ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 26 122
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря, дано и при нея се оправи само с лепенките . Мен ме притеснява слагамето, но ще свикнем криво ляво 🤣
На нея всеки път й ги слагаше докторката и стоеше до следващият преглед, ден преди прегледа я махахме, докато я къпем.

# 556
Благодаря, дано и при нея се оправи само с лепенките . Мен ме притеснява слагамето, но ще свикнем криво ляво 🤣
На нея всеки път й ги слагаше докторката и стоеше до следващият преглед, ден преди прегледа я махахме, докато я къпем.

Ние слагахме такива лепенки в началото, след изписването. Има ги в магазина за бебешки стоки.
Дами нашия принц спи с отворена уста понякога. Чудя се нормално ли е вече всичко...? Отделно сме с колики и днес... Само спането по коремче върху някого от нас или върху матрака го успокоява. Даваме капки Еспумизан, но колко ли помагат.Днес заспа на шума на прахосмукачката. Иначе редуване страните на които го слагаме да спи. За кърмата дами дали си внушава или не Лактогенен чай и орехи ми помагат и сукането от него.

# 557
marmora нашата девойка също е с пъпна херния и то не малка. Направихме консултация с коремен хирург и ни каза да пробваме с лепенки и след 3 месеца сме на контролен преглед. Със синът ми също лепих лепенки, но за кратко и му се оправи пъпчето. Точно както си описала се лепят - притискаш пъпа навътре и прихващаш отстрани кожата да се свие и лепиш.. като залепите няколко се свиква, хубаво е таткото да помага да държи бебето да не мърда много, за да е по-лесна процедурата 😁

Ние от няколко дни сме в ужасна криза с колики - много я мъчи коремчето, постоянно къркори и пръцка 😔 Заспива от умора и се събужда с рев, пръцка и после пак се успокоява.. По цял ден е неспокойна и понякога само люлката ни спасява - гледам да не прекаляваме с времето с нея, но понякога това е единствения начин да поспи.

# 558
Как изглежда ситуацията с пъпната херния? Sad

Все се сещам и за RainbowFlower, надявам се всичко е наред при вас! Драсни ни някой път, ако имаш възможност 🤗❤️

# 559
Аха, сега като ви чета момичета и разбирам защо не иска да спи в леглото си, а те духовете виновни. А аз търся бодили 😆
Иначе за капки за колики, при нас добре беше с Колийф. Иначе и ние спим с отворена уста и знам че не е хубаво, но долната ни челюст е по навътре.
Трика с топлата бутилка ще го пробваме, дано се получи.

# 560
  • до най-прекрасния мъж
Rayli, как сте днес? Получава ли се спането в кревата? Ние снощи бяхме със жестоки истерии през нощта. Не спа, изморява се. Точно заспи, то е време за яде. Вдигна я да яде, после спи малко и се буди. Искам да й наложа режим и да я науча да спи през нощта. От сутринта от 6 заспива на биберона и спи. А през нощта ни направи дими и щастливи. Баща й иска да се местим при свекърва ми, аз не искам. Накрая се и скарахме.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 12:36 от blue.angel

# 561
Мечта, няма бодили Rolling Eyes
Оказа се, че не само спят с отворена уста ами и дишат през нея. Едната съвсем отказва да яде. Сутрешното ядене го изяде почти, но в 11,вместо в 7. Яде 30мл адаптирано мляко после на гърдата реве. Сега Исак не иска гърда, направих ѝ още ам. Иск се дърпа, но е много по-добре.
И на мен ми е интересно какво е станало при Райли.
Блу, за да помага ли? Нали ти гледаш основно детето, то знаеш дали искаш помощ. Ние се пречупихме и от днес свекървата идва вкъщи за по няколко часа за да поспи мъжа ми. Ако той е в час и не е ядосан ми помага много, но той сутрин е много кисел. Хем се надявам скоро да започне работа, хем не знам какво ще правя без него. Най-вероятно ще реват и двете един ден и на следващия ще са кротки или пък пак ще реват много.

