Августинки Тема 2

• 24 467
  • 695
  •   1
Отговори
# 105
  • Асеновград
Аз си пия хапчетата само предписани от лекар, но ми се струва че за всеки случай ни тъпчат с тия хапчета не че толкова имаме нужда, знам ли.. на мъжа ми сестра му вчера ми обясняваше колко много лекарства е приемала от началото, вика по 500лв на месец отиваха само за лекарства, защото е била и с близнаци и са я водили рискова бременност, а не е било с инвитро, но яко са я тъпчели с лекарства. Но аз пък нямам против защото така се чувствам все едно правя и аз нещо и помагам да се случат нещата, а не са се оставя на естествения подбор.
 Иначе сега за яденето направо се пръснахме по Бъдни вечер и Коледа, майка ми имаше рожден ден на Бъдни вечер и освен постните ястия имаше и месо и торта и луканки и сумати работи, после на следващия ден при свеки на гости и там преядохме, а вчера бяхме на село при баба и дядо, баба се беше престарала както винаги, ама се бяхме събрали много хора, само по Коледа така се събораме и за Великден най-много и пак се наядохме едно хубаво, то като е вкусно всичко и по малко да хапнеш пак преяждаш. Днеска вече малко почивка, не че хладилника не е пълен със сарми, питка, руска и млечна салата и трябва и това да се изяде ама.. а аз попринцип сладко не ям много ама сега по Коледа прекалихме, бонбони, торти, шоколади.. ама то по празниците в нашето семейство винаги е било така не е по-различно и тая година... иначе като изключим празниците гледаме с мъжа ми да се храним по-здравословно, даже от два месеца сме вегетарианци, само по празниците хапнахме малко и хич не ми и липсва месото. А мисля да не се тегля защото и без това не съм се теглила от месеци и не знам изобщо колко кг съм.

# 106
Аз преди трансфер даже имах вливка на интралипид за спад на имунитета за да се имплантира ембриона и тялото ми да не го познае като чуждо тяло и да не го изхвърли. Смятам че при една естетвена бременост задължителна е фолиевата киселина в началото,вече с течение на времето ако се наложи допълнителен прием на медикаменти доктора ще прецени. За парите ясно е че колкото повече медикаменти има толкова по голям е разхода,при ме на този етап ми отиват към 250,300лв близо само за хапчета,отделно прегледи,но съм готова и повече да дам в името на бебчето.Чувствам се ужасно от толкова хапчета,но няма как. Отишавам се някой ми остават близо месец и ще ги спирам 😍

# 107
  • Асеновград
Така е да, ще направим всичко по силите си за да е добре бебчето. И всичко друго остава на заедн план, пари се печелят, но няма как в днешно време отиват мноого пари още през бременноста, лекарства, прегледи и т.н. Важното е всичко да завърши наред накрая.
На мм сестра му ми каза че и хапчета за кашлица са и изписали, не знае защо...

Някой има ли отзиви за д-р Борис Стоилов, специалист е по ФМ в Пловдив. Дано като дойде време да има час при него че ми се струва доста натоварен, но не искам от сега да запазвам час, искам първо да мине на 4-ти януари прегледа и ЖК при лекарката ми и тогава ако всичко е наред ще я питам за ФМ и БХС.

# 108
На мен продължава да НЕ ми се гади, чак не мога да повярвам. Миналата година по това време ми беше лошичко, с някое друго повръщане. Днес ходих за малко до работа, едва изкачих баира, задъхах се още на равното. Знам, че е нормално, нали кръвта се увеличава двойно. Чак не повярвах, по принцип супер бързо ходя и ми беше много странно да се спра да почивам Grinning
Утре съм на преглед за пулс, стискайте ми палци!

# 109
Така е да, ще направим всичко по силите си за да е добре бебчето. И всичко друго остава на заедн план, пари се печелят, но няма как в днешно време отиват мноого пари още през бременноста, лекарства, прегледи и т.н. Важното е всичко да завърши наред накрая.
На мм сестра му ми каза че и хапчета за кашлица са и изписали, не знае защо...

Някой има ли отзиви за д-р Борис Стоилов, специалист е по ФМ в Пловдив. Дано като дойде време да има час при него че ми се струва доста натоварен, но не искам от сега да запазвам час, искам първо да мине на 4-ти януари прегледа и ЖК при лекарката ми и тогава ако всичко е наред ще я питам за ФМ и БХС.
Нямам лично мнение за него, но май е много прехвален. Аз може би ще ходя при Троянчев. Като цяло на преден план май са Троянчев, Даскалов и Стоилов. Много чакане и касичка за пари са всички, но техниката им е добра и те са добри и ако има проблем ще го хванат навреме.

# 110
Моя приятелка е от Пловдив и ходи при Даскалов и е много доволна. Доста момичета от групите са доволни от него. Апаратурата му е нова,обяснявал и наистина има доста добри отзиви за него. Аз съм му фенка още от времето когато правеше инвитро процедури. Жена му и той са помогнали на много двойки да сбъднат мечтата си да имат дете. Лично на мен тя ми отговаряла на въпроси въпреки че мъжа ми не е неин пациент. Тя е андролог и във форома зачатие е била доста активна!

# 111
Момичета да споделя нещо, което мой колега наше казал преди години и на мен много ми хареса. Разговора тръгна от там, че жените не били хора, майтапех ме се нещо с колегите, работя с 5 мъже в една канцелария. И един колега, но външен за нашета канцелария също беше там. Че върви си разговора и на фазата, че жените не са хора оня казва:
"Прави сте, жените не са хора, те са богини. Защото само те могат да създадат нов живот и чудо раждайки други богини или обикновенни хора като нас".
Пожелавам на всички успешна и лека бременност и накрая да гушкаме нашите малки чудеса.

# 112
По темата за лекарствата... Аз май съм на другата крайност. Доктора ми изписва сумати лекарства, но аз все подхождам с недоверие и се чудя дали трябва да ги пия. Сигурно защото първата бременност не съм пила нищо, а той пък се застрахова заради миседа... Знам ли... Хем се застрахова с една чанта лекарства, хем било рано да излизам болничен!?!

# 113
  • Пловдив
Аз се чудя защо нямам известия, то нова тема имало 🤦‍♀️😅
Бях на 23ти при моя си доктор в София.Видя, че има сърдечна дейност, но видя и че има отлепяне.7ма седмица, каза че е с 2-3 дни назад, но защото пункцията не ми е била на 14ти ден и е нормално.За отлепянето каза 24ч на ден да лежа 🙄
На всичкото отгоре видя и втори сак, но е празен.Каза, че ще падне с кървене.Вероятно е да повлече и ембиончето със себе си, ако го закачи.Получа ли кървене - веднага в болница.На стенд бай съм от тогава.Обадих се на лекарката в пловдивската болница, при която ходих като го нямаше доктора да я питам как се процедира.Каза направо в отделението да се качвам по което и време да е.Тя пък за падането на празния сак каза, че можело и да си изсъхне 🤔.
На границата съм за задължителен пренатест и да реша дали искам.Мисля да го правя.Но едно по едно.Нека стигна до седмиците за него първо.
Пуснах прогестерон заради кафявото ми течение.Мислих, че е нисък.Гледам стойностите на 1ви триместър - от 11 до 44.Излиза моя резултат 😳 131 и нещо си.Пратих на доктора, каза да спирам Дуфастона по схема.Ма аз изпих една половинка и повече не съм.Карам си с турския Прогестан вагинално само.Толкова ми беше напрегнато с НЕходенето до тоалетна, че с радост повече не доноснах гадния Дуфастон.Той ми изписа сироп, доволна съм от него.Има раздвижване. 😅
На 5.01 съм пак при него.Имам и списък с кръвни за 5-12 седмица да ги направя и да му ги изпратя.
Симптоми нямам, не се чувствам бременна така 🤪

# 114
Аз се чудя защо нямам известия, то нова тема имало 🤦‍♀️😅
Бях на 23ти при моя си доктор в София.Видя, че има сърдечна дейност, но видя и че има отлепяне.7ма седмица, каза че е с 2-3 дни назад, но защото пункцията не ми е била на 14ти ден и е нормално.За отлепянето каза 24ч на ден да лежа 🙄
На всичкото отгоре видя и втори сак, но е празен.Каза, че ще падне с кървене.Вероятно е да повлече и ембиончето със себе си, ако го закачи.Получа ли кървене - веднага в болница.На стенд бай съм от тогава.Обадих се на лекарката в пловдивската болница, при която ходих като го нямаше доктора да я питам как се процедира.Каза направо в отделението да се качвам по което и време да е.Тя пък за падането на празния сак каза, че можело и да си изсъхне 🤔.
На границата съм за задължителен пренатест и да реша дали искам.Мисля да го правя.Но едно по едно.Нека стигна до седмиците за него първо.
Пуснах прогестерон заради кафявото ми течение.Мислих, че е нисък.Гледам стойностите на 1ви триместър - от 11 до 44.Излиза моя резултат 😳 131 и нещо си.Пратих на доктора, каза да спирам Дуфастона по схема.Ма аз изпих една половинка и повече не съм.Карам си с турския Прогестан вагинално само.Толкова ми беше напрегнато с НЕходенето до тоалетна, че с радост повече не доноснах гадния Дуфастон.Той ми изписа сироп, доволна съм от него.Има раздвижване. 😅
На 5.01 съм пак при него.Имам и списък с кръвни за 5-12 седмица да ги направя и да му ги изпратя.
Симптоми нямам, не се чувствам бременна така 🤪
Честито за пулсациите. За прогестерона е важно да гледаш дали е в еднакви мерни единици. Явно го усвояваш добре турския прогестерон. А за празния сак наистина може да не го изхвърлиш,а организма да го разгради. Щом имаш отлепване е желателно да си почиваш. Днес и аз нямам симптоми и се филмирам🤔🤷‍♀️

# 115
  • Пловдив
Милото, аз от 23.12 започнах Прогестана, тогава ми го донесоха.До преди това от 19.11 (пункцията) , си бях на 3х2 Утрогестан.
Малко се шашкам, че спря Клексана, макар че аз съм само хетерозигот на АСЕ и се води нискорискова тромбофилия.А пък колко лоши неща се случват в тия седмици.. 😖 Той знае, имам му безгранично доверие.Аз продължавам да си пуша 🤦‍♀️🤷‍♀️ много са слабички , но все пак.. 🙄

# 116
Момичета, вие как се оправдавате за не пиенето в компания? Не съм готова да кажа на всички, само на един преглед съм била и просто искам да запазя тайната още малко. Баща ми ми каза да кажа, че ми е "зле от снощи", все пак са празници 😁😁😁 но приемам и други предложения

# 117
Милото, аз от 23.12 започнах Прогестана, тогава ми го донесоха.До преди това от 19.11 (пункцията) , си бях на 3х2 Утрогестан.
Малко се шашкам, че спря Клексана, макар че аз съм само хетерозигот на АСЕ и се води нискорискова тромбофилия.А пък колко лоши неща се случват в тия седмици.. 😖 Той знае, имам му безгранично доверие.Аз продължавам да си пуша 🤦‍♀️🤷‍♀️ много са слабички , но все пак.. 🙄
При кой доктор си правила инвитрото? Аз съм само с 4/5G  и съм само на аспирин протект вечер. Пускали ли кръвни да видиш как вървят нещата с кръвта? Ако е удобно също да те питам какъв ти е приема на естрофема и прогестана сега? И кортикостериоди пиеш ли? Аз след трансфер имах инжекции прогестан 50 около 7 инжекции сложих и прогетерона ми беше около 107,сега съм само на циклогест 2х1,което е 800мг и прогестрона ми е паднал на 75 pmol. Според лекарката ми няма място за притеснение,ама нали уж трябва да се увеличава. Макар че доколкото съм чела вагиналния прием на прогестерон не се отчита в кръвта. Надявам се да са ти пуснсли ТСХ че от естрофема мн скача. Относно цигарите по една,две макс не е фатално. Аз също съм пушач,но сега нещо не ми се пуши.Следи си нещата най-вече ти,знаеш как е в репродуктивните клиники много пациенти,стават пропуски.

# 118
  • София
Винаги може да кажеш, че пиеш антибиотик за нещо или си на диета (алкохолът е доста калоричен ) Hug Или, че тъкмо си оздравяла от нещо и не ти понася.

# 119
  • Пловдив
Милото, Станулов, Афродита.Аз бях със свеж трансфер и не съм имала кой знае какви лекарства.След пункцията Утрогестана и след трансфера Клексан/Фраксипарин.По-миналата седмица  нали имах леко кървене, каза да не слагам Клексан докато не ида при него.След това извади списък с лекарства и едно по едно ги обсъдихме.Остана ми само Утрогестана.Та, не мога да съм ти много полезна.Единиците на изследванията не ги разбирам, гледам референтните стойности.Всичко пускам в Бодимед.Мисля на 4.01 да пусна кръвните и на 5ти да му ги нося.Има и препоръчителни като Токсоплазмоза, Цитомегаловирус и още нещо, но тях по-натам.Много ще ми се съберат ако са наведнъж.Ако искаш да ти снимам листа с лекарствата, там пише кога трябва да се спират.Ето ми и прогестерона от 23.12 🤭

Общи условия

Активация на акаунт