Животът ми с него е кошмарен..

• 10 374
  • 153
  •   1
Отговори
# 15
Ужас ,така казано проблема е трябвало да бъде решен одавна, но аз съм много проклет човек😁 и не бих се дала и в тази ситуация. Имах много одавна едно гадже мамино синче и живеехме при ,,великата мама" дето питаше и секса как е, и като го заврях при мойта майка за 6 месеца да видиш как бързо намери къде да живеем сами😁😁. Но го зарязах защото въобще нямах намерение да гледам деца с него. Даже помня един път ме убиди да такъв шамар отнесе че му разбих устата и всички му се подиграваха. Но тук има и дете и трябва доста да се мисли то как ще бъде в такава среда , много е сложно 😔

# 16
  • София
Защо така я започнахте авторката? Достатъчно й е, че има проблеми, а вие съвсем я направихте на нищо! какво да направи сега, да върне времето назад ли? С какво й помагате като й обяснявате колко вие сте умни и силни?

# 17
Ти какво предлагаш да ù казваме? Ох, горкичката, ами тъпичка си си, няма да се оправиш, сама си си виновна, стой си там ли?
Нека види, че може и другояче. Както се е завряла в свекървин дом с е*лив, мързелив и беден идиот, така може да излезе. Малко ще се озори, вярно, но после ще се чуди как не го е направила по-рано.

# 18
  • Варна
Ей, не се научи тоя народ:
- да не ражда жената щом е зависима
- да не се набутва при свекърите

Просто е ама явно простите неща са най-трудни.

# 19
  • София
И като види как това й решава въпроса сега? Кажете й какво според вас трябва да предприеме сега или в най-близко време. Ако човек е затънал в блато не му викаш от брега, че сам си е виновен, а виж ти как си стоиш на твърда земя. Ако знаеш как да му помогнеш да се измъкне - кажи му.

Хората постоянно раждат деца. Това са нещата от живота. Ако всички чакат все подходящите условия и подходящия, е много вероятно да си останат бездетни цял живот. Илюзия е да очакваш хората да са суперотговорни. Обикновено не са.

# 20
  • Варна
Ами каза й се. Щом не може сама, ще трябва да разчита на близки.

# 21
  • Terra incognita
Имаш ли родители, има ли къде да отидеш? Имате ли брак?
Аз ти писах и в другата тема, няма съд, който да отнеме пеленаче от майката. Институциите са на твоя страна, този охлюв няма как да ти вземе детето по законен път.
Успокой се и започни да мислиш какво да правиш занапред.

# 22
И като види как това й решава въпроса сега? Кажете й какво според вас трябва да предприеме сега или в най-близко време. Ако човек е затънал в блато не му викаш от брега, че сам си е виновен, а виж ти как си стоиш на твърда земя. Ако знаеш как да му помогнеш да се измъкне - кажи му.

Хората постоянно раждат деца. Това са нещата от живота. Ако всички чакат все подходящите условия и подходящия, е много вероятно да си останат бездетни цял живот. Илюзия е да очакваш хората да са суперотговорни. Обикновено не са.
Като не са суперотговорни, ще си сърбат попарата, Анди.
То пък егати какви се извъдиха всички, хем прости, хем чувствителни, ни да ги обидиш, ни градивна критика да им отправиш...  Явно са си добре в блатото, но в някой хубав момент се оказва, че не върви да им кажеш дори това.
Всеки си шета на акъла - искала деца, родила от първия срещнат - кой е виновен?

# 23
  • София
Ако знаеш как да му помогнеш да се измъкне - кажи му.

Подкрепям на 100 %. В този труден момент, особено сега, когато е прясно родила и хормоните й бушуват до краен предел, последното, от което има нужда е да й се караме. В такива моменти човек има нужда от подкрепа - подобни решения много трудно се взимат. Аз навремето нямах подкрепа от никого, дори напротив - собствените ми родители ми обясняваха, че трябва да си стоя при мъжа и да търпя, защото по-добър няма да намеря и никой нямало да ме вземе с дете. А детето ми има нужда от баща си. Чак, когато моите приятелки ме хванаха на тясно и ми "нашокаха канчето" едно хубаво, се осъзнах и разбрах, че трябва да сложа точката!

Към авторката - ако решиш да го напуснеш и имаш нужда от подкрепя, пиши тук. Със сигурност много хора ще застанем зад теб и ще ти помагаме със съвети, за да преминеш през този период.

