Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 342
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, вратата към спалнята ни трябва да е с някаква нестандартна каса, тъй като стената там е двойна и е с дебелина около 50 см. Имате ли представа къде биха могли да ми изработят такава или направо да слагам плъзгаща и да не се занимавам?

# 196
Skk , пода наистина е страхотен. Паркет ли е?
Заради подовото не трябва да се заглеждам в парктетите макар да ми харесват много.
Търся алтернатива, която да изглежда толкова добре колкото паркета Simple Smile.

# 197
Момичета, вратата към спалнята ни трябва да е с някаква нестандартна каса, тъй като стената там е двойна и е с дебелина около 50 см. Имате ли представа къде биха могли да ми изработят такава или направо да слагам плъзгаща и да не се занимавам?
Направете я по поръчка. На нас на едната спалня също касата е малко по-дебела, но всички врати са ни по поръчка и това нямаше значение. Идват и си взимат точни размери. Не знам от кой град си, мога да ти препоръчам фирма, която знам, че работи в Бургас и Варна.

skk007 Аз също съм за стените да са бели.

# 198
  • София
Здравейте,
дали може да ми помогнете за цветовете на едно подпокривно пространство?
Обещала съм на децата да го ползват евентуално, като нямаме точна идея все още какво ще има горе.
Децата са на 15,15 и 12 г.
Подът ще е чамово дюшеме, което е купено, но още не е наредено, къщата е стара с гредоред. Стените са тухла и после итонг с тухла, а покрива за момента отвътре се виждат дъски, но някой ден може би ще има и изолация, но пак  ще искам да има видими дъски. Покрива е импрегниран и може би е разумно да остане без промяна за момента, тъй като при изолацията ще трябва отново да се прави и няма смисъл от двойна работа.
За стените за подкоривното се колебая между мазилка и ламперия.
Основното ми чудене е какъв да оставя цвета на дюшемето, не искам да е само с масло, със сигурност ще ползвам байц и какви да са стените и носещите дървени подпори. Вкъщи в апартамента, паркета е дъбов и е само с байц, но за чамов трето качество не ми допада да го оставя така. В детската стая в апартамента е минат с един слой бяло масло, с което е изсветлен.
Взех си няколко байца, зелен, бял и кавяф и масло и се опитвах да изтествам няколко цвята, но нещо не мога да си го представя, като комбинация, под, стени, подпори и покрив. Има и доста други цветове в палитрата за различните байцове.
Цветовете по-долу на байцовете са P07,N66 и C40.
Дограмата е бяла. Общо цялото помещение е около 60 кв метра. Към момента къщата няма да се ползва за целогодишно живеене, а само лятото.
Нямам достатъчно снимки на помещението, следващият път ще направя още. Все още не са сложени постоянните стъпала и  перила на стълбата която води към помещението. Както и самото дюшеме.
Надявам се все пак да може да придобиете някакво впечатление за помещението. Отворите на чертежа са местата на прозорците.
Скрит текст:

Отвън покрива е с класически керемиди, като челните дъски и улуците са бели, колебая се и ветре подът да е светъл, мъжът ми си беше харесал зеленият цвят, но на живо никак не ми допада. Вторият вариант на тестовата летвичка е с веднъж зелен и веднъж бял байц.

П.П и при мен долните врати са всички с дебелина на стените 50 см, исках оферти с такива размери на касата, няма проблеми по поръчка може, но цената скача значително. Все още не съм се спряла на нищо конкретно.

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 12:23 от Aila

# 199
Допада ми естесвеният цвят на дървото, най-много това, което описваш с бялата боя да стои леко като състарен.Зеленото не ми е по вкуса.Бих сложила килими на сеетлия под.Иначе таванът е мн.готин, а и цялото помещение, но като последен етаж трябва да го топлоизолирате много добре.

Ето още едно прекрасно зелено, връщам се малко по темата с цветовете:

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 12:30 от ДХ3

# 200
Колко излиза подобна врата?

Скк, аз съм за бели стени. Също харесвам цветното, но ми писва адски бързо.

Aila, може би бих направила гредите една идея по-тъмни, другото бих оставила както си е.

# 201
  • Велико Търново
Нелитан, пода е ламинат за подово.... И дрън, дрън ала бала топлим цялата къща заради втория етаж и ламината на пода. Голяма грешка се оказа, че послушахме търговци, а не хората с опит! Паркета е още в по голям разрез с идеята за подово отопление Simple Smile

# 202
Има си специални настилки(дървени) за подово,мои близки сложиха и нямат опалквания.

# 203
А защо ви е подово? Има много по-елегантни начини на отопление.

# 204
А защо ви е подово? Има много по-елегантни начини на отопление.
Подовото най-добрия начин за отопление-равномерно разпределение на топлината във всяка част, плюс липсата на отоплителни тела, комфорта да ходиш бос на топъл под.Кой друг начин е по-елегантен?

# 205
Например термопомпа. Доста по -евтино, и не изисква такива разрушения. Топли равномерно, като има различни решения къде да са разположени телата - в пода, на стената, на тавана. Същите тела се използват и за охлаждане, като имаш един доста голям съд с топла вода (200л).

# 206
А, думата елегантно ме заблуди.Подовото може да е вързано с термопомпа също.Ако трябва да избирам пак ще е подово пред тела, излъчващи топлина.
Лошото е, че има ограничения е настилките , не всички могат да се сложат и това понякога доста лимитира и оскъпява.
Ако имам изградена система няма да къртя за подово и аз.

# 207
При нас подовото ще се "захранва" с ТП.
Какви тела трябва да разполагаме? Имаш предвид конвектори ли?
Аз лично не харесвам конвектори. В офиса имахме конвектори, много духа, много шуми и т.н. Не ги харесвам Simple Smile.

Бях на едни съседи на майка ми и баща ми на гости. Те са с подово. В част от стаите бяха с паркет (за подово), в друга част бяха с плочки. В стаите с полочките беше по-топло. За това се чудя с какво мога да заменя паркета. Не обичам плочки в спалните Sad.

# 208
  • Пловдив
Titina,разрушение е,когато къртиш замазка на апартамент.За къща ,подовото си е супер решение,особено ако няма нужда от охлаждане.

SKK,аз съм за "умряло" тъмно маслено сиво-зелено.
И защо така с ламината?По статистики съм гледала,че разликата с плочки е 1-1,5°

# 209
  • София
Някой отоплява ли се с въздулна термопомпа, как излиза като разход? Ние сме с котел на пелети, в момента ни идва скъпичко, отопляваме къща и когато е пуснато само подово харчи доста повече отколкото когато работят само радиатори, без подово.
И наистина разликата когато е плочки и ламинат е голяма.

Общи условия

Активация на акаунт