ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 850
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Алисън ще съчетаваш Био Амика и Абоколикен ли?
Педиатърката ми каза, когато давам Абоколикен да изчаквам 10 мин да постои в млякото (за да се активира лактазата, доколкото разбрах). А ако ми се струва, че има много силна колика и не е време за хапване или не ми се чака 10 мин, да капя Био Амика директно в устата.

Как сте вкъщи? 🤗 Много топли прегръдки за малкото юначе! Сигурно вече доста е дръпнал да порасне ☺
Не, за съжаление е още много малък 🥺 И като количество все още приема по-малко, но се надявам да увеличаваме все така и да почне да качва повечко грамчета вече. При изписване от болницата ми казаха, че единствената ми грижа в момента е да яде и да наддава.

# 676
Колко е малък? Ще хапва и ще порасне, не прави грешката да взимаш кантар. С какво го храниш?

# 677
Мамите , които кърмите- ползвате ли колектори за кърма(говоря за тип силиконови, които се слагат на гърдите)  и ако да , от кои сте доволни?

Също какви витамини приемате след раждането?

# 678
Мамите , които кърмите- ползвате ли колектори за кърма(говоря за тип силиконови, които се слагат на гърдите)  и ако да , от кои сте доволни?

Аз използвам на Lansinoh, изцяло силиконов е и ми върши работа.

# 679
Колко е малък? Ще хапва и ще порасне, не прави грешката да взимаш кантар. С какво го храниш?
Той е още под 3 кг, храни се с frisolac premature. Изгубихме едно известно време, в което ядеше Aptamil ADC, уж по-щадящо заради корема, но си личеше че не му е ок. Купихме везна, няма как, трябва да следя че качва, но не го тегля всеки ден

# 680
  • София
И аз съм с Lansinoh и съм много доволна, от както гоползвам не съм пускала ел.помпата си. Всеки ден събирам за едно хранене с шише (я за да пия една ракия, но главно да може да се храни и от шише ако случайно се наложи някой път да ме няма или да сме някъде където не искам да кърмя). Отделно на няклолко дни и замразявам и то като не я използвам на всяко кърмене - на нощните пропускам, че не ми се занимава да я мия, а и нали Никол продължава да спи върху мен и не ми се рискува да я разсъня за да ходя до кухнята с нея или д я оставя на леглото и пак да се разсъни че ме няма.

Относно не акането 5 дена, нямам идея от какво се получи - спряла съм всякакви капки - давам само пробиотик и витамин Д. Последно бях давала инфакол, но само 2 дни и то беше поне 10 дни преди този дълъг период без изхождане.

# 681
При нас от 3-4 дни даване на Инфакол по веднъж на ден се запече. Нужни му бяха 2-3 дни от спирането, за да започне пак поне по веднъж на ден да ака.

За витамините си взех вчера Прегнакеър за след раждане и кърмене пише на опаковката.

# 682
И аз съм доволна от същия колектор, нищо че не го използвах много.
Али, добре е, че не следиш всеки ден. Нашите бебета бяха изписани 2 410 и 2 310, така че донякъде поне те разбирам. Те бяха и на кърма и ми беше трудно да разбера кога колко кърма да давам. При теб са други проблемите де... Ще порасне и всичко ще е наред Hug мина страшното, от тук вече ви очакват само хубави неща и моменти.

# 683
  • до най-прекрасния мъж
Али, ще порасте юнакът. Важното е, че сте си вкъщи заедно и той е здрав. От там нататък се иска само храна и сън и всичко ще си дойде на мястото.
Аз давам Еспумизан 3-4 пъти дневно, но нашите колики са зверски понякога. Уж момичетата не плачели от колики, нищо подобно. Като я хване кризата, плаче доста. После се успокоява и се смее дори. За запек не мога да кажа. Докато пиеше Комфорт млеката акаше по 1 път на 24-40 часа, лесно и в големи количества. Сега с АР ака трудно и с напъване, но по няколко пъти на ден по малко.  Самото мляко е гъсто, за да не се връща лесно по хранопровода, но същевременно минава бързо през храносмилателната система, отново с тази цел - да не се задържа в стомаха дълго. Акото от него е гъсто и добре, че не се задържа.

