Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 295
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Ми то си е градинска мебел 😁
Предлага се в сектор дневна , а не сред градинските мебели. Направи ми впечатление снимката на  сайта за сектор трапезария . Комплекта включва столове изцяло от бамбук в естествен цвят .На руския пазар се смята за много свежо и стилно този артикул да е част от трапезарията. Явно става дума за някакви нови арт - тенденции ориентирани към по-млади потребители, а не към консерви като мен.

Айла, за тази прекрасна кухня аз бих направила всичко за максимум дневна светлина, ако етажа/ разположението на съседните сгради  го позволява.

Искам да споделя един различен поглед за семейно щастие:
https://www.vivre.bg/p-747031/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0% … =3&ch_id=1298

# 466
Кухнята не е моята, снимката е от интернет. Проектирам комбинация в тези цветове. Най-лесният избор е в цветовете на шкафовете (сиви или бели). Но бежово или шоколадово също става. Тюркоазено дали ще бъде много дръзко? Притеснвам се много от "цветната полиция" Simple Smile Друг тюркоазен цвят няма в помещението, мислех си евентуално за възглавнички на дивана, който също е сив.

# 467
  • Пловдив
Аз бих сложила нещо цветно. Може и тюркоаз.
Или пък даже перденца на цветя? Нещо ярко и дръзко.
Според мен, на тази кухня й липсва цвят. Хубава е, ама е бозава...
Лично мнение.

# 468
Ако собствениците на кухнята ги е страх от ярки цветове, по-добре нещо неутрално.
Аз обичам по-ярки и по-наситени цветове, но важното е какво харесват ползващите кухнята.
Въпреки любовта ми към цветовете, на фона на тази кухня аз не бих сложила много цветна щора - ще ми стои като петно не на място. Също така не бих сложила щора, която затъмнява много - ако е слънчев прозорец, бих сложила материал със средна степен на затъмнение, хем да пречи на преките слънчеви лъчи, хем да не затъмнява прекалено и да стои вдигната непрекъснато, като така ще се губи декоративният ефект.

# 469
Комплекта включва столове изцяло от бамбук в естествен цвят .На руския пазар се смята за много свежо и стилно този артикул да е част от трапезарията. Явно става дума за някакви нови арт - тенденции ориентирани към по-млади потребители, а не към консерви като мен.
Стилът е "консервен" 😁 едновремешните богаташки къщи са имали стъклена пристройка-оранжерия/лятна стая, нещо като втори слънчев хол или трапезария. В този смисъл може и да са "холни", но е по-точно да се каже, че са оранжерийни. Обикновено трудно се отопляват и затова са само втори хол или втора трапезария само за лятото.

[

# 470
Не се ли казва "зимна градина" на български?
Какво е "консервен"?

# 471

Измна градина предполага много растения и в повечето случай изглежда като оранжерия.

# 472
Ми то си е градинска мебел 😁
Предлага се в сектор дневна , а не сред градинските мебели. Направи ми впечатление снимката на  сайта за сектор трапезария . Комплекта включва столове изцяло от бамбук в естествен цвят .На руския пазар се смята за много свежо и стилно този артикул да е част от трапезарията. Явно става дума за някакви нови арт - тенденции ориентирани към по-млади потребители, а не към консерви като мен.

Айла, за тази прекрасна кухня аз бих направила всичко за максимум дневна светлина, ако етажа/ разположението на съседните сгради  го позволява.

Искам да споделя един различен поглед за семейно щастие:
https://www.vivre.bg/p-747031/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0% … mp;amp;ch_id=1298
Този тип столове си искат подходящ стил интериор и мисля са подходящи за къща и то извънградската.
Преди време си бях харесала това, като стил за дневната, но крайна сметка направих нещо съвсем различно

# 473
Sun room (каквито гледам по ТВ-то в Щатите) не е нещо, което съм виждала в България.
Скрит текст:
Eто какво казва Уикипедия
A sunroom, also frequently called a solarium (and sometimes a "Florida room", "garden conservatory", "garden room", "patio room", "sun parlor", "sun porch", "three season room" or "winter garden"), is a room that permits abundant daylight and views of the landscape while sheltering from adverse weather.

Оранжерия в България мисля, че е по-скоро това

# 474
Помещението е източно и много светло, на последен етаж. Не искам да затъмнявам с щорите. Аз и така никога не дърпам пердетата, само в спалнята. Ще стоят повече вдигнати щорите, например до 1/3 от прозореца, че и по-малко, за красота и акцент. Да не е гол прозореца.

# 475
И така бива.Simple Smile
https://www.google.com/search?q=%D1%88%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D … =743&biw=1552

В жилища ''консервен'' стил
https://borgata.ru/blog/rotang-v-interere-gostinoy-30-luchshikh-resheniy/

Препоръки от икея за в стаи:
https://www.ikea.com/ru/ru/p/agen-agen-kreslo-rotang-bambuk-90388313/

Направи ми впечатление, че не са обработени като за навън. Не търпят влага, а с този цвят не се сещам как ще са бели.Thinking

Помещението е източно и много светло, на последен етаж. Не искам да затъмнявам с щорите. Аз и така никога не дърпам пердетата, само в спалнята. Ще стоят повече вдигнати щорите, например до 1/3 от прозореца, че и по-малко, за красота и акцент. Да не е гол прозореца.
Моите прозорци са си все  ''голи'' за да гледам  и градината, и планината, и да ми влиза зимното слънце в стаите. През лятото пред тях пускам тенти от тези дето се опъват като козирка  без да ми скриват гледката, а нощем и като пътуваме  пускам външни щори.
 Ако нямах уединение  бих  сменила дограмата с такава, през която не се вижда през деня . Щорите са за вечерта според мен, но както писаха и други важното е какво е най-доброто за Вас

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 18:38 от mamamari

# 476
  • София
Да, на български точно зимна градина се нарича (така и в литературата съм го срещала). Не е разпространено много при нас (терасата ни е нещо подобно - плитка и ъглова, цялата в стъкла като аквариум с градински мебели). Това може да е и място, където без да е много топло зимата да се прибират растения. Такова нещо дори има в бившето училище на детето ми - основно имаше места за сядане, спомени за цветя нямам. Реално бе един много широк коридор, чиято една стена е в прозорци тип френски, в който имаше маси с пейки от двете страни и това заема около 1/2 от ширината му.

# 477
Алиа, ако е само за красота, можеш да избереш роло щори с много тънък плат, всеки плат си има коефициент на пропускане на светлина. В магазина сигурно ще можеш и да видиш мострите срещу светлината колко пропускат.
Ето тук примерно гледах като цъкнеш на цвета, че ти дава и коефициента - от 1 до 5 - 1 пропуска най-много.
https://solis.online/rolo-shtori/?gclid=EAIaIQobChMI-srI1peC9gIV … AYAyAAEgJedfD_BwE
Или плисе щори, аз ги харесвам, защото имат възможност за механизъм, с който се вдигат нагоре или надолу, или остават по средата. Пак платът е по избор.
Но от гледна точка на практичност, не съм сигурна дали в кухня ще могат да останат по-дълго в добро състояние, все пак има изпарения от готвенето, дори и с аспиратор.
Римски щори от плат по избор, дори много тънък, също са вариант, тогава в максимално вдигнато състояние ще ти покриват горната част на прозореца. Но пък няма да можеш да разгънеш много от плата, за да се види шарката му. Но от гледна точка на поддръжката, те май са най-практични.

# 478
Какво е "консервен"?
Съорумката каза "не е за консерви като мене", та затова подчертах, че стилът си е за консерви Satisfied Може и зимна градина, според мен най-точно е "лятна стая" защото си е точно така.
Аз на това със стъклата му викам оранжерия, другото с найлона за мен е парник.

В Русия може и да са популярни сега ратани в хола, на друго място не знам да е така, може би в Куба и Барбадос, но там вътре или вънка е все тая. За нашите ширини и обстановка ми създават естетически дисонанс. А и са ми неудобни такива твърди мебели за въргаляне по онзи удобен начин към който предразполага мекия диван в хола. Ратаните не са за "навън" под дъждовете, за лятна стая са. Няма значение, на който му харесва може и иглу да си сложи в хола 😁 Евтините тип "плетена тръстика" мебели се правят от пластмаса, което е адски грозно за хол, но пак - вкус.

# 479
Добре, че уточни за консерва-та, че аз реших, че е някакъв нов стил в обзавеждането. Flushed

Виждала съм по сайтове и обзавеждане за спалня от ратан - спалнята, гардероб, шкафчета, всичко. Не е моят стил, а и смятам, че в средносрочна перспектива ратанът няма да е толкова устойчив на опън-напън-тежест-честота на отваряне (при гардероба) и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт