Време е за ИКЕА! - Тема 36

• 40 122
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
На скрина Малм колко години му е гаранцията

https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/chest-of-drawers/ … medzheta/30403571

Горната част на челата на чекмеджетата започнаха да ми се напукват, нез нам каква може да е причината, 2019 е купуван и сглобен.

# 706
Ааааааа ....стига бе, не ме плаши сега.
Сегашният ми скрин е от айко мисля беше, бял, преди 12 години го взех преди раждането на синко...нищо му няма, освен че е бял и не ни кефи вече с детето....

2 години законовата гаранция сигурно. Не го виждам сред изброените в секция Гаранции...

# 707
Довечера ще го снимам да видиш, виждат се набраздени линийки. и аз гледах в гаранциите на Икея, но го няма, звъннах да ги питам 2 години е. Изтървала съм я. Там си държа гримовете, пудри, ружове хвърчат като се гримирам, забърсвам го с мокра кърпичка, да не би от някоя съставка да е станало така не знам.

# 708
Боже, предстои обзавеждане на цял четиристаен апартамент... Имаме идея повечето неща да са икейски, аз не знам дали няма да има осъдителна присъда за някой накрая на борбата, която предстои... Честно, страх ме хваща като чета! Мъж ми е много спокоен и търпелив човек, ама тяхното отношение ще извади из обувките и някой далай лама...
Затова съм изумена, че доставиха спалнята в неделя, а е купена в магазина предния ден.

# 709
  • София
Здравейте,
отдавна не съм пазарувала от икея. Трябва ми и си харесах няколко кушетки от там, но в сайта ми ги дава, че не са налични. Дали има някакъв шанс да се появят скоро или да търся нещо друго?

# 710
То си е за страх....

Айла, пусни си известяване и чакай.
Аз така взех кафявия малм скрин...

# 711
  • София
Започвам и аз да се чудя като ви чета за обслужването, щото и ММ е спокоен, ама аз не съм. Най-обичам да ме правят на маймуна като си плащам, а не ми се хабят нерви за толкова много пари. Някак ми е мечта кухня от Икеа, досега по разни причини не ми се е получавало, а и са здрави, ако някой има наблюдения на кухни с такова качество и цени да сподели?

# 712
Ето и напуканото на скрина Малм

Нямам си на идея от какво се получи това.

# 713
Ще споделя нашия опит при поръчката на кухнята ни, за да внеса и малко успокоение, защото и аз, четейки перипетиите на повечето тук, леко се бях притеснила.

Ако имате време и възможност, ползвайте програмата на Икеа за проектиране на кухни. Направете сами проекта си и после запазете час в магазин на Икеа, където да работите/коригирате проекта си с помощта на техен служител. Така си спестявате едно ходене, защото от Икеа препоръчват запазване на два отделни часа - един за проект и друг за поръчка.

Ние бяхме предупредени от самото начало, че ще има голямо забавяне - макс. три месеца, докато си получим кухнята. Ситуацията беше и все още е такава във връзка със суровините. Много неща липсват в момента, трябва да се резервират и да се чака. Ние си тръгнахме с две заявки - едната с артикулите, които са в наличност и друга, с която резервирахме останалите. Казаха ни, че ще получим смс, когато всичко по двете заявки пристигне при тях - ние работихме с центъра за поръчки в Бургас и с малки изключения останахме много доволни от тях. И започнахме да чакаме Simple Smile Но ние не бързахме с ремонта и имахме възможност за това забавяне.

Точно два месеца по-късно получихме смс, че кухнята ни е в Бургас, а ден след това ни звъннаха и от транспортната фирма, за да се уговорим кога да ни я доставят.

С монтажа също ни забавиха, но там мога да ги разбера, защото всичко се случи по време на последната ковид вълна и имаха служители в болнични. Тях чакахме почти месец.

Сега за кухнята - всичко по описа пристигна с изключение на комплект дръжки за горните шкафове и осветлението за витрината. Дръжките са били пропуснати при товаренето и без проблем си ги взехме после, а осветлението въобще не е било включено в заявката - проектантът е забравил.

# 714
Аз като ви казвам, че все по-големи боклуци и еднодневки произвеждат...не само икея, всички.
Скрин на 12г, не е мръднал, ви казвам. Само провиснаха чекмеджетата, но мъжо ги подсили с летвички. Иначе външно меламина не е мръднал!!!

# 715
Нашият скрин Малм е точно на десет години - взехме го навремето, когато се роди детето за неговите дрехи.

Нищо му няма.

# 716
От тогава насам обаче сменят постоянна материалите, за да са еко био..и произведените преди 2г нямат нищо общо с произведените преди 10г и повече.
Отвори едно описание на материали и виж че тъпчат хартия вътре, а дърво няма....

# 717
  • София-Младост

Impatiens
Звчуи обнадеждаващо. Близка във Варна наскоро е правила проект на кухня, но страшно много неща липсвали и едва ли не очакват зареждане след година.

# 718
От тогава насам обаче свенят магериалите за да са еко био..и произведените преди 2г нямат нищо общо с произведените преди 10г и повече.
Отвори едно описание на магериали и виж че тъпчат хартия вътре, а дърво няма....

Това ясно - нали бях писала за опита ни с Били от ноември миналата година и секцията преди 13 години.

Честно казано обаче след опита ми с един много голям германски магазин за мебели мисля, че ИКЕА са все още за предпочитане за бързо сдобиване с нужните мебели. Стига да не разчиташ на техни доставки и монтаж, доколкото схващам от темата, но аз и никога не съм го правила.

# 719
Impatiens
Звчуи обнадеждаващо. Близка във Варна наскоро е правила проект на кухня, но страшно много неща липсвали и едва ли не очакват зареждане след година.

След година? Неприятно. Може да се е променила ситуацията, към по-лошо за съжаление.
При нас нещата се случваха в периода от 30.10.2021 до 26.01.2022.

Общи условия

Активация на акаунт