Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 28 059
  • 803
  •   1
Отговори
# 195
Аз си сложих две дози пфайзер след като родих.Неонатоложката от Токуда при която водя бебето каза, че няма никакъв проблем да си кърмя през това време.Докторкара в пункта за ваксиниране беше на мнение, че е хубаво два дни да не кърмя и така и направих за всеки случай .Давах му изцедена кърма от предишни дни за собствено спокойствие.Иначе аз попринцип не кърмя, а му давам изцедена кърма.И понеже гледам всичко като милилитри на помпата, ще кажа че изобщо не ми е намаляла кърмата.Даже напротив.Аз произвеждам ужасно много и дори правих опити да я намаля, като цедя по малко както пише в книгата на Хедра и не ми се получава😀Моята майка е кърмила и нонстоп е била с преливащи и препълнени гърди и предполагам, че наследствено ми е заложена тази екстра🙄Но ваксината изобщо не ми се отрази.Имах само болка в ръката за един ден.

# 196
Момичета този месец получили сте майчинство ?

# 197
Ох и аз много се замислям за ваксина ,НО страх ме е за бебето, за кърмата и тн..... "искАх да се ваксинирам ама нЕмАх желание" Joy

# 198
  • София/Севлиево
и ми казаха,че ако съм кърмела е трябвало да изчакам половин година.
Това са глупости, не знам кой ви го е казал.
Първо ЛЛ-тя даже отказа да ми сложи ваксина та ходих в специален ваксинационен кабинет и там лекарката ми каза същото.
Последното майчинство (което ми е още болничен) го получих с голямо закъснение-в последните работни часове на 31.12.

# 199
Моята кърма първия ден след първата доза ваксина понамаля, след това се увеличи. Бях и доста отпаднала един ден. След втората доза - не направих никаква реакция. Неонатоложката ми препоръча да не чакам. Прочетох резултати от изследвания при кърмачки - повечето казват, че са наблюдавали промяна в количеството кърма, но разнопосочна.

# 200
Момичета този месец получили сте майчинство ?
За декември ги изплатиха на 30.12. Януари приключват предходната година и не изплащат пари. Ако не са ти ги превели и няма нищо начислено за декември в сайта, обади се да питаш. Но ще ги получиш февруари.

# 201
Ох аз винаги съм искала 3 деца. За мен бременностите ми са най-хубавия ми период от живота ми, с цялото гадене, повръщане и тн. Не искам да забраввям ражданията си, с всичките болки и тн. Не искам да мисля, че повече няма да мина през това, че няма да прегръщам новородено бебче и тн. Почти съм сигурна, че ще имаме 3то дете, ММ малко се дърпа за сега, иска да взрмем по-голямо жилище, всяко дете да си има стая и тн., а баткото от сега пита кога ще имаме и друго бебе 😂
Нашите деца не са в отделни стаи трите, на мен също ми се искаше, но няма как на този етап, точно поради тази причина имах някакво желание бебето да е момиче (не че съм се тръшнала), просто чисто логистично, защото с каката са в една стая Simple Smile, но е момче, не мисля, че ще им е проблем, поне първите няколко години, даже ще се забавляват заедно, после ще видим, и а много време, той докато стане на 7, баткото ще е на 17, кой знае ще иска ли още да живее с нас, може да си преотстъпи стаята на бебчо 😂 има много вода да изтече, истината е , че като правихме баткото, мъжът ми искаше да има по-сигурно позиция на работа, да имаме повече доходи....казах му че ако чакаме това, ще станем родители на 30-40....добре че ме послуша, баткото си е супер и нищо не му е липсвало Simple Smile и е супер щастлив, като разбрахме, че бебето е момче, беше възхитен и милинкия каза:"горката Ая, аз ще си имам и брат и сестра, а тя ще си и а само братя" хахахаха много смешно и мило ми стана Simple Smile))

# 202
Аз се ваксинирах на 48-ми ден след раждането. Нищо не се промени при мен. След първа игла (Пфайзер) имах лека болка в ръката вечерта, след втората абсолютно нищо. Имах откровени притеснения, предвид тромбофилията ми и други мои хронични здравословни проблеми, но сега ми е много спокойно.
Мами, сърдечна молба, информирайте се. Не се оставяйте на манипулации и конспирации. Сега гледаме бебета, но един ден това ще бъдат зрели, мислещи хора и от нас зависи огромна част от техния начин на мислене.
ПС- от СЗО препоръчват именно кърмещи жени Да се ваксинират.

# 203

Първо ЛЛ-тя даже отказа да ми сложи ваксина

Сменете джипито и дано децата ви не са записани при него.

# 204
Аз ще се ваксинирам със сигурност . Просто  за мен е твърде рано да се правят заключения от ваксинирани кърмещи майки.

# 205
etynana, именно, докато чакаме времето си минава. На мен много ми се иска една девойка, но божа работа.
За ваксините.. Аз все още не искам да си слагам. Не смятам да го правя скоро.
Да ви се похваля, ние от два дни сме на спа. Бебчо е много послушен, спинка, хапва иии много, много му харесва във водата😊

# 206
Аз съм с две доси Файзер, поставени след раждането. Кърмя и не мога да кажа има ли разлика в количеството, но и след двете игли не съм забелязала бебето да е нервно, т.е. стига му. Даже се сещам, че след втората доза се чувствах супер зле два дни и малкия изобщо не ми е създавал проблеми. Беше супер спокоен и ме оставяше да си почивам. Много добро дете Grinning

# 207
Дами, какво ви е мнението за лазерна епация по време на кърмене..
Аз имам проблем с враснали косъмчета ..и много ми се иска вече да почна процедурите, че ги оставих наполовина още февруари като разбрах че съм бременна..

# 208
Аз имам фотоепилатор, в книжката му пише да не се използва, тъй като може да няма никакъв ефект от процедурата. Предполагам, че и за лазерната е същото🤔

# 209
  • София
Дами, какво ви е мнението за лазерна епация по време на кърмене..
Аз имам проблем с враснали косъмчета ..и много ми се иска вече да почна процедурите, че ги оставих наполовина още февруари като разбрах че съм бременна..
Както и Monika каза, вероятно е да няма ефект. А също е възможно и да се появят пигментни петна, тъй като хормоните са разбъркани.

С каката бях проучвала въпроса, хем кърмех само по 2-3 пъти на ден след като стана на годинка, и реших да не рискувам. Ама малко преди да се отбие, забременях пак. 😃
Та ще чакам сега Йоана да се отбие. 😃

Общи условия

Активация на акаунт