Августинки Тема 2

• 24 940
  • 695
  •   1
Отговори
# 630
  • Бурса
Оххх момичета да ви се оплача, аз съм с ковид. Положението е ужасно, нямам никаква сила и ужасно ме е страх дали няма да навреди на бебето. Пазете се много.

hope77ly как си? Как караш болестта? Вдигаш ли висока Т? Какви лекарства ти назначиха?
И другите болни мамчета да се оправят!

Аз в края на месеца ще водя децата на планина сама и малко се притеснявам от ковид ситуацията. Не съм ваксинирана а го изкарах преди повече от година. Вие имате ли ваксини?

# 631
  • Варна
hope77ly как си? Как караш болестта? Вдигаш ли висока Т? Какви лекарства ти назначиха?
И другите болни мамчета да се оправят!

Аз в края на месеца ще водя децата на планина сама и малко се притеснявам от ковид ситуацията. Не съм ваксинирана а го изкарах преди повече от година. Вие имате ли ваксини?

Аз не съм и за момента не смятам да се ваксинирам, още повече бременна. Някои лекари твърдят, че е напълно безопасно, даже препоръчително, други не. Не бих рискувала.

# 632
Момичета, ъпдейт за генетичния тест във Варна в Св. Марина:

Става въпрос за пренатален тест към Invitae (американска лаборатория в Калифорния).

Тази сутрин ходих - миналата седмица се обадих по телефона да разпитам и съответно да си запиша час - беше за 9 сутринта. Като цяло съм супер доволна - в основната сграда е, на 2-рия етаж, в кабинет, където жената беше супер любезна и определено знаеше какво прави. Попълни всички документи - има няколко неща за подписване, най-вече за американския сайт. Тя попълни всичко онлайн в сайта (регистрация), както и разпечата доста неща, аз се подписвах и единствено ти вземат имена и имейл, няма много допълнителна информация. Повечето са на английски. Освен всичко за сайта, тя попълни и всичко необходимо за FedEx.

Изследват ето това:

Invitae Singleton NIPS (chromosomes 13, 18, 21) -
това са синдромите Даун, Патау, Едуардс
Add-on Sex Chromosome Aneuploidies (WILL report fetal sex) - полови анеуплоди (Синдром на Търнър (Монозомия Х), Тризомия Х (ХХХ), Синдром на Клайнфелтър (XXY), Синдром на Якобс (XYY)) + определяне на пола (по желание)
Add-on Microdeletion Syndromes: Prader-Willi/Angelman (15q11.2-15q13.1), 1p36 deletion (1p36.3-1p36.2), 22q11.2 deletion/DiGeorge (22q11.2), Wolf-Hirschhorn (4p16.3-4p16.2), Cri-du-chat (5p15.3-5p15.1) - това са микроделеции [/list]

Отне около 20 минути може би цялото попълване, след това извикаха друга сестра, която ме заведе в друг кабинет (лаборатория), където ми взеха кръв - 2 бр шишенца.

Опаковаха всичко в кутия (тя е оригиналната на теста - kit от американската лаборатория) + всички необходими декларации и товарителници за FedEx.

Дават бележка, с която се плащат 150 лв долу на касата на болницата - може в брой и с карта -> това включва манипулацията, попълването на документи и транспорта.

След това трябва да отидеш сам до FedEx (на бул. Янош Хуниади - в другия край на града) и просто да оставиш нещата - нищо не искат - нито да плащаш, нито нищо, само ги оставяш.

Като се прибрах вече имах 2 имейла от Invitae, че трябва да вляза в сайта и да заплатя 99$, което е реалната такса за теста към американския сайт. Там става с карта онлайн. И си създадох име и парола за сайта. Във FedEx с номера на товарителницата мога да следя къде е пратката, като би трябвало до 4-5 дни най-много да е пристигнала. Казаха, че много рядко, но все пак понякога се случва да има проблем с куриерите и ако не пристигне на време (все пак е кръв) се ходи пак в болницата, за да вземат отново и не се плаща нищо.

Би трябвало до 10 дни общо да излязат резултатите. Ще получа имейл от сайта, както и от болницата, че са готови.

Като цяло съм доста доволна за момента - стана бързо, лесно и бяха изключително любезни всички, което не го очаквах.

Общо излезе около 320 лв, а изследва мисля същите неща като останалите пренатални тестове.

Ще споделя другата седмица пак като пристигне или излязат резултатите, но за момента съм доволна.

edit: сега ги сравнявах пак и изследва същите неща като Vision + тест - 1580 лв. Оставям линкове и към двете: Invitae: https://www.invitae.com/en/physician/tests/71001/#info-panel-disorders_tested - отдолу и подробно са обяснени какво се изследва (прозорец disorders tested)
Vision +: http://visiontest.bg/vision-test/vision-test-procedura/
Благодаря за информацията. Да там са много учтиви и отзивчиви. Засега и аз съм се спряла на този тест, но аз ще ходя след 24.01.

И аз не съм ваксинирана и нямам намерение. Изкарахме го леко, без да разберем ноември 2020г. Явно и след това сме се срещали незнайно кога, защото си правих тест за антитела и имам почти 600.

# 633
Exsberry, в София дали се предлага този тест някъде?

# 634
  • Пловдив
И аз не съм ваксинирана и нямам намерение..Да ви попитам-какъв пол искате да са бебетата?Ние искаме момиче,даже още със синът ми искахме женско и аз бях много тъжна..Но сега не мога да дишам без него,,.

# 635
  • Пловдив
Ние имаме котка, но не излиза никъде.Рядко й чистя тоалетната, но вече няма да го правя.Доктора като ми даде списъка с изследванията Токсоплазмозата, Рубеолата и ЦМВ бяха от препоръчителните.Гледах ги в Бодимед към 45лв за Igm и Igg.Като имам свободни 150лв ще ги пусна People Ok Woman
За ваксините - не сме ваксинирани и май нямаме намерение.Някак си не мога да си представя бременна да се ваксинирам.Недай си Боже да стане нещо след това, дори и да няма връзка с ваксината... ще се гръмна.Може би след това.Нито вярвам, нито не вярвам.
За полът - не е от голямо значение.ММ е наш турчин и сме измислили имена само за момиченце.Момчето ни е по-сложно. Не можем да се спрем на някакво име, което ем за турско, ем за българско да става.Някак си ме грабва нещо с Дж, но не знам.. ще мислим като дойде време  Sweat Smile

# 636
  • Варна

Не мога да кажа .. аз едвам намерих, че тук го правят. Реално няма никаква информация в интернет, освен по форуми и групи, където има споменат телефон и горе-долу процедурата. Заради това и аз описах толков аподробно, защото е сууууупер странно, че няма информация. И още не разбирам каква е тази огромна разлика в парите. По принцип явно Св. Марина (терапията тук) е парньор на тази американска фирма. Нищо чудно и в София да го има като опция.

То си е опция и да си поръча човек сам kit-a, да му вземат кръв във всяка една лаборатория и да го изпрати с бърза поръчка с куриер... нооо си е по-сложно със сигурност. Ще радвам някой да сподели, ако намери информация.

Десислава Стоева - и аз искам момиче и чак се притеснявам да не се разочаровам, ако е момче. Знам, че е сууупер глупаво и че звучи абсурдно, но всеки има право да се чувства по някакъв начин. Съзнателно знам, че няма никакво значение, стига да е живо и здраво, но някак от малка винаги съм си представяла дете и бебе само и единствено като момиче. Може би защото майка ми и леля ми са две момичета и аз имам 2 братовчедки, тоест сме 5 момичета в семейството.

Надявам се само, дори в началото да изпитам някакво глупаво разочарование, ако е момче, после да ми мине, защото никак не искам да имам такива негативни емоции, дори и по време на бременността. А и съм сигурна, че каквото и да е, пак ще се влюбим в него Smile

# 637
И аз не съм ваксинирана и нямам намерение..Да ви попитам-какъв пол искате да са бебетата?Ние искаме момиче,даже още със синът ми искахме женско и аз бях много тъжна..Но сега не мога да дишам без него,,.
Аз залагам на момиче. Значи момче не може да е толкова упорито да вземаме предпазни мерки срещу забременяване и накрая да се озова бременна. Иначе нямам претенции само да е едно. ММ искаше първото да е момиче и беше леко разочерован като се разбра, че е момче. Второто след всеки преглед ме питаше и все още е момиче нали. Сега малката му взема здравето, дива е за 10 деца сигурно.

# 638
  • Пловдив
exsberry ,е и аз цял живот мечтая за момиче,как ще връзвам панделки,как ще я обличам в розово..Моят също винаги е искал момиче..И много трудно го приех,но явно всичко се случва с причина..Може би,ако беше момиче първото,нямаше да се навием за второ,не знам и аз..Сега ако е пак момче...Пак ще ми е гадно известно време,но ще си ги обичам...За името сигурно ще носи буквата на майка ми-тя е Мария..
bolibon,разсмя ме..Да запознаем твоята дъщеря с моят син,хахах

# 639
Питай в НГЛ. Щом във Варна в генетичната лаборатория се предлага има вероятност да се предлага и в софийската. А мисля, че те са една и съща лаборатория, главната е в София и има няколко други в България.

# 640
Ние също сме с коте вкъщи, при предната ми бременност си тествах тохоплазмозата и нищо нямаше. Този път е излишно според моя лекар понеже котето изобщо не излиза на вън, просто от самото начало след трансфера ММ чисти тоалетната.

Аз също вече съм в треска за гететичния тест, че съм дъртичка. Пък и на доктора нещо по сърчицето не му допадна днес и веднага ме изпрати, иначе всичко друго е развито правилно за седмицата в която съм. Още не мога да усмисля, че утре влизам в 12та седмица.

Не знам при вас как е,'но на мен направо до гуша ми дойде да слушам как бебето ми щяло алергия да развие задължително от котешките косми или пък да легне котето отгоре му и да го задуши.Все едно не ми стигат другите притеснения ами и това. Ми няма да изхвърлям котката, обаче не срещам разбиране по въпроса от никой от обкръжението ни. Sad(

# 641
Момичета, да ви питам - като взимате болничен от личния на база на какво ви го издава? Смисъл взимате, че ви е зле от бременността или нещо друго? (Тъп въпрос ама....)

# 642
Ние също сме с бебе Йорки на 6 месеца. Взехме го след поредната загуба защото ми беше вече много тежко. Два месеца по-късно стана чудото. Все си мисля, че ни донесе късмет. Не бих го махнала за нищо на света. Именно заради алергиите избрахме и ние тази порода. Освен това нямаме никакъв ангажимент с разходки, защото той вече е много възпитан и си ходи само на пелената. От ден първи е член на нашето семейство и ще си остане такъв до края. Толкова е обичлив и мисля, че ще се разбират перфектно с бебето.

Относно ваксините съм твърдо против да си сложа нещо за което никой не иска да носи отговорност. Освен това в историята няма толкова бързо разработена ваксина, че и успешна. Общо взето не бих рискувала, още по малко докато детето е в мен.

Ние много искаме момиченце, и аз не знам как ще реагирам ако чуя момченце. За първото исках момиче и бях сигурна даже, че ще е и изобшо не се изненадах, когато ни казаха пола. Сега обаче имам едно вътрешно усещане, че няма да чуя това което искам 😂 Но толкова е искано, чакано и изстрадано, че само се моля да е здраво.

# 643
Момичета, да ви питам - като взимате болничен от личния на база на какво ви го издава? Смисъл взимате, че ви е зле от бременността или нещо друго? (Тъп въпрос ама....)
Предполагам, че зависи от ЛЛ. Винаги може да ви измисли някаква диагноза. Като казах на моята, че съм бременна ме пита имам ли проблеми и искали болничен да си остана вкъщи за няколко дни.

# 644

При мен диагнозата е заплашваш аборт. Водят ме 4 дни в болница и после минавам на домашно лечение 30 дни. За сега така процедираме,за първи път взех болничен.

Общи условия

Активация на акаунт