Любители на кучета - 125

• 34 386
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Хибискус, нямам точна идея, защото не сме засичали никога. Може би около литър. Като цяло много рядко се случваше да свърши водата в купата. Обикновено хвърляхме вчерашната и сипвахме нова. Или като намалее, допивахме. Знам обаче колко пъти го извеждахме и колко издържаше, и сега са доста по-кратки интервалите.

# 661
  • Пловдив
Отдавна не сте виждали как спи Сиганският принц

# 662
Здравейте, не знам дали това е правилната тема за тук, но имам среден шпиц, който тъкмо навърши 2 години. Миналата година ( цялата 2021 и малко преди това) не правеше никакви бели, ядеше и я изкарвахме по същото време както и сега сутрин между 9-10 ч и вечер към 6.30-7 като сме я изкарвали без видимо да има зор ( ако имаше щяхме разбира се по- рано да я изкарваме), та сега от едно известно време започна през нощта да драска на врата за да излезе на тераса поне 2-3 пъти в седмицата, не знам как да се справя с това, защото не искам да я уча да излиза по 3пъти на ден. Някой имал ли е същия проблем и трябва ли да се консултирам с ветеринар?
( под зор имам предвид и двата вида, понякога и двете на един път)

# 663
  • София
Здравейте, не знам дали това е правилната тема за тук, но имам среден шпиц, който тъкмо навърши 2 години. Миналата година ( цялата 2021 и малко преди това) не правеше никакви бели, ядеше и я изкарвахме по същото време както и сега сутрин между 9-10 ч и вечер към 6.30-7 като сме я изкарвали без видимо да има зор ( ако имаше щяхме разбира се по- рано да я изкарваме), та сега от едно известно време започна през нощта да драска на врата за да излезе на тераса поне 2-3 пъти в седмицата, не знам как да се справя с това, защото не искам да я уча да излиза по 3пъти на ден. Някой имал ли е същия проблем и трябва ли да се консултирам с ветеринар?
Това сериозен въпрос ли е? Flushed Какъв е проблемът да я/го извеждате по 3,4 или колкото се наложи пъти? Между вечерното и сутрешното излизане имате 14-15 часа пауза,изобщо не е нормално да карате животното да стиска толкова. При екстремни ситуации да ,но не и ежедневно,освен ако не искате да му създадете  здравословни проблеми .

# 664
Това сериозен въпрос ли е? Flushed Какъв е проблемът да я/го извеждате по 3,4 или колкото се наложи пъти? Между вечерното и сутрешното излизане имате 14-15 часа пауза,изобщо не е нормално да карате животното да стиска толкова. При екстремни ситуации да ,но не и ежедневно,освен ако не искате да му създадете  здравословни проблеми .
Не знам какво толкова се учудихте при положение, че ветеринар ни е казал, че сутрин и вечер е достатъчно, просто втората разходка и второто хранене ще бъдат с наколко часа по-късно. Ветеринара не ми сподели за подобни проблеми.

# 665
  • София
И на останалите тук ветеринари са ни давали съвети, и си извеждаме кучетата поне по 3 пъти на ден (като са болни и по 7, ако трябва), без да го правим на въпрос. Пробвайте да се консултирате с друг ветеринар, щом не се доверявате на получения тук съвет (макар че Вие го потърсихте).
Кученцето Ви дава сигнал за променените си нужди. Просто го чуйте и добавете една разходка късно вечер, за да не го мъчите. Всъщност защо не искате да го извеждате още веднъж?

# 666
Моят шпиц също беше разхождан два пъти, никога не е правил бели у дома с много малки изключения когато е имал проблеми със стомаха - обикновено откраднал и изял нещо. Искам и дребен така, но засега просто не му се получава стискането, а и не очаквам това от него - на 13 месеца е все пак. Ако работата ми не позволява повече от две разходки, пишка в банята. Но се опитвам да му ги осигуря. Освен това нещо се научи да маркира в банята - я кофа (ако има оставена), перваз - затова често е навън, като е празно резервоарчето всичко е точно. Но поне само в банята ги прави тези магарии. Научи се да си играе с тоалетната хартия. Днес заварих изтърбушена една плюшка. Диване- вече ви се оплаках че като малък беше по послушен, отскоро прави поразии. Минат не минат няколко дни и ме изненадва с нова беля - ще му изям ушите в най-скоро време.
Тони, не е ли голямо да сменя навици?

# 667
За мен два пъти на ден е абсолютно недостатъчно. Когато сме вкъщи извеждаме 4 пъти, а като сме на работа 3 пъти. Ако не ви се занимава, научете животинчето поне някъде вкъщи да ходи и да се облекчава (на пелена,  на канала в банята).

# 668
  • София
Не съм наясно с породата, но според някои ветове кученцата се развивали напълно до към 2 годинки, чувала съм да препоръчват кастрация чак тогава. Не знам и на животинката ежедневието, може и да е пишкало някъде незабелязано досега (чисто теоретично казвам, не познавам бита на хората). На мен ми се струва гадно да няма вечерна разходка; Буба винаги е имала една към 23 ч, а като лягаме по малките часове, гледаме да я изведем още веднъж, че да можем да се наспим сутринта без да я мъчим. В нчалото ни бяха казали, че малките породи по-трудно стискали, защото мехурът им е по-малък (не знам дали е вярно). Но ми се струва логично да се води човек по кучето - щом иска, значи трябва и това е.

Ето я от днес кифлата умислена

# 669
На мен ми се занимава, но с работно време примерно от 8-5 как да стане. Аз съм с различни смени, но понякога оставам до по-късно и тогава Айк е два пъти навън. Е може и час да обикаляме, но чисто физически няма как да са повече.

# 670
  • София
] Не знам какво толкова се учудихте при положение, че ветеринар ни е казал, че сутрин и вечер е достатъчно, просто втората разходка и второто хранене ще бъдат с наколко часа по-късно. Ветеринара не ми сподели за подобни проблеми.
Сама казахте,че кучето дава сигнал и очевидно има нужда от още едно излизане щом върши нуждите навън. Две разходки са недостатъчни ,може преди лягане вечер  да добавите една кратка разходка само за физиологични нужди. Дългото стискане може да доведе до проблеми с бъбреците, урината се връща по пикочните канали и се утаява ,така се образуват и камъните ,чиста физиология е това ,както и при хората също.

# 671
И ние извеждаме Арчи 3-4 пъти на ден. Никой не ни е казал, просто само два пъти дневно не е достатъчно. А за спешни случаи знае, че може само в банята.

# 672
  • София
Ние бяхме в офиса от 9 до 18; извеждахме я към 8:20, след това към 18:30 и още веднъж в 23 ч или по-късно. И винаги ни беше гузно, че стиска по 10 часа, но нямаше как да се прибираме на обяд. И тя, милата, стискаше успешно - което обаче не го прави правилно или полезно, а просто възможно. По този повод, сега я извеждаме и веднъж следобед (а и тя си се възползва като щъкаме по двора, дори да не е целево за разходка).
Работно време от 8 до 5 би позволило същия режим; предполагам, че зависи и кой кога си ляга.

# 673
  • София
Дори и да са само две разходките, нека са през разни интервали от време. В случая имаме 14-15 часа между двете, което е много.

# 674
  • София
Змия,спряхте ли се на ветеринар за операцията на Холи?

Общи условия

Активация на акаунт