Време е за ИКЕА! - Тема 36

• 40 181
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Можете ли да ми помогнете с идеи? Искам да направя нещо като масичка, бюро, но краката да са функционални т.е. шкафчета някакви, а над тях да има плот, който не знам как ще закрепя
Нещо такова

# 526
  • София
Здравейте! Някой има ли детско легло KURA поставено на 1 ниво да каже какъв матрак ползва? Искам да го направя по този начин, но не откривам детски матрак в икеа, който да пасва на размера на това легло. Какви матраци ползвате вие за това легло и доволни ли сте?

# 527
Не съм го мерила, но не е 30. Сега не ми се става да го меря, май е 27. Както и да е, ще взема за проба един НМ-ски, дано отговори на претенциите ми. Ако се окаже ок, ще си купя още няколко и така. Пише, че е 24, явно ще стана да меря, щото и толкова не е.
М, толкова бил, 24-25, изглежда ми по-дебел. Ами чаршафите от Лидл и от English Home се измъкват. Другите са поръчани от сайт, не помня кой, нещо спално бельо беше... и само един от трико се опъва така, че не помръдва.

# 528
  • Пловдив
Икейските чаршафи са предимно за матрак до 26 см.Нашите матраци са по 20 см и определено има още 6-7 см под матрака. Невярвам да се изхлузи ,освен ако матраците ви не са сатенени и хлъзгави. В такъв случай слагам от най-евтините прошити надматрачни постелката на Икеа с ластик в ъглите.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 22:50 от nelina_london

# 529
Имам протектор, той не е дебел, но да речем че наистина е по-скоро 26-27 см матрака, защото на ръба отстрани е 24, но е издут отгоре все пак. Не е хлъзгав и не е ... сателитен каквото и да значи това. Икейски е, ето този
https://www.ikea.bg/products/mattresses/sprung-mattresses/double … sm-tvard/10244516

# 530
  • До сърцето...
Можете ли да ми помогнете с идеи? Искам да направя нещо като масичка, бюро, но краката да са функционални т.е. шкафчета някакви, а над тях да има плот, който не знам как ще закрепя
Скрит текст:
Нещо такова

Този вариант не те ли устройва? Не са му вдигнали цената и излиза най-евтино, цвета не е бял, но пък ако не ви е от първостепенно значение, става.
Скрит текст:

Аз съм сглобила бюро от ALEX шкаф, плот от Баумакс и крачета (в Икеа нямаше и не помня от къде ги взех). Снимката не е моя, дървесния плот ми е натурално дърво.
Скрит текст:
На мястото на краката може да се сложи KLIMPEN (крак за работна маса с място за съхранение), явно от бюрото по-горе, може да се боядиса в бяло.

Най-близко до размерите на KLIMPEN е шкафче/етажерка SMUSSLA, поставени две едно над друго ( без крачетата, аз лично така го виждах, но в последния момент предпочетох крака)
Скрит текст:

# 531
Здравейте! Някой има ли детско легло KURA поставено на 1 ниво да каже какъв матрак ползва? Искам да го направя по този начин, но не откривам детски матрак в икеа, който да пасва на размера на това легло. Какви матраци ползвате вие за това легло и доволни ли сте?
Матракът си е стандартен 90 на 200 см. Височината по желание. Като гледам е малко модифицирано на снимката, защото не стои баш така обърнато.

# 532
  • Пловдив
"Сателитен"... хи хи ..редакторът ме е поправил вместо сатенен.
Бих посъветвала да си измерите шева на ръба на съществуващите чаршафи.Икейските са 31см.

# 533
  • София

90 на 200 - стандартен матрак става за KURA и на двете позиции (горна и долна).

# 534
Добре, благодаря, ще измеря и това и ще го имам предвид.

# 535
  • In transit
За 30 см. матрак икейските с ластици не ми го обхващат хубаво. Имам едни хавлиени с ластик, с тях е най-добре.
Много странно. Имам два икейски. Матракът на спалнята ни е HOKKASEN, 31см. дебел. Даже остава достатъчно място за подгъване и като цяло са доста свободни. Моите са купувани преди 3-4 години обаче.

Азалия, утре ще снимам на сина ми матрака Ховаг, с ХМ-ски чаршаф да видиш колко плътно ляга.

# 536
Радика, много ти благодаря! Последният вариант най-много ми допада, но как се закрепя плот върху SMUSSLA?

# 537
  • До сърцето...
Последният вариант най-много ми допада, но как се закрепя плот върху SMUSSLA?

Плотът малко по-широк (64х125 см) е при мен и с ъгълчета от железарията (така закрепих плота върху ALEXa) си мисля, че може да стане. Аз нямам личен опит. Може би някой по-сръчен майстор ще ти даде идея, няма начин да не стане, и за лепило се сещам също на прима виста.

# 538
Аз вече направо вдигам ръце от Икеа!
Сагата с нашата платена, но явно невидима поръчка - продължава!
Трета седмица си говоря с различни оператори, които ме уверяват как ще предадат на колегите, колко много съжаляват, че се случва това... Щели да направят поредната проверка...
Онзи ден мъжът ми им звънна. Операторът му каза, че на следващият ден (вчера) етажерката ще е в магазина във Варна (ние сме от Добрич). Нямаме нито номер на поръчка, нито смс за доставка, но понеже ни увериха, че ще е в магазина, мъжът ми отиде. Да, но служителите там нямаха представа за какво става въпрос. Пращай им снимка от банкирането, където ясно се вижда кога е платено. После дали на мъжът ми един имейл и праща и там извлечението, като служителите в магазина казаха да пишем, че искаме като компенсация доставка до адрес.
Вчера няколко пъти пробвах и не можах да се свържа с оператор.
Нямам думи вече..

# 539
Пишете на фейсбук страницата им. Не месинджър.

Общи условия

Активация на акаунт