# 562
Rayli, как сте днес? Получава ли се спането в кревата? Ние снощи бяхме със жестоки истерии през нощта. Не спа, изморява се. Точно заспи, то е време за яде. Вдигна я да яде, после спи малко и се буди. Искам да й наложа режим и да я науча да спи през нощта. От сутринта от 6 заспива на биберона и спи. А през нощта ни направи дими и щастливи. Баща й иска да се местим при свекърва ми, аз не искам. Накрая се и скарахме.
Много е малко бебето, за да му се изгради режим на сън. Особено когато си огладняват на 2/3 часа. Дано се сдобрите скоро с твоя мъж.

# 563
Дами ние днес също имаме проблем с приспиването. А и от няколко дни като хапне след това повръща по малко.

# 564
  • до най-прекрасния мъж
Да, за да помага. Но аз по ред причини не искам. Иска през деня да ходим там, тя да я гледа, аз да спя. На мен зорът ми е, че детето няма хубав сън, буди се постоянно. През нощта не спи, ето снощи отново от 0-3 не спа. Не рева, а се дра. Аз не искам да я вкарвам в някакви кой знае какви рамки, а да се храни нехаотичто и да будува през деня и спи повече през нощта. Тя яде АМ и не трябва да яде по-често от на 3 часа. 1-2 часа след нахранване, тя връща малко мляко, орига, събужда се и спи неспокойно. От два дни я храня на 3 часа точно, за яденето издържа горе-долу времето, но сънят й е накъсан, плитък и кратък. Обърнала е деня на нощ, а нощта на ден. През деня яде малко и заспива. Нощно време е като бясна на бибата, яде повече и не спи много. Буди се, като се извива, плези език и плъхти. Понякога орига, понякога връща малко мляко вследствие на това плезене и плъхтене. Дава й зор коремчето явно. За мен помощ през деня не е нужна. Тя през деня е сравнително по-спокойна и спи повечко. А и да гледаме трима човека едно бебе в две къщи, да я разнасям само напред-назад, не ми е ОК. Плюс и други фактори, които не са ми ОК бебето да е там и да я гледа свекърва ми. Споделяла съм, че тя с моите желания и мнение не се съобразява. Как да й поверя дете без изграден режим и навици? После аз ще си бера плодовете на това.  През деня трябва аз да съм будна, за да я занимавам и да се грижа за нея. Майка ми вкъщи помага за готвене и чистене. Ако заведа бебето при свекърва ми, как би се почувствала тя - напълно ненужна. А тя, въпреки че е на 80 и доста зле здравословно, полага усилия да помага. Ужасно съм напрегната, ММ постоянно ме натиска да ходим там. Сега е вкъщи и помага, ама какво съм щяла да правя, като си намери работа. Той също напуска и сега е отпуска. Докато тръгне на работа, нещата може да са съвсем други. Двама възрастни да не се справят с едно бебе, струва ми се, че е малко пресилено. Можем да си разпределим времето и да се грижим за нея сами. Но той явно не го иска. Има и друго - майка му напъва все да я вижда. До 40те дни не искахме да има много контакти и я виждаше навън, като излезем на разходка, а тя тогава спеше.
Просто не знам, хич не ми е подредено в главата. Всичките ми приятелки сами си изгледаха децата, без никаква помощ, а бяха с проблемни откъм здраве дечица. Много други семейства не разчитат на помощ и се справят. Явно нашата организация не е добра, но ММ не иска да го проумее. Дефакто това, което аз върша вкъщи, е да гледам детето, да го храня, приспивам и да му мия и стерилизирам шишетата. Също и да пускам пералня и сушилня. Не е много работа, просто е въпрос на организация.

# 565
Момичета, ето ме 😂 Значи чукам на дърво преди да ви пиша, но нощта мина добре. Заспа в леглото си и след всяко хранене заспиваше при оригването, държах я още 10тина Мин. да заспи по-дълбоко и оставям. Беше спокойна, като изключим един епизод от към час с колики, само мрънка, но не плака и не се е драла изобщо. В това отношение - добре. Първата вечер беше много гадно да я гледам как страда, но да не я взема, за щастие снощи беше много по-добре. Силно се надявам така да си остане, ще е по-лесно и за двете ни да се наспиваме що годе нормално.

За сметка на това аз не съм спокойна, защото посреднощ я забелязах, че леко сумти, все едно има секрет, но по-скоро заден, не в носа. Носът ѝ е отпушен и диша спокойно докато спи и се храни. Докато си издава звуци обаче, леко прхърква. Аз се чувствам ужасно виновна, че съм я разболяла, защото вчера я изведох за 10 Мин в слинг и в зимното ми яке. Беше 6 градуса, но леко духаше, тя беше затворена вътре, не я е духал нея вятър, но все пак отчитам, че е моя вината… Според педиатъра по телефона не е настинала, а е бил сух въздуха в стаята (стаята ни е малка и от парното наистина е сухо), каза преди всяко хранене днес да капя физиологичен разтвор в ноздрите. Няма температура, храни се нормално, ака нормално и е спокойна, хриптенето нея не я притеснява явно, но мен ме тревожи 😂 Вторник сме на консултация и ще я види, преди това опцията ми е само в болницата да отида, а някак не ми се иска, защото и нищо да няма, може да си хванем нещо там. Ако някой има опит, ще съм много благодарна да драсне 2 реда.

# 566
Блу ние също сме изцяло на АМ и съм давала и на 2часа,но по малко количество.Защо се измъчваш да чакаш точно 3 часа да станат.Понякога съм давала само 30мл колкото да я залъжем и сега вече сама си изгради режим през 3 часа да яде.Пробвай с нещо друго да не я претопляте или да й е студено,да няма уроки или нещо такова,все нещо ще подейства ,може би малко й идва храната.Моята 2 дни плака докато се усетя че е била гладна уж кърмя ама нямало нищо и затова минах ме изцяло на АМ.

# 567
Rayli на мен лекар ми препоръча да не капя физ. разтвор в носа, защото директно се стича в гърлото. Каза ми да пръскам спрей Стеримар, така се овлажнява лигавицата, когато въздухът е сух

# 568
Разбирам... Понеже пишеш тук, ще си кажа мнението - свекървата просто иска да вижда детето и затова пили на мъжа ти. Това е просто предположение де. Той понеже няма какво друго да каже, затова за помощ казва, че ще ходите. И да, ако бях на мястото на майка ти, бих била съкрушена. Ако кажете, че отивате бабата да види внучето е ок, но за помощ при положение, че тя е там.... Че и мъжът ти си е вкъщи... Едно бебе като се гледа от майка и баща, които нямат особено много други задължения ми се вижда съвсем възможно. Много е тежко с дете с проблеми, дано на никого не му идва до главата.
Аз помощ не отказвам вече, не мога да си го позволя, а и се отразява на децата. 100 пъти по-добре ми е свекървата да е тук (разбираме се, въпреки различните възгледи) отколкото мъжът ми да е нервен и да си го изкарва на децата.
Аз също имам драма с кърмата. Понякога има, друг път е малко, запълват се каналите. Не знам вече какво да правя... А едната и не иска от гърда да яде и не знам дали е свикнала на шише (до преди седмица не искаше изобщо шише), няма кърма или нещо я боли.

# 569
  • до най-прекрасния мъж
Не й е малко млякото, защото рядко си го изпива. Рядко иска още, правим, даваме, но тогава като че ли е от лакомия, не от глад. Относно часовете, тя пак горе-долу на 3 часа яде, но целият ден е хаос, ако издърпа или избута някое хранене. Мисля, че това се отразява и на съня. Днес 3 пъти я слагаме в кошарата. Заспива си, но  пръхти. Резултатът е или оригване, или връща малко мляко видимо или до устичката само и си го преглъща, видимо с неприятен вкус в устата, примлясква и прави физиономии. Сега спи полуизправена в мен и е спокойна. Одеве леко полегнах, събуди се плъхтейки, оригна 2 пъти и й се стече по устата малко мляко. Ще я водя на гастро, има проблем, който й пречи да спи, така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт