Животът ми с него е кошмарен..

• 10 389
  • 153
  •   1
Отговори
# 105
  • София

И това е твое право! Както и мое право да съм на друго мнение. Но да кажеш, че нямам представа е обидно!

Имала си родители за подкрепа, и както ти написа "3 висши образования, езици и квалификации" - авторката ги няма или поне не е написала за такива. Няма кой да я подслони и издържа с бебето, докато си намери работа, а за намирането на работа май няма " 3 висши образования, езици и квалификации", т.е. няма капацитет за заплата позволяваща й да плаща за нея бебето и квартира. Та общото между теб и авторката се свежда почти до минимум. Нека се придържаме към написаното от авторката и да даваме съвети, които са съместими с наличното й, а не с това какво бихме могли ние.

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 19:59 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 106
Светулчица, защо се обиждаш от фактите? Ти при свекА ли си живяла, не нали. Образование има ли си, да. Родителите ти били ли са зад гърба ти, пак да. Как тогава се сравняваш с авторката? Твоето бебе е било на 10 месеца, нейното е на 1. Мисля, че е излишно да продължавам колко са различни ситуациите.

# 107
  • Варна
Сега ако се окаже, че това избягване да се споменават родителите е понеже те не са били съгласни тя да пристава на мунчо и заради това не поддържат връзка, ще бъде абсолютно в стила на бг мама.

Апропо, ако 97 в ника на авторката е годината й на раждане, не е чак толкова малка. Млада да, но малка не. Къде е спала, че досега не е учила или трупала стаж... На нейните години хората тъкмо завършват висшото, а ако не учат, работят и имат някоя и друга годинка стаж поне за майчински.

# 108
Ох, що за въпрос къде била спала авторката..... тука всички от Бъкингамския дворец. В такава среда се е родила и израснала, такива са й възможностите...

# 109
  • Варна
Добре де, нямала е възможност за висшо. Не е изключение. Ама тия 5-6 години след бала какво е правила? Лежала е от кълка на кълка и някой друг й е плащал сметките, работила е, какво? В единия случай щеше да има диплома, която евентуално би й послужила, в другия щеше да има стаж и доходи.

# 110
  • София
Добре де, нямала е възможност за висшо. Не е изключение. Ама тия 5-6 години след бала какво е правила?
Скрит текст:
Лежала е от кълка на кълка и някой друг й е плащал сметките, работила е, какво? В единия случай щеше да има диплома, която евентуално би й послужила, в другия щеше да има стаж и доходи.
Търсила е имотен мъж да я издържа и го е намерила - има си цяла негова стая!

# 111
Пфф колко съм дърта.. то верно набор 97 са на 24г.. ама аз примерно на 24 нямах стаж, защото учех редовно. Ама поне си спомням от университета даваха дооооста стабилна сума за раждане на студентките редовно обучение. Ама да, ако пък не е учила, значи е работила едни поне 3-4 години и има стаж. Ако пък манталитета й е нито работа, нито учене, емииии то в тоя манталитет влиза и подобния типаж мъж.

# 112
Ако средата на една жена оценява някой да я вземе преди 25, да ù надуе корема в детската си стая и тя да чака подаяния от тъпкача и помощ с бебето от майката на тъпкача - не виждам с какво ще ù помогнат съветите на жени с образование и доходи.

# 113
  • София
Ето, заради такова отношение често жените не смеят да споделят или да потърсят помощ. Веднага се започва с "къде си бляла като си се женила; къде си бляла, че не си учила; защо роди като нямаш жилище" и всякакви вариации с едно и също послание - ти си си виновна, за нищо не ставаш, сега си сърбай попарата. Всички тук умни, красиви и успешни. Ако с мен се беше случило нещо такова хич нямаше да посмея да пиша тук, че щяхте да ме изядете жива и за още да питате.

# 114
  • София
Ето, заради такова отношение често жените не смеят да споделят или да потърсят помощ. Веднага се започва с "къде си бляла като си се женила; къде си бляла, че не си учила; защо роди като нямаш жилище" и всякакви вариации с едно и също послание - ти си си виновна, за нищо не ставаш, сега си сърбай попарата. Всички тук умни, красиви и успешни. Ако с мен се беше случило нещо такова хич нямаше да посмея да пиша тук, че щяхте да ме изядете жива и за още да питате.
Много логорея, много потупване по рамото на авторката, плюнки към съфорумките, ама и от теб не видях да напишеш какво конкретно да направи с пеленаче, без доходи и керемида?

# 115
  • София

Знаеш ли, навремето, като че ли не беше така тук, във форума. Имаше повече съчувствие, даваше се повече подкрепа, вярвахме си повече, помагахме си повече. Аз самата съм получавала помощ за сина ми за толкова кратко време, от толкова много хора, че чак не можех да повярвам. Наистина не разбирам защо сега нещата са толкова различни.

# 116
  • София
Това, че не си видяла не означава, че не съм написала.

# 117
Е, какво да прави момичето... Ще потърпи малко, ще влезе във форма с килограмите, ще постихнат хормоните след раждането, благоверният ще си купи тапи за уши и/или ще свикне че е станал баща, бебето ще расте и ще свикват с него все повече, ще ги радва, а тя ще си има резервите и ще си прецени дали ще продължава с този мъж или не.
Не видях да е писала, че я тормози физически, нито че й крещи постоянно пред бебето. Това си бяха някакви съчинения тука, та чак Анимус се спомена. Мисля, че е малко пресилено веднага да бяга с детето и т.н.
Поредните млади хора, на които им е трудно след появата на детето. Що ги гледах днес на разходка да си съскат, изнервени и уморени, ама иначе позират за селфита.

# 118
  • София
Анимус и други такива организации имат телефони, на които всеки може да се обади и да говори с психолози, които са обучени точно за това, да дадат първо психологическа помощ. Не си го представяйте като бягане от вкъщи и отиване там.

# 119
Абе хубаво няма физическо насилие, ама не е нормално този да изтерясва, защото бебето плачело. Също и да я обижда, че била дебела, защото износила и родила едно човешко същество. Ми и аз имам три кила отгоре, ама мъжа ми е с всичкия си и не би си позволил подобно нещо. Пък ако случайно ми каже, ще ми види "дебелия" задник на куково лято. Това най-малкото.

Общи условия

Активация на акаунт