Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 295
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Те за това мебелите, имам предвид големите са от бамбук.

# 481
Или имат скелет от здраво дърво отдолу, а ратанът е облицовка.

# 482
  • sofia
Имате ли идея къде мога да поръчам такава "закачалка" за дрехи? Доста проста е за изработка, но кой би се занимавал?

# 483
Може ли помощ - искам да декорирам стената над спалнята с наши снимки. Харесах размер и рамки, но не знам къде да поръчам и каква хартия да избера.
Някоя от вас дали е правила такива постери за стена?

Самите стени са боядисани в цвят пустинен пясък, имаме сива табла на спалнята и също се чудя дали рамките в бяло ще подхождат. Гардероба е в бяло и дъб, както и тоалетката.

# 484
Имате ли идея къде мога да поръчам такава "закачалка" за дрехи? Доста проста е за изработка, но кой би се занимавал?

За тази рамка ли става въпрос?
От какъв материал е това?

# 485
Рамката за дрехи - фирми за метални профили. Квадратен профил, избирате си какъв, ще ви го заварят и си готова.

# 486
  • Бургас

Фирма за ковано желязо.След това може да се боядиса прахово в какъвто цвят искате.

# 487
  • Велико Търново
Тру тру Simple Smile, купи си един крак за маса:)
https://www.olx.bg/d/ad/metalni-kraka-za-masa-byuro-CID262-ID8Jhj6.html
Закачалката е жестока:)!!! Само че, при нас зимния сезон би изглеждала като лудост - отрупана с 15 якета....  На външен вид е УАУ!,  като функционалност уууу обаче, ако я направиш, снимай да видим Simple Smile много ми е интереснода  я видя!

# 488
  • Майничка
Ако е от ковано желязо, бая тежка ще дойде тази закачалка и ще си иска сериозен крепеж не само отгоре, но и в долната част. Като се закачат връхни дрехи, това допълнително ще натовари конструкцията.
По-скоро алуминиев профил би бил удачен.

# 489
Ако се предвижда повече дрехи да се закачат на тази закачалка, алуминиев профил може и да не издържи и да почне да се огъва. Сигурна съм, че във фирма за метални изделия ще дадат адекватен съвет за това какъв материал е по-удачен.

# 490
Тази закачалка е малко като стъклените гардероби. С повече от три дрехи ще изглежда ужасно.

# 491
  • София
Може ли помощ - искам да декорирам стената над спалнята с наши снимки. Харесах размер и рамки, но не знам къде да поръчам и каква хартия да избера.
Някоя от вас дали е правила такива постери за стена?

Аз тук съм поръчвала широкоформатни снимки плакатен формат - https://www.photopis.bg/canvases/posters
Специално моята поръчка беше на пенокартон и съм доволна, защото изкараха чудесен резултат от няколко снимки с не особено добро качество.
Ако постерите ще са в рамка зад стъкло, мат хартия 230 г върши отлична работа. Сатен-хартията е супер, но тя е с полугланцов ефект, който зад стъкло изобщо не се забелязва.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 07:27 от MayBach

# 492
  • sofia
Мерси, дами 🌷 Ще се ползва само за сезонните връхни, надявам се не повече от 4-5. Не би трябвало да натежи супер много, а и аз мога да си сметна какъв профил и дюбели ще издържат, така че не е драма. Просто е твърде дребо нещо за фирма за метални конструкции и може би първо ще питам мебелната фирма, която ще ползваме за останалите неща.

# 493
Рамката за дрехи - фирми за метални профили. Квадратен профил, избирате си какъв, ще ви го заварят и си готова.
А не е, след заварка на прахово боядисване.

# 494
Мерси, дами 🌷 Ще се ползва само за сезонните връхни, надявам се не повече от 4-5. Не би трябвало да натежи супер много, а и аз мога да си сметна какъв профил и дюбели ще издържат, така че не е драма. Просто е твърде дребо нещо за фирма за метални конструкции и може би първо ще питам мебелната фирма, която ще ползваме за останалите неща.
В Ташев Галвинг няма прекалено малки поръчки . Има разнообразие от профили и са страшно любезни и услужливи.  На мен ми направиха стойка за хранилката за синигерите  там. Машинно прахово боядисване има на много места. Аз знам за района на бившия Ворошилов . Пада се точно срещу входа на  централата на  фирма Ролпласт  ул. Кукуш и е нещо като промишлена зона.

Като по-млада бях абсолютно категорична по отношение на това какво харесвам и какво е правилно, но годините ме промениха. Видях, че не винаги съм била съвсем права и не винаги съм успявала да оценя от всички възможни гледни точки .
В конкретния случай мисля, че поддръжниците на идеята за ратанови мебели в дома всъщност поставят като приоритет опазването на дървесината и заместването и с по-бързо възстановими източници на суровини.  Вярвам, че не бива да мислим сам за себе си и определено трябва да се постараем да опазим и природата. Всичко това ме кара да се чувствам излишно консервативна в личните си предпочитания към момента до степен да ги премислям отново и отново преди да взема решение.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 09:23 от mamamari

Общи условия

Активация на акаунт