# 24
  • София
Съвета автоматично следва да е багажчето, бебето и да се изнася.
Но авторката не дава никаква полезна информация, с какво разполага, за да и се дадът адекватни отговори.
Трудов стаж има ли, майчинство получава ли? За какво би ѝ стигнало това майчинство?
Родители, на които може да разчита има ли? Те могат ли  и искат ли да я приемат с детето?

Въобще само от начина на писане аз веднага мога да си направя заключение, че не е човек, който някога си е поемал живота в ръце, а това не става от днес за утре с бебе на месец и никаво майчинство, никакво жилище...тя ако имаше по-добра опция би ли се навряла там?

# 25
Ами какво да кажем на авторката.Ние нямаме вълшебна пръчица с която да превърнем безотговорния простак,който самата тя е избрала за баща на детето си в чаровен принц.
Ако няма родители при които да се прибере,да не скача срещу свекървата,а да я включи активно в отглеждането на детето.
Да си събира пари и да се подготвя за самостоятелен живот.
Дете от майка няма кой да отнеме,така,че хич да не слуша заплахи.

# 26
  • София
Ама каква раздяла да обмисля авторката, когато в съседната тема се чуди дали вече може да прави секс след раждането!?
Освен ако идеята е да го прави с друг човек.

# 27
  • София

Я, тази тема съм я пропуснала. Таман щях да напиша още една заблудена мома (да не обиждам някои селскостопански животни) и то се оказа, че е авторката на  темата със свекървата със солта на пеленачето. В  онази тема коментирах, че не вярвам, сега пък още повече. Не може да има толкова залупени девойки. Освен да е от някое турско-циганско затънтено село и такъв да ѝ е манталитетът.
Е, в случай, че е истина, а не Коледна пързалка - имаш 2 варианта:
1. Съсипваш се, и търпиш (дано няма и шамари, ама щом е почнал с обидите няма да се забави и с другото) и историята вероятно приключва със съобщение за поредната пребита до смърт жена и с едно дете със съсипана психика.
2. Хващаш си живота в ръце и се изнасяш с бебето, преминаваш всички трудности (да, трудно ще е , но не е невъзможно) и съхраняваш себе си и детето си.  
2рият вариант може да го направиш сега или след време. Ти решаваш. Само да те информирам, че освен безвъзвратно загубеното време и нерви на теб и на детето в случай на забавяне, колкото е по-малко детето, толкова по-нищожен е шансът да ти го вземе. Защото,  сега е 0% (освен, ако не си пропаднала наркоманка или алкохоличка с психична диагноза).
0%.
0%.
Обаче след няколко години, ако вече е настроено, подкупено и достатъчно да ходи и яде самостоятелно, %тът нараства. Пак е много, много трудно, но ако са се привързали към детето и започнат дела, в които да те изкарат каква ли не, най-малкото ще броиш звездите от притеснение нощем.
Ти решаваш. Проста математика.
В случай, че темата е реална, де. Ако не е, поне може да послужи на друг в подобно положение. Макар, че пак ми е трудно да повярвам, че съвременни жени могат да изпаднат в такова положение.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 14:28 от Светулчица

# 28

Каза ѝ се. Аз дори мога да ѝ предложа да се свърже с хора, които могат да ѝ помогнат : https://www.samaritans.bg/kontakti

Но съм сигурна, че няма да им се обади. Няколко дни опиянение от всеобщото внимание и после тишина. До следващата тема.

И аз мисля, че авторката ни пуска по ролбата.

# 29
Аз пък ще дам шокиращ съвет, ама кво пък толкоз, тоз народ съвсем се побърка. Значи да си събира багажа авторката и говори с мъжа си- ще се променят ли нещата (отг. ще е не), "тогава аз си тръгвам"-казва тя и си заминава. Остава детето при тях, щом така добре се справят и щом нито пари има, нито дом. Млада е, после ще намери друг да се ожени(дай Боже с акъл) и да си направи други деца. В този случай той може и да осъзнае, че не може да се оправи с детето без нея и да припне да се извинява. И преди да кажете, че съм ужасна, неразбираща жена-описвам реален случай на приятелка. Добре се ожени, после и друго дете си направи. Първото го отгледа бабата.

Общи условия

Активация на акаунт