на дасната си страна и в момента в койта завъртя наляво, той пак си знае неговото, дори и като спи.
Вече забелязвам че и главата му от гази страна е по- различна от другата.

# 117
Здравейте, искам да попитам как процедирате със въртенето на главата когато спи.
Нашият бебок обича само на дасната си страна и в момента в койта завъртя наляво, той пак си знае неговото, дори и като спи.
Аз купих възглавница на Kikkaboo по съвет на док, която много
 помогна. И нашата главица се сплескa, но вече е доста по-добре

# 118
  • Варна
С баткото имахме проблем, все на една страна спеше и главичката му даже беше леко посплескана там, много се притеснявах, постоянно му я местих, но той все си знаеше неговото. Представях си даже как ще стане голям и ще ми се сърди, че не съм взела мерки хахахха Ами сега е на 7 и половина със съвсем нормален череп, в момента в който започнат да стоят седнали и прави, малко по малко ще започне да се оправя, спокойно Wink

# 119

Днес ви черпя виртуално, че баткото ни вече стана голямо момче на 3.

Общи условия

Активация на акаунт