Време е за ИКЕА! - Тема 36

• 40 155
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Към тези, които имат Икейска кухня, и не само. Кой от ъгловите шкафове е по-удобен? Не мога да постна снимка, давам линк към двата шкафа.
https://www.ikea.com/gb/en/p/metod-corner-base-cab-w-pull-out-fi … -green-s29460218/
https://www.ikea.com/gb/en/p/metod-corner-base-cabinet-with-caro … -white-s19364694/
Направиха ми проект на кухня в Икеа, но нещо подредбата на шкафовете не ми харесва. При втория вариант на ъглов шкаф ми остават едни 20 см. и не могат да ги добавят към шкаф защото в този случай няма да мога да отворя врата в ъгъла, "удря" се в перваза на вратата и ключа на осветлението.

ние имаме втория.
за ползване е удобен, лесно се подрежда и всичко е лесно достъпно.
но вратата е много неудобна, все някъде се блъска, никога не успяваме да я отворим правилно.

# 556
Преди нямаше ли повече избор на матраци 80х200? Сега излизат само 3. 2 много твърди и един латексов?

# 557
Най-вече за чекмеджетата дали са стабилни, дали леко се отварят. Също и като цяло отвън материалът как е, с времето олющва ли се, оставят ли пръсти. С две думи дали не изглеждат евтинджос така да го кажа. Просто някак съм ги пропуснала до сега и не съм ги заглеждала в магазина, а много ми пасват на една идея за антрето.

Здравейте, някой използва ли шкафчета/чекмеджета от серията EKET, моля да споделите мнение.

Да, използвам (шкафове - с една врата, с 2 врати, с 3 чекмеджета и няколко кубчета). Доволна съм, не знам какво конкретно те интересува.

# 558
  • До сърцето...
Най-вече за чекмеджетата дали са стабилни, дали леко се отварят. Също и като цяло отвън материалът как е, с времето олющва ли се, оставят ли пръсти. С две думи дали не изглеждат евтинджос така да го кажа. Просто някак съм ги пропуснала до сега и не съм ги заглеждала в магазина, а много ми пасват на една идея за антрето.

Аз съм с тъмносивия вариант, не изглеждат евтино. Чекмеджетата са с пуш-система. Трябва да се закрепят за стена, особено ако има малки деца, моят шкаф с 3-те чекмеджета е на крачета и при отварянето на 3-те чекмеджета, шкафа се наклони и ми изкара акъла. След фиксиране към стената (те хората го казват в инструкцията за сглобяване, но ММ реши да го спести, та ние сме си виновни) вече няма проблем.
За олющването с времето не мога да ти кажа, ползвам ги от по-малко от година.
Не съм забелязала да имат проблем с пръстите повече от всеки друг шкаф.
Малко странен (по-скоро непривичен) е механизма за отваряне на вратичките (без стандартните панти е), но се зверихме само при първия шкаф.

# 559
За моя казус с Икеа - в понеделник ми звъняха от кол центъра - имали проблем да намерят плащането, ама го открили и до 2-3 дни артикулът щял да бъде във Варна. Мъжът ми днес ходи служебно и ме накара да им звънна, ако е там, направо да минава да я взима. Три пъти пробвах, но не успях да се свържа с тях. Един час по-късно получавам имейл, че ми анулират поръчката, поради невъзможност да я изпълнят!
След три седмици чакане, след няколко разкарвания до там и десетки разговори по телефона, накрая нямало да ми я доставят... Да се каже, че съм бясна, е меко казано!

# 560
Вчера им писах имейл, че са изтекли 30 дни от завеждането на рекламацията ми. На 28 01.я пуснах, на 29.01 са ми писали че е заведена. Писах вчера да се свържат с мен до два дни да се разберем как ще ми върнат парите и да си вземат скапания стол.

Имам два мобилни телефона, от които са ми звъняли да питат всичко наред ли е с предни мои оплаквания. Писмени. Опитах да звъня и там, но явно са само те да правят изходящи обаждания.
Чакам сега...Grinning

# 561
Преди седмица въобще не им работеха телефоните.
И поръчка от сайта 2 пъти пробвах от телефона - не стана

Еле след няколко дни поручах от компа.

Може и да са хакнати покрай войната. Има и други.

# 562
Не са.
Вчера говорих с 0800......въпросът е, че нищо не вършат оттам...само препредават нагоре. Уж. И се извиняват...Joy
Друга полза от тоя телефон няма.

# 563
Преди при поръчка можеше да се избира ден и часови интервал, в който да я донесат. Сега не може. Писали, че са я събрали, обадихме се да питаме кога ще я носят и обаждат ли се предварително с час, че не сме на място и ни трябва време да се придвижим. 15 работни дни била доставката след предаване на транспортната фирма! Работни след предаване!!!

# 564
От сайта ли това?
Никога не е имало такава опция или аз поне не помня.
Ако е с ренус...те се обаждаха предния ден.
Ако е с интерлогистика- те се обаждат на деня+ смс/мейл пускат и до час идват, поне при мен така е било. Последно предложиха в офис да ми я доставят или да ми я докарат на друг адрес, ако те съм на адреса...

# 565
Икея правят ли големи намаления на основни стоки, като Юск да кажем, всичко на Х процента?
Предстои ми обзавеждане на апартамент до края на годината и се чудя има ли смисъл да чакам или ако си харесам нещо да вземам Rolling Eyes

# 566
Икея правят ли големи намаления на основни стоки, като Юск да кажем, всичко на Х процента?
Предстои ми обзавеждане на апартамент до края на годината и се чудя има ли смисъл да чакам или ако си харесам нещо да вземам Rolling Eyes
Не, особено в последните години. Преди лятото имаше отстъпки на спални, гардероби и т.н. Цял месец всеки ден от седмицата различна оферта. Най-много 10% ваучер за следващо пазаруване от стойността, която сте похарчили да вземете. Сега февруари имаше 22% ваучер за пръв път, ама дали ще повторят някога, най-вероятно - не!

# 567
За обзавеждане наведнъж, е най-удачно да се следят промоциите за закупуване на изплащане без оскъпяване.

# 568
Не, ИКЕА нямат големи намаления. Ние следихме Айко, Еником М, Виденов, Юск и така на парче се обзавеждахме, но не бяхме притиснати от време и можехме да чакаме промоции.

# 569
  • София-Младост
Някой правил ли е кухня в ИКЕА...за колко време се случват нещата?

Общи условия

Активация на акаунт