ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 879
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
На ММ баба му се осъмнила и помолила да му баят. Аз също се обадих на една колежка и тя да му бае и казаха, че е урочасан от добро. Просто някой му се е зарадвала повече...

# 121
Честит празник на имениците! 😊😊

Нашият беб не изглежда жълт вече и решихме да не го будим задължително на 3ч за хранене, тъй като е малко по-активен. А и все по-рядко получава АМ, при което се налага някакво регулиране.
Прави си сериозни паузи, понякога 4ч, друг път 2. За съжаление ние пак не спим в паузите, все има нещо.

Откакто хапва по-малко формула, изведнъж му намаля изхождането по голяма нужда, но покриваме минимума от 3. Даваме био амика и био гая, като че ли коремчето е малко по-спокойно с тях. Надявам се, че знаем какво правим 😀 На 30ти ни е прегледът и ще питам как да въведем и вит. Д и вит. К, които са предписани за тези дни.

# 122
Личният лекар на бебето също отказа да дойде - тя не правела домашни посещения... Направо ни е записала час за 11 януари. Не знам, дали се оправдава с ковида. По принцип трябваше да дойде вкъщи скоро след изписването и да даде насоки.

# 123
Личният лекар на бебето също отказа да дойде - тя не правела домашни посещения... Направо ни е записала час за 11 януари. Не знам, дали се оправдава с ковида. По принцип трябваше да дойде вкъщи скоро след изписването и да даде насоки.
Faith15 И нашата отказа да дойде, а са ДЛЪЖНИ. Дори сме съгласни да отиде ММ да я вземе и да я закара обратно. Извика ни на 30ти декември при което аз се възмущавам как иска да изкарам бебе на 10 дни?... Тя и при сестра му не е ходила преди 11 години... Ще я сменям.

# 124
  • до най-прекрасния мъж
Габи ,  и нашата отказа да дойде. Плюс това, като заведохме малката, се оказа, че нея я няма. Залепили една бележка, че в същия ден ще отсъства и да отидем на следващия. Ми, мерси, ама бебето беше на 14 дни, навън времето лошо, духа вятър, студ. Хич и не отидохме, на следващия ден имахме записана консултация в болницата,  където се роди. Отидохме там, поне я прегледаха и претеглиха, не че получихме кой знае какви съвети, но разбрахме, че не наддава.Обадихме се на друг педиатър и сега си чакаме прегледа на 30.12. Надявам се искрено да ни вземе и да приключим тази драма, защото говорихме само по телефона с нея. То и намирането се оказа егати приключението. Реално ще сме на 24 дни при първата ни консултация. А то има толкова много неща, за които се притесняват родители на първо детенце, особено в началото. Майка ми разказва, че преди години, когато аз съм била бебе, са идвали всяка седмица акушерки вкъщи и са й давали насоки и съвети. А сега в общи линии се прибираш с бебето вкъщи и не знаеш какво се случва и на кой свят си. Кърмиш ли го правилно, яде ли достатъчно, как да разпознаваш защо плаче и е неспокойно.

# 125
Габи ,  и нашата отказа да дойде. Плюс това, като заведохме малката, се оказа, че нея я няма. Залепили една бележка, че в същия ден ще отсъства и да отидем на следващия. Ми, мерси, ама бебето беше на 14 дни, навън времето лошо, духа вятър, студ. Хич и не отидохме, на следващия ден имахме записана консултация в болницата,  където се роди. Отидохме там, поне я прегледаха и претеглиха, не че получихме кой знае какви съвети, но разбрахме, че не наддава.Обадихме се на друг педиатър и сега си чакаме прегледа на 30.12. Надявам се искрено да ни вземе и да приключим тази драма, защото говорихме само по телефона с нея. То и намирането се оказа егати приключението. Реално ще сме на 24 дни при първата ни консултация. А то има толкова много неща, за които се притесняват родители на първо детенце, особено в началото. Майка ми разказва, че преди години, когато аз съм била бебе, са идвали всяка седмица акушерки вкъщи и са й давали насоки и съвети. А сега в общи линии се прибираш с бебето вкъщи и не знаеш какво се случва и на кой свят си. Кърмиш ли го правилно, яде ли достатъчно, как да разпознаваш защо плаче и е неспокойно.
blue.angel На 100% съм съгласна с теб.

# 126
Нашата лекарка дойде и сигурно час си говорихме.
Много съм доволна от нея.
Има камери пред кабинета си и като види малко бебе, то влиза веднага.
Първата педиатърка на големият ми син работеше в ДКЦ и ми беше неудобно да чакам в коридора, където има и болни.
Уж ни записваше така, че да не чакаме, но веднъж беше вкарала преди нас друг пациент и трябваше да чакаме 15мун и я смених после.
Още едно декемврийче се роди днес- станах леля, а малкият таласъм вече е батко Heart Eyes

# 127
Момичета, а как бяха препоръчителните мл за възрастта (докато отидем на консултация да ви питам 😀)?

До края на 1ви месец ми казаха да станат 100, но с кърма, особено ако иска още, може и малко да се прескочат? Снощи озверя нашият беб за още и си направи дажбата за 1 месец+.😳 Беше изцедена, та ясно видях мл.

# 128
  • София
Dee, в болницата ми казаха 1ви ден-10мл, 2ри ден-20мл., 3ти-30мл. И така до 10ти ден стават 100мл., които остават до края на първия месец.

Момичета, колко време продължава една сесия кърмене при вас? Приличат лк си една с друга? Как разбирате, че бебето се е нахранило и не ви ползва за залъгалка?

Бебка суче активно от едната гърда около 10 мин. После започва да заспива (няма жълтеничка, а може би се изморява), започвам да побутвам, пощипвам, да пипам нослето, за да суче. Като тръгна да дърпам гърдата не пуска. Хем не суче, хем не пуска. Ако пусне и изглежда заспала като я по преместя пак отваря широко уста като хала.

Имам кърмения по час и нещо и такива по 20мин. само. 🙄

Също така успяват ли винаги да оригнете бебетата? При нас се получава много трудно и често изобщо не мога да я оригна. Държа на рамо, тупам тупам 5 мин. - нищо. Пробвам и като я хвана през гърдичките и я навеждам напред. Така понякога имам успех, но не всеки път.

Мисля, че не спокойния сън се дължи на проблеми с коремчето. На два пъти я хващам че като сумти, ръмжи и се разпъва и сгъва малко след това изстрелва  бомба в памперса и се отпуска. Педиатърката още не е идвала, но утре трябва да се чуем и ще я попитаме.

Междувременно сутринта падна пъпчето и много се уплаших. 😀 То пък е за хубаво де. Сега изглежда доста по-добре. Беше ме страх повече от онази грозна щипка. Нямам търпение да зарастне окончателно, че да се успокоя съвсем.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 14:48 от Рошличка

# 129
Рошличка При нас кърменето всеки път е различно. Гледам да си кърмя, но винаги имам изцедена. Ако давам изцедена давам по 50-60 мл пък и даже 60 не ги изпива, а сме на 8 дни. Така знам аз: с кърма не можеш да прехраниш, НО с АМ да. Иначе към 15 минути на гърда. И при нас така се получава със заспиването, като пусне гърдата знам, че се е нахранил. Пу пу да не ни урочасвам, че с тези уроки не давам да идва никой вкъщи, освен майка ми заради къпането.

# 130
Момичета, а как бяха препоръчителните мл за възрастта (докато отидем на консултация да ви питам 😀)?
Аз още от синът ми имам долната схема, като разбира се е много индивидуално и всяко бебе си е различно - важното е да наддава и да расте, дори и да яде по-малко.

# 131
Бътърфлай, с ам ли храниш, че има такава хубава нощна пауза?

# 132
И аз това идвам да питам 😀

А ако не се събудят в някакво обичайно време за хранене (например през около 3ч), колко максимум изчаквате преди да ги будите, ако ги будите? От някъде знам да се чакат максимум 4ч и да ги разбуждаме за ново хапване?

На 4ч наистина малкият става на акула, ако малко го поразбудиш. Търси да хапне и къса месо, с едни хищнически движения 😂

# 133
Все още храня смесено, като по-малко е кърма и повече е АМ, нощем само АМ (нямам сили да ставам да се цедя и през ноща). През деня я будя за ядене на около 3 часа, вечер за последно будя към 22-23ч и нощем не будя, когато сама се събуди тогава давам - обикновено прави нощни паузи от 4ч. - максимум 4.5 часа. След яденето в 6-7 сутринта (когато тя сама си се събуди) пак започвам да будя на около 3 часа.
Тази нощ например - вчеря яде за последно в 23ч, после се събуди към 3 и сега в 6 пак.

# 134
  • София
Пеперудке , звучи като че вече имате изграден приличен режим. А защо цедиш, а не даваш директно гърда?

Ние вчера имахме драматична вечер. В продължение на 5 и повече часа редувахме гърда и дундуркане по един час. Не искаше и не искаше да спи това дете. Заспиване за по малко в ръцете на баща си или върху мен и всеки опит за слагане в кошарата беше последван от рев. На ръце също уж заспиваше и после ококорваше едни големи очи.. Даже не знам в колко часа успяхме да я приспим. Бях се отчаяла. 😭 Днес е нов ден, надявам се да не прилича на вчерашния.

Общи условия

Активация на акаунт