# 684
Айси, как си организирала спането върху теб? Снощи задрема ММ с бебо и се събуди в ужас дали всичко е наред 😀 бях чела, че съветват да не се спи със завивки, ако бебето е при теб или поне не пухени.

k_germanova, силно се надяваме и вие да сте добре! Силни прегръдки за юначето Ивелин! ❤️🤗

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 21:14 от dее92

# 685
  • до най-прекрасния мъж
Айси, как си организирала спането върху теб? Снощи задрема ММ с бебо и се събуди в ужас дали всичко е наред 😀 бях чела, че съветват да не се спи със завивки, ако бебето е при теб или поне не пухени.

k_germanova, силно се надяваме и вие да сте добре! Силни прегръдки за юначето Ивелин! ❤️🤗
Не трябва да се спи с обща завивка, така знам аз. Когато съм спала (силно казано спала) с беба върху мен, винаги си е била завита с нейното одеалце, с което си я приспивам и отделно моето, метнато най-много до кръста й. Така няма опасност да се задуши детето.
Дописвам въпрос - вашите бебоци пъхат ли каквото видят в устата? Моята си яде ръцете, ръкавите, пелената, на която я оригвам, моите и на баща й дрехите. Това е от няколко дни по-интензивно. Едновременно с това се и плюнчи, търка си лицето в дрехите ми, все едно си чеше муцунката.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 08:40 от blue.angel

# 686
Включвам се да споделя, че ако излезе пъпка на лявата ръчичка на бебето ви - няма нужда да изтърсвате де що има нещо за изтърсване вкъщи 😂😂😂. Запазете спокойствие, не е ухапано детето - от БЦЖ ваксината е (реакцията идва по-късно) и е показател за имунен отговор, тоест трябва да се радваме 😂.

# 687

Не трябва да се спи с обща завивка, така знам аз. Когато съм спала (силно казано спала) с беба върху мен, винаги си е била завита с нейното одеалце, с което си я приспивам и отделно моето, метнато най-много до кръста й. Така няма опасност да се задуши детето.
Дописвам въпрос - вашите бебоци пъхат ли каквото видят в устата? Моята си яде ръцете, ръкавите, пелената, на която я оригвам, моите и на баща й дрехите. Това е от няколко дни по-интензивно. Едновременно с това се и плюнчи, търка си лицето в дрехите ми, все едно си чеше муцунката.
Моята е по същия начин, плези се постоянно, плюнчи се, само това тъкане на лицето не знам защо е

# 688
Включвам се набързо по последно дискутираните теми.
Фиффи, за тази" пъпка" би трябвало да са ти казали още в болницата , както и че е възможно да има гноен връх, който не се изтисква, чопли и т.н.
Редовно спя с бебчо в мен или до мен , но той си спи от раждането в чувалче и няма никакъв проблем. Даже снощи съм заспала , както е бил на дясната ми ръка след кърменето. Винаги имам подложена възглавница под ръката , от която страна кърмя. Реално при мен няма и къде да падне бебето, защото от външната страна му е кошарата. Последните дни упорито се опитва през нощта, докато спи, да се прехвърли от неговата кошара в нашата спланя, въпреки че му вдигнах малко решетката , точно с идеята да го спре.
Лигите и плюнченето- в края на втория и началото на третия месец почват да функционират слюнчените жлези и е съвсем нормално бебчо да лапа ръце, да се плюнчи , лигави . Това съвсем не означава , че почват да му никнат зъбите. Аз се притесних , че на малчо почват да му излизат, само защото на 3,5 месеца съм била с 4 зъба.
Омнибиотик панда давам по 1/2 саше, защото , ако е цяло, става доста гъсто и Марио се дави и му се повдига. Разтварям го 5-10мл кърма. Освен него си давам и преди всяко хранене , с изключение на това, в което е пробиотикът, по 9 капки Био амика. Пак да кажа, че моето диване колики няма, но е с рефлукс. От някъде 2 седмици почна да ака по веднъж на ден, а преди това беше почти на всяко хранене. Беше пропуснал веднъж ден преди ваксинацията. Деня след нея се изака 3 пъти за един ден, доста ароматно. Откакто сменихме пробиотика, памперсите миришат много по-приятно.
След ротавирусната рефлуксът определено се засили, надявам се до седмица да се кротне пак. Доста тежко понесе моят малчо самото боцкане, така жално плака, че ми се късаше душата. Вечерта беше кисел и си помрънкваше някъде около час, но с гушкане и доза Калпол се оправихме. Вечерта си спа съвсем спокойно.

Имаше въпрос за масаж и гимнастика. Пускам ви едно старо клипче , но е полезно: https://www.vbox7.com/play:ac798b56ad?fbclid=IwAR0D4cfFByqAy2ysj … HXhHLUa311WpP2YtE

Още едно любимо мое клипче за тези, които имат ФБ, защо не трябва да оставяме бебетата да плачат: https://www.facebook.com/thedoctorasky/videos/202170178503940
Още нещо си мислех да ви споделя, но в момента не се сещам.

# 689
Само по темата за изхожданията се включвам, моята бебка ака веднъж на 5 дни. Същия този ден има няколко леки зацапвания на памперса и едно по-голямо ако. Четох, че е ок, педиатърът изобщо не се впечатли, само пита дали е на кърма и как изглежда, като обясни ,че при запек ще са съвсем твърди. Просто усвоява всичко от кърмата и функционира по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт