Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 27 126
  • 803
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Карди, много  ти съчувствам за всичко това и тази стрес, който изживяваш.
В никакъв случай не се обвинявай, че не кърмиш. Дали това е избор или обстоятелствата го налагат няма значение. Важното е здравето на детето. И сравненията с другите родители и техните желания не помагат изобщо и често са вредни.

Не съм експерт по кърмене, не съм и лекар. Ако бях в твоята ситуация, вероятно също щях да избера да мина изцяло на АМ.

За съжаление за спирането на кърмата не съм сигурна какво и как. Предполагам все пак ще постъпваш правилно. Изцеждане само до облекчение, когато се налага. Естествено това ще отнеме доста време. Питай в темата с бързите въпроси и отговори за кърменето все пак. Там пише и една доброволна консултантка по кърмене. Със сигурност ще ти даде адекватен съвет. Прегръдки и успех!

# 76
Да се обвиняваш няма никакъв смисъл, все пак нищо не е на всяка цена, спокойствието не само на бебчето, а и на мама е мн важно и ако това е начина значи е правилния избор 🙂 За кърмата най-добре ще каже АГ.

# 77
Като спрях да кърмя, кърмата ми намаля естествено, то стана за секунди, както дохранвах веднъж, защото определено не му достигаше и се будеше през 5 минути и ми хапеше зърното и после го плюе, защото не му пуска...както и да е, та от едно дохранване, за нула време така ми намаля кърмата че едвам събирах за еднонхранене на ден, един ден просто спрях, защото и тя си намаля сама, примерно след 2-3 дни изцедих пак, след още 2 пак и после все се канех да цедя, уж да изхвърля всичко, но не съм изпитвала дискомфорт и в един момент просто не излизаше вече капчица, като стисна.
Но моя приятелка, като спираше да кърми, така като теб, уж се пълнеха гърдите, болезнени, изцежда....40мл 🙄, тя пи хапче, още една позната имам, която пи хапче за спиране на кърмата, питай лекаря си. Хич не се притеснявай, че си спряла, щом усещаш, пък и явно, бебето е по-добре така! И аз много страдах, изпитвах гузност и носталгия към близостта от кърменето, от тогава все имам усещане, че не го гушкам достатъчно 🙄😥 но детето е много добре ПУ пу Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 дек 2021, 06:28 от etynana

# 78
Карди, разбирам те перфектно.
Когато спрях да кърмя и започнах да давам АМ, ревях защото спрях да кърмя и в същото време бях щастлива, че бебето започна да наддава и да пълни памперси.Та точно шизофренични реакции получих и аз. 😀
За спирането, говорих тогава с консултант.
Цеди само в случаите, когато усетиш напрежение и то да момента, когато започнеш да усещаш облекчение, в никакъв случай не цеди до край.Така по естествен начин ще спре кърмата до 10-14 дни някъде.Пий и лецитин.
Ако искаш ми пиши ня лично, за да обясня по-подробно.Аз нямах проблем като следвах нейните препоръки. Simple Smile

# 79
Момичетата, които дават АМ, до кога смятате да стерилизирате шишетата, аз мислих да почна да го правя веднъж на ден два, като питах педиатърката, тя ми каза веднъж в седмицата ....ама сега, гледам че пак се върнаха коликите и още не съм спряла 😂

# 80
Това стерилизиране веднъж в седмицата ми се вижда странна работа. Или стерилизираш всеки път, или изобщо не го правиш. На 3-4 месеца, когато бебетата започнат да лапат играчки и каквото им попадне, според мен няма смисъл от стерилизиране.

Момичетата, които дават АМ, до кога смятате да стерилизирате шишетата, аз мислих да почна да го правя веднъж на ден два, като питах педиатърката, тя ми каза веднъж в седмицата ....ама сега, гледам че пак се върнаха коликите и още не съм спряла 😂

# 81
Докато бях в болницата и хранех с изцедена кърма, стерилизираха всичко веднъж на ден. През останалото време миех първо със студена вода, после поливах с гореща.
Карди, взела си най-доброто за теб и детето ти решение!
Светли празници, момичета! Бъдете здрави и благословени, вие и семействата ви! 🍀👼🌲

# 82
Аз понякога оставям изцедена кърма в шише за детето, но от ден 0 не стерилизирам. Поливам с гореща вода след измиването и толкова.

За чувството за вина... явно са хормони. Аз като забременях с октомврийчето, активно кърмех голямото дете. Към 4м. от бременността кърмата ми намаля и без грам драми и рев от нейна страна си спря да суче. Тогава беше на 1г. 4м. Аз всяка вечер ревах, че заради моят избор да забременея отново, лишавам голямото си дете от кърменето. А само да кажа, тя вече ядеше пържоли и шкембе чорба... сега ми ми става смешно. Ама тогава си поплаквах... и се успокоявах с мисълта, че като родя ще кърмя тандемно Joy Joy Е, не кърмя тандемно...голямото не иска да подуши вече. Като кърмя малкото, тя всъщност ме имитира и си "кърми" нейното бебе.

# 83
tonid, и аз имах такива чувства, но за всяко нещо си има време и всяко дете си получава неговото. Аз между другото, ако се налага да изцедя малко кърма заради препълнени гърди я предлагам на голямото дете в чашка. Имам си замразена и за едни 40 мл не ми се занимава да събирам и замразявам и за да не я хвърлям ѝ я давам. Някой път синковеца се наяжда за 5 минути от едната гърда, а другата ще гръмне до следващото ядене. Тандемно кърмене не съм искала да имам, а и тя стана на 3 вече.

# 84
И аз предложих изцедена кърма. От първата, мазна коластра. Леле с каква погнуса ме погледна, хаххаха. Направо малко се обидих. Ама важното, че на малката й се ослажда Heart Eyes

Аз да се оплача, ние по празниците сме по баби и дядовци и така се превъзбужда голямото от нова обстановка, внимание, шумотевица Sad Развали си нощния сън и аз само гастролирам нощем нея ли да успокоявам, малкото ли да кърмя...

# 85
Това с празниците и на мен ми е болна тема. Ние през деня нямаме проблем със спането, заспива си сам докато си играе или като го сложа в люлката или гнездото, ноо след храненето към 17-18 часа става някакъв ужас. Кротува около час и нещо и като дойде времето за спане, нямаа.. рев, нерви, рев. И будува до следващото хранене. Храним към 8 или 9 с надеждата че ще заспи, но пак продължава да реве. Така до към 11 и нещо и си заспива. Буди се към 2 да яде, заспива веднага, после яде към 5-6, пак заспива, яде към 8-9 и пак заспива до към 10-11, после си вървим по режим около час и половина будуване докато не дойде време за следобедното хранене. Къде може да е проблема? През деня спи хубаво, не се уморява или превъзбужда според мен.
Сега например сме на терасата в коша от количката само и само да спи на свеж въздух и да си вземе съня, та довечера да няма истерии на празничната трапеза 😂

# 86
Здравейте, мамчета! Как сте?
Надявам се да сте добре!
Не съм писала отдавна, но редовно ви следя. Признавам само, че през последната седмица не съм активна заради предстоящите празници.

Пиша ви да си помрънкам, оплача и дори да потърся съвет. Ако не ви се четат досадни разкази за кърменето, моля подминете.
С бебка се кърмим от ден първи, като всичко вървеше по мед и масло. Никакви проблеми, кърма в изобилие, дори замразена. Около първия месец малката започна страшно много да повръща. На всяко хранене - повръщане, на всяко оригване - повръщане. Оповръщана мама, оповръщано бебе, оповръщана къща и т.н. През първия месец беше качила около 1.100 кг и реших, че щом качва всичко е ок и ще си търпя повръщането. Реших все пак да посетя специалист на частно, който ми заяви, че има лек рефлукс, нищо сериозно. Тя продължаваше да си повръща. На консултацията на втория месец установиме, че е качила само 500 грама, като личния заяви, че
това е проблем. Същите дни положението с акането също ми създаде нерви, няма да навлизам в подробности. Та, от стреса ми понамаля кърмата. Взех везна уж да следя изяденото количество. Не знам на пълен боклук ли попаднах или е невъзможно да се измери с точност. (Сега го ползвам само ориентировъчно дали качва)
Та.. няколко дни когато започна да се събужда на час и половина гладна, а гърдите ми осезаемо чувствах празни, почнах да се съмнявам, че ми намалява кърмата и не достига на бебка. Изцеждах по 60-80 мл (проверявах няколко пъти по този начин). Започнах да дохранвам с кърмата от фризера. Тя продължаваше да повръща.
Тук е моментът да споделя, че повръщането на малката не спря нито с Рефлук Аид, нито с държане в изправено положение след хранене поне 30 минути, нито с антирефлуксна възглавница. Нищичко не помогна. Имам чувството, че каквото изяде го повръща до последната капка. Педиатърката като краен вариант предписа да давам АМ ФРИЗОВОМ 30 мл на ден преди кърмене. Това предписа и заради мнооогооо рядкото и акане.
След цялото повръщане реших да пробвам цяло хранене с АМ, за да видя дали ще има нужния резултат. Така и така не ми достигаше на моменти. Е, алелуя! Нито капчица!
Взех решението да спра да кърмя. Трябва да призная, че се чувствам шизофренично. В единия момент съм по-спокойна, че ще хапва нужното количество; че няма да се притеснявам на всяко хранене колко от изяденото е повърнала; ще наддаде ли и тн. В следващия, разбира се, се чувствам адски гузна. Всички около мен ми казват, че знаят колко съм искала да кърмя, но ако се тормозя просто да спра. Подкрепят ме.
Осъзнах, че така съм по-спокойна и имам по-спокойно бебе. Почна да спи по цели нощи, да пълни памперси и дори да наддава.
А, сега с въпроса към по-опитните - как да си спра кърмата? Гърдите ми започват да се пълнят осезаемо горе/долу на половин ден. Гледам да се цедя веднъж, максимум два на ден, за да не изпитвам дискомфорт. На моменти чувствам много празни гърди, в други напрегнати и пълни, дори с леки бучки като че ли (така съм се чувствала и при къмене). А като изцедя до облекчение - 40-80 мл за цял ден. Какво да правя? Към АГ ли да се обърна?

Извинявам се за дългия пост.

П.С. Напълно осъзнавам, че много жени мечтаят да кърмят, а аз забързвам процеса на спиране от по-рано. И да, чувствам се ужасно заради това.

Карди, ние дъщо имахме този проблем първия месец..на всяко хранене повръщане ня фонтан..бях в ужас, стрес, нерви, реване яко…консултирах се с 3 педиатъра.
 Важно е да регулираш храненето и да внимавяш какво ядеш, този рефлукс ще отшуми с времено.
Спираш млечни, шоколад, ядки за около седмица две.Спираш всякакви капки против повръщане(освен вит Д)
При нас това повлия, и сега повръща от време на време, но не толкова често, ще го изрясте с времето.
Наистина не се притеснявай, защото това не е толкова опасно, когято повръщаното е бяло, пресечено , без миризма и без цветни секрети.
Ако не даде резултата диетата, може да се пробвя с някаква каша(така каза едната педиатърка).
Имам мнение също и за Вит Д , че при някой деця той предизвиква повръщане и разстройство.

Аз преминах през този ад с повръщането, но не се отказах .
Но все пак нещата се случват така както трябва, няма лошо че ще даваш АМ, най-важното е че има решение и че бебчето е добре
Вярвам, че този период и при вас ще отмине, просто бъди спокойна .

Пп:наистина и трите педиатърки са на мнение, че щом наддава , ака редовно и е видимо добре бебето, няма нищо притеснително, просто ще внимаваш кякво ядеш.

След което храната се включва н менюто постепенно!

За спирането на кърма знам че става с хачета(мисля) , консултация с АГ

Успехх🙏

Последна редакция: пт, 24 дек 2021, 18:30 от Sunshine202

# 87
Аз вярвам, че всяка от нас прави най-доброто за бебчето си на което обаче е способна 😀За мен кърменето не е на всяка цена.Не за всички е безпроблемно и могат да се справят с него, а на никое дете не му трябва майка с разбира психика, която е полудяла, защото не е могла да се справи да го кърми.
Недей да се обвиняваш Карди.На твое място и аз бих постъпила като теб.
Силно те прегръщам и ти желая да намериш мира и спокойствието от което се нуждаеш и да спреш с тези самообвинения .Който те съди не е бил в твоите обувки и не знае какво си преживяла.❤️ Ти си една прекрасна и грижовна майка и всичко ще бъде наред😊
Светли празници момичета.Нека всички бъдем живи и здрави, защото това е най-важното.🙂

# 88
  • au bout du monde
Спрях да кърмя на втората седмица. Нямах време да кърмя бебе, което не искаше да яде и да гледам прохождащо.
В началото ми беше гузно малко, но това беше най-доброто решение за нас. Кърменето не е моето нещо.

# 89
Момичета, страшно много ви благодаря за подкрепата. Определено имах нужда да го чуя. ❤
Пожелавам ви весели празници и много усмивки! Нашите подаръци вече ги получихме през октомври. Нищо друго не е важно! ❤

Общи условия

Активация на акаунт