Дайте идеи за свинско месо/бут/?

  • 38 517
  • 7
  •   1
Отговори
  • гр.Варна
  • Мнения: 722
Имам свинско месо в момента,но не се сещам как да го приготвя.  Sad
Ще се радвам ако някои сподели някоя вкусна рецепта Simple Smile

# 1
  • Мнения: 1 517
Обикновено, когато имам свинско месо, го правя по любимата рецепта на мъжа ми. Става много лесно, а е и вкусно. Не знам защо, но се казва "Задушено по румънски". Значи:

Продукти: 750 г свинско месо, нарязано на дребно, 7-8 по-дребни глави лук, 7-8 (или повече) по-дребни картофа, домати, 3/4 ч.ч. мазнина, сол, черен пипер, бахар

Месото се слага в тенджера, посолява се и се поръсва с подправките. Главите лук се обелват и както са цели, се поставят върху месото. Отгоре се слагат обелените цели картофи (ако са по-едри, може да се нарежат на парчета). Залива се с нарязаните домати (или от консерва), с мазнината и 1 ч.ч. топла вода. Ври под капак на тих огън.

Bon appetit!

# 2
  • Мнения: 5 500
Моята идея е за пържено свинско със зеленчуци.

Имаш нужда от: месо, 5-6 моркова, 1 стрък праз, целина, 1 чаша грах, 1 червена пиперка, олио, 1/2 чаша бяло вино, 2 с. л. соев сос, 1 с. л. къри, чер и червен пипер и сол.

Месото се нарязва на парчета с ширина около 1 см и дължина около 3 см и се запържва в олиото около 5 мин. Изважда се и се съхранява на топло. Аз го слагам в чиния близо до котлона на който готвя. На по-слаб котлон се добавят в тигана морковите и праза нарязани на тънки колелца, а пиперката на лентички, граха, като непрекъснато се бърка, виното, соевия сос, кърито. Така врат около 2-3 минути и се добавя месото, солта и пипера. При поднасяне се поръсва с магданоз.

Дано ви хареса Wink  Sign Exclamation

# 3
  • Мнения: 5 500
Ей сега ми дойде на ум една много лесна и вкусна рецепта.

Свинското месо се нарязва на дребни хапки, поръсва се с чер и червен пипер, осолява се Wink /като се сетя за тази дума ми става смешно Wink / и се поставя в йенска тенджерка, може и гювеч, м/у месото се поставят дребни парченца масло и отгоре се покрива с нарязано на филийки топено или пушено сирене, капак отгоре и във фурната за около 1 1/2 - 2 часа или докато се опече Wink  Sign Exclamation

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 728
AFRODDITA ,опитвала ли си да правиш втората рецепта на микровълнова? Ако да колко време отнема? И слага ли се вода?
Благодаря!

# 5
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Fun
AFRODDITA ,опитвала ли си да правиш втората рецепта на микровълнова? Ако да колко време отнема? И слага ли се вода?
Благодаря!


Месо не съм готвила на микровълнова и не зная. Пробвай на принципа опит/проба Wink Или съвсем мъничко вода на дъното, за всеки случай, аз по принцип не слагам, а го оставам на собствен сос Laughing  Sign Exclamation

# 6
Ако не сте пробвали...
В йенска тенджера се слагат: ред лук, нарязан на филийки + чесън на филийки + черен пипер; отгоре ред от месото (и то на филийки); отгоре кисело мляко. Така докато свършат продуктите. Пече се с капак докато се изпари водата от млякото и месото стане крехко. По желание можете да сложите и настърган кашкавал, но е вкусно и без него. Дано ви хареса!

# 7
  • гр.Варна
  • Мнения: 722
Благодаря на всички Simple Smile Така като чета всички ми изглеждат че ще са вкусни. Остава да опитам и още утре ще се пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт