Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 261
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Sisku, страхотна младежка стая, много ми харесва Simple Smile!
Ние винаги сме се съобразявали с мнението на нашият син, и при обзавеждането на детската, и при тийн стаята.
Слава богу, той беше умерен в исканията си, но твърдо беше против пердета. Всъщност ние навсякъде в къщи сме с римски щори.

# 586
  • Велико Търново
Sisku, поздравления за детската стая, ако искате трето дете дай знак и ще дойда Simple Smile

# 587

Аз имам двойни римски щори в спалнята. Едните са тънки, а другите блекаут, когато са спуснати през деня, ако не светна ламБа, спокойно мога да се пребия.
Захванати са за тавана,покриват целия прозорец и по няколко см отстрани и отдолу.

Аз имам въпрос - а как отваряш прозореца, при положение, че са захванати за тавана и при крайно вдигнато положение има отгоре една надиплена лента? Не пречи ли това на отварянето?

# 588
Sisku, поздравления за детската стая, ако искате трето дете дай знак и ще дойда Simple Smile
Трето категорично отказвам:).
По случая като свършихме с ремонта си взехме котка. Изборът и беше съобразен с интериора. Сива с жълти очи:).

# 589

Аз имам двойни римски щори в спалнята. Едните са тънки, а другите блекаут, когато са спуснати през деня, ако не светна ламБа, спокойно мога да се пребия.
Захванати са за тавана,покриват целия прозорец и по няколко см отстрани и отдолу.

Аз имам въпрос - а как отваряш прозореца, при положение, че са захванати за тавана и при крайно вдигнато положение има отгоре една надиплена лента? Не пречи ли това на отварянето?
Предполагам отгоре е фикс, отдолу е крило/a  и аз се замислям за щори

# 590

На около 15г са, прала съм ги ужасно много пъти и са съвсем ок. Вече не си играя да им слагам тънките пръчки, само тежестта най-долу.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 16:21 от Чисто луда

# 591
А, ясно, при теб са класически прозорци с трегер над тях. Аз си мислех за разпространените напоследък френски прозорци, над които няма трегер. При тях вероятно няма да е възможно.
Благодаря за онагледяването!

# 592
В жилището, което чакам да довършат са само френски, но пак имат по една педя трегер за което се радвам. У нас на закрита тераса имам прозорци до тавана, римските щори са захванати за дограмата и никак не ми харесва, но нямаше друг начин.

# 593
А какви са плюсовете и минусите на двата вида захващане - на тавана и на стената?

# 594
А може ли някой да препоръча фирма за римски щори? Искам да сменя едни пердета с двойни римски щори - тънки + дебели блек аут.

# 595
А какви са плюсовете и минусите на двата вида захващане - на тавана и на стената?

Естетика, там няма плюсове и минуси, а е въпрос на вкус.  Някои корниси са само за таван и ако харесваш такива нямаш избор. Но то в много случаи няма избор - при прозорци до тавана има само едно решение. При пет метрови тавани пък пердета на тавана става малко множко...
Иначе чисто практически - дупка в стена се пробива много по-лесно, отколкото в бетонен таван. За дупка в таван се иска не бормашина, а перфоратор с добра бургия. Иначе има риск дупката да се разшири и дюбелите да не държат.

# 596
А може ли някой да препоръча фирма за римски щори? Искам да сменя едни пердета с двойни римски щори - тънки + дебели блек аут.
За София препоръчвам Съни блинд. Супер коректни и точни

# 597
  • Street of Dreams
Някой има ли покрив от плътен поликарбонат? Как се държи след няколко години, наистина ли е толкова траен, както казват?
Имам въпрос и за цвета - при нас се оказа, че синьо-сивият, който исках, е свършил и не може да бъде доставен, а бронзовият ми се вижда малко мрачен.

# 598
Виж козирките на метростанция Сердика, те са от поликарбонат.

# 599
OnDiNe_ , имам навес над пергола от твърд поликарбонат. Издържа си над 10 г.  без проблеми до една от силните бури в града. Тогава вятъра духаше някак си отдолу нагоре и успя да разхлаби няколко от крепежите  и да разцепи един от елементите на навеса. Сменихме го, когато вятъра утихна и продължаваме да си го ползваме. Аз избрах прозрачен вариант, така че да се слива с покрива и да не ми деформира цветовете като си гледам небето.
За мен е добър вариант, защото е значително по - лек от стъклото и няма нужда от сериозна конструкция, за да бъде монтиран.

Общи условия

Активация на акаунт