Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 27 149
  • 803
  •   1
Отговори
# 90
  • София/Севлиево
Кърмата се спира с Достинекс по лекарско предписание.Т.к.аз изобщо,ама изобщо не исках да кърмя, със същото хапче веднага след раждането предотвратих идването ѝ още в болницата.Но първо се консултирах с лекарят си.Та в листовката му пишеше и как се прилага,когато по някаква причина трябва да се спре кърменето.

# 91
Честита Коледа, момичета! С вас споделихме почти една година на вълнения и тревоги ❤️ Бъдете живи, здрави и благословени!
Нашата първа нощ извън вкъщи мина добре. Бебка спа спокойно, но аз мъкна навсякъде кошарата, възглавницата и завивките и, за да и е познато. Днес пак потегля е на път, от нашите отиваме у свекито.
Пожелавам Ви една магична Коледа и спокойни бебешки празници 😊

# 92
  • София/Севлиево
Честита Коледа! Бъдете здрави и много щастливи!

# 93
Честита Коледа!Бъдете здрави, обичани и безумно щастливи с малките октомврийчета.

Не препоръчвайте така този Достинекс, ако не сте запознати с острите му странични ефекти. Wink
Консултантите въобще не го препоръчват и той въобще не дава гаранция за спиране на кърмата.

# 94
  • София
Честита Коледа и от нас!
Бъдете здрави, безумно обичани и обичащи и винаги помнете, че вие сте най-добрата мама за вашето бебе! 🥰🎄🎅🏻

Ние, смея да твърдя, че вече оздравяхме. Сега чакаме да ни изтече карантината новогодишно и да скочим обратно в живота. 😃 От белите ядове - Коледа без да съм у мама ми беше много тежка.

Но пък си добавихме чудна украса на елхата. 😁

# 95
Честита Коледа на всички, бъдете живи и здрави!
Достинекс и аз знам, че има много кофти странични реакции, поне така съм чувала от познати, които са го пили.
Ние от вчера сме при нашите, днес бяхме при свекървата, после пак при майка ми. Мислвх, че малкия ще е нервен, защото по принцип сме си самп аз, той и брат му, но очудващо не отрази никой. Интересуваше го само да има ядене когатл огладнее и да си заспи, когато му се доспи.
Да питам някоя правила ли е промивка на нослето на толкова малко бебе? Мислите ли, че би навредило по нялкаъв начин. Все още нослето му е запушено, не успявам обаче да извадя нищо от носа, затова си мисля, че промивката би помогнала. Милия като яде едвам диша, със сигурност тези дни е свалил грамчета, защотл не може да яде..

# 96
Весела Коледа и от нас! Моят съпруг също оздравява, около 3-4 дни беше цялата драма. Сега също като Яренце чакаме карантината да изтече. Страшно оригинална украса между другото Heart Eyes

# 97
Честита Коледа на всички!
Аз правих промивки със спринцовка и натриев хлорид 9мг/мл . Изтеглям с 1милилитрова спринцовка и "изтрелвам" в ноздрите, само това помага .... с тези капки и дъране на сополи...... нищо му няма , беше даже на 1 месец като му го правих това.
Карди,  не се обвинявай направила си всичко възможно , щом бебето качва и не повръща от АМ това е най -важното, в крайна сметка е важно да има спокойно бебе и спокойна мама. Айде бе... ми аз така се чувствах с баткото първо като ми спря кърмата , после като си бях навила че ще яде само от мойте био пюренца-е не ги харесваше и прояде купешките. Беше ми отново гузно и се чувствах лоша майка , но важно е че детето ядеше. Ей го сега на почти 5 години , толкова е умен и буден че не е истина  Simple Smile

# 98
Viala, право ли се държи детето, че гледах разни клипчета как е на една страна, а на баткото винаги прав съм му ги правила 🙄

# 99
Добро утро, мамчета! Ние днес сме си вкъщи, вчера пътувахме, гостувамхе и днес бебка се събуди с хрупащ нос. Капнах физиологичен разтвор и изкашля едни зелени сополи. Иначе е спокойна и се усмихва, хапва си и спи. За всеки случай ще звънна на педиатърката, дали да не и дам нещо 🙄

# 100
Весела Коледа на всички. Да сте много здрави и усмихнати.
Моята бебочка всяка сутрин след като съм я къпала вечер се събужда със сополки. Къпя я през ден. Капвам и в носете по няколко капки физиологичен р-р и изчакват малко. След това дърпам сополките. Винаги са и бели. Голям рев пада. Но и баткото е с лека настинка и пак и на сиропи. Когато малката имаше хрема, педиатъра изписа натриев глюконат на ампули по 2 мг сутрин и вечер и за 3 дена спря да кашля и се оправи. Но времето е странна, ту топло, ту студено и е нормално да имат децата секрети. Пожелавам на всички бързо оздравяване.
Ние на абяд отиваме в свекърите да търсим подаръци и под тяхната елха Grinning

# 101
Моника , ми не е в изправено , в полу изправено състояние е . И не го накланям.  Така ми показаха в болницата

# 102
Ще гледам да събера смелост да го направя😀
Ох при мен друг проблем пък сега.. Понеже малкия яде видимо по-малко количество, аз пък по 6 пъти на ден цедя по едни 30мл кърма извън времето, в което яде, за да му дам сиропите с шише, иначе не успявам. Съответно днес гърдите ми ще се пръснат, мисля, че си докарах хиперлактация. Уж поизцедих до облекчение, но полпжението след 30мин пак става зле... 😢

# 103
Как точно го даваше този глюконат, как го разреждаше?
Бяха го изписвали на каката в спешен кабинет, но покрай всички други лекарства така и не ѝ го дадох. А я беше водил мъжът ми и не разпитал подробно.

Весела Коледа на всички. Да сте много здрави и усмихнати.
Моята бебочка всяка сутрин след като съм я къпала вечер се събужда със сополки. Къпя я през ден. Капвам и в носете по няколко капки физиологичен р-р и изчакват малко. След това дърпам сополките. Винаги са и бели. Голям рев пада. Но и баткото е с лека настинка и пак и на сиропи. Когато малката имаше хрема, педиатъра изписа натриев глюконат на ампули по 2 мг сутрин и вечер и за 3 дена спря да кашля и се оправи. Но времето е странна, ту топло, ту студено и е нормално да имат децата секрети. Пожелавам на всички бързо оздравяване.
Ние на абяд отиваме в свекърите да търсим подаръци и под тяхната елха Grinning

# 104
Това стерилизиране веднъж в седмицата ми се вижда странна работа. Или стерилизираш всеки път, или изобщо не го правиш. На 3-4 месеца, когато бебетата започнат да лапат играчки и каквото им попадне, според мен няма смисъл от стерилизиране.

Момичетата, които дават АМ, до кога смятате да стерилизирате шишетата, аз мислих да почна да го правя веднъж на ден два, като питах педиатърката, тя ми каза веднъж в седмицата ....ама сега, гледам че пак се върнаха коликите и още не съм спряла 😂

Доколкото знам шишетата и бибероните се стерилизират за да не се развият млечни бактерии, ако не са добре измити. Биберон е почти невъзможно да измиеш перфектно. Като захраните и намалее млечния прием, спокойно може да се спре или намали стерилизирането.

Общи условия

Активация на акаунт