Животът ми с него е кошмарен..

• 10 371
  • 153
  •   1
Отговори
# 30
Ако някоя е склонна да направи това, по-добрият родител ще се окаже простака.

# 31
  • София
Ама супер предложение, ето и лелята е на линия - сиреч аз, ама не съм майка.
Това дете е ще е по- объркано и от изоставеното.

# 32
Три теми за седмица... Ще се разделят ли, секс ли ще правят и ако да, какво мисли свекървата за секса? Тя ли ще гледа бебето през това време?

# 33
  • София

Това се прави с цел, ако онзи много напира да е "татко" и по този начин да го сплашиш. Много жени са успявали, но си признавам, че аз нямам нерви да я играя тази игричка. На един така  много бързо му минал мерака да води дело за попечителство. А някакъв младеж заявил на майка си, че ще ходи да живее при баща си, онази  му събрала един куфар и той се отказал, тръшвайки вратата. Аз това бих могла да го играя с тийнейджърката, ако реши, че иска да ходи при баща си (но тя е много привързана  към мен и не би издържала). Е, все още е рано, де Simple Smile
Но пък при баща ѝ знам, че ще има правила и може би дори ще се справи по-добре в дадени ситуации, аз съм мека Мара (относно детето).
Но да си оставя детето - НИКОГА!

# 34
  • София
Детето тийн да, ама бебе сукалче…..

# 35
  • София
Аз пък ще дам шокиращ съвет, ама кво пък толкоз, тоз народ съвсем се побърка. Значи да си събира багажа авторката и говори с мъжа си- ще се променят ли нещата (отг. ще е не), "тогава аз си тръгвам"-казва тя и си заминава. Остава детето при тях, щом така добре се справят и щом нито пари има, нито дом. Млада е, после ще намери друг да се ожени(дай Боже с акъл) и да си направи други деца. В този случай той може и да осъзнае, че не може да се оправи с детето без нея и да припне да се извинява. И преди да кажете, че съм ужасна, неразбираща жена-описвам реален случай на приятелка. Добре се ожени, после и друго дете си направи. Първото го отгледа бабата.
Демек както не е мислила при направата на това дете, така да спре да мисли за него и след появата му! Браво! А оня, ако има 2 мозъчни гънки, би могъл много умело да използва това зарязване на детето. Ама ако целта е да се отърве не само от мъжа си, но и от самото дете, с цел да си намерела друг мъж и да си направела други деца, може и да проработи, кой знае. Иначе съветът ти печели приза за най-тъп съвет!

# 36
Летящата аз пък съм съгласна с теб и това е вариант и има доста такива примери и около мен .Все пак да не забравяме че това дете има и баща и майка и щом може да има самотна майка ,може да има и самотен баща.  За мен коментара ти не е тъп а е и друга гледна точка, хора различни. Да лошо е че е бебе...

# 37
  • София
Предполагам, че нямате деца. Иначе ми е непонятно как ще давате съвет на майка да изостави детето си? Как въобще ви е хрумнало?
В смисъл, не, че няма и такива. Но, те са основно жени, които я общество, я роднини ги е накарало да станат майки. Жена, която е искала да е майка и това дете е целият ѝ свят просто няма да го направи.
Или  както казах познатата манипулация и  мъжете пропищяват и се отказват да искат права. Ама си е рисковано.

# 38
  • София
Не просто да остави детето си, да ги роди друго Whistling

# 39
  • Terra incognita
Абсолютна простотия е това с оставянето на детето уж с цел да му даде урок. Най- много да го изполват срещу нея в съда и тогава действително ще си види детето куково лято.

# 40
  • Варна
Вицът, че детето винаги се присъжда на майката, е бил актуален преди 30г. Дефиницията родителски капацитет има точни норми. Липсата на елементарни материални условия, може да поощри социалните да вземат детето.
Вариант е авторката да гостува трайно на родителите си. Основно да помисли за правата и приоритетите на детето.
Съвети за отслабване дават и акушерки и гинеколози. Някои дами и след 30г.оправдават натрупани кг, с бременност.

# 41
  • София
Безумни са тези неща да остави бебето за наказание на мъжа и свекървата. Те не само няма да са наказани, а и ще са много доволни, за отрицателно време ще поискат да остане при тях завинаги, а тя ще си чука главата. Не знам с какъв акъл някой тук дава подобни съвети.

# 42
  • Варна
Да. Как се забравя и изоставя бебе е енигма. В Б-я има доста деца, отглеждани от близки, без родителски права.
Авторката е нещастна и изтормозена. Дано получи адекватна помощ от специалист. Психическите срив може да съсипе здравето и. Ще рефлектира пряко и върху детето.
Жалко е, че още съществува родителския съвет, жената да търпи спонсора.

# 43
Аз не знам дали авторката е припирала да става майка, защото ако е такъв случая /си разсъждавам свободно аз/, щях ПЪРВО да си устроя дом, ПОСЛЕ да си осигуря стабилен, независим от мъжа доход, ЧАК ТОГАВА да видя спогаждам ли се аз с моя хубосник, какво възпитание би дал на моето дете, какви възможности в живота. Че жената по-лесно гледа бебе е ясно, но не разбрах бащата как го отписваме, той е родител, ама полу явно, само ако живее с майката, само ако се разбира с нея. Ако ли не- марш от семейното жилище и само издръжка да подхвърля, щото мама знае най-добре Simple Smile

# 44
  • София
На думи всеки е щял да направи сто хиляди неща, но на практика почти никой не ги прави, а стават някакви неща и той се настройва. Дори ума си губи от любов или взема някакви решения по принуда или поне към онзи момент го е възприемал като любов или принуда. Всеки от нас знае колко му е бил акълът на млади години или в определени ситуации и времеви отрязъци. Иначе щеше да е като игра на шак между световни шампиони. Е, да, ама животът не се живее от световни шампиони по шах!

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 17:54 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт