Къванч Татлъту 💙 - минали и бъдещи проекти, партньори - 100

• 33 503
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Привет от мен! Heart Exl

Благодаря за всичко споделено! Flowers Hibiscus

Много красив ни е патронът ни и благороден - ново осиновено кученце, браво. Не, че сега го разбирам, де. А и колко е уверен в кухнята - лукът го реже като истински мастър шеф. Абе, във всичко, с което се захване, е добър. Дано скоро видим и проектите, но и това ще дойде.

Много се радвам за новината за новия проект - освен това за първи път от доста време харесвам истински партньорка на Къванч - Фунда е хем хубава, хем талантлива. Ще си ходят със сигурност.

Фенче, радвам се, че всичко е приключило с щастлив край при вас. Да е жив и здрав бебчо, мама, тати... всички!

Младост.

Хубав неделен ден! Heart Exl

# 421
Хубава неделя!! Blue Heart

Феми Hug, Диде Hug, радвам се, че сте наминали! Blush
Фенче Kissing Heart за споделеното Flowers Hibiscus
наистина  и аз срещам доста възторжени коментари за новото партньорство!
Фунда съм я открила в 3 сезон на Карадай/жалко, че не го изгледа Wink/ страхоотна роля на мафиотка направи!!
И в Различни светове беше мноого добра!
много хубава Башак Heartpulse на снимката/не е нова/, която си постнала.
Пепи Hug
вече е с 2.6 млн гледания-за сега е рекорд за неговия профил Blush

Цитат
А гр. Асос е пак на брега на морето. Чудя се дали става въпрос въобще за този сценарий, за който вчера говорихме.
да...и аз се чудя. На мен не ми допадна особено историята с тая мина Rolling Eyes /пак клаустрофобична обстановака, като в подводницата/, а и не предполага жена в главна роля Thinking, а явно Фунда ще е в такава, щом я обявиха втора от каста....та да видим.
Чета коментари, че снимките започват...тоя бил фризьор.

Диве Hug, благодаря за гифчетата!!
Бях сигурна, че ще се зарадваш за АЯ, а и Къванч не е снимал с тях филм.

Менемена на Къванч стана тренд в ТТ и предизвика дискусия-с лук или без лук Laughing
https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/menemen-sogan … atlitugdan-yanit/

Снеже Hug за споделеното!! Hands Plus1
Цитат
Много се радвам за новината за новия проект - освен това за първи път от доста време харесвам истински партньорка на Къванч - Фунда е хем хубава, хем талантлива. Ще си ходят със сигурност.
мда, а и е тъмна като цвят-супер комбинация със светлия Къванч.
но какви ще са отношенията им във филма, не се знае.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 11:49 от Airra

# 422
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, момичета!
Хубава и спокойна неделя!
Бъдете здрави! ❤
"В живота има две най-важни неща: здравето и спокойствието... Не подценявайте спокойствието, защото то е здраве."

Благодаря за всичко споделено! 🌺🌺🌺

Отзад напред ще започна с отразяване на новините, много харесвам Фунда и аз. Освен в Карадайъ съм я гледала в Пойраз Караел, също направи прекрасна роля.

Аз видях новината за филма в един арабски профил, не следвам Бирсен, защото не ми харесва да ми е пълен фийда с клюки кой ского си ляга, кой с кого става… Дава полезна информация, без съмнение, но така или иначе веднага бива споделена и разпространена.
Арабите пишат обаче, че още не е категорично обявено дали Онур ще заеме само режисьорския пост, или ще има участие и във филма. Не е коментирано никъде другаде, но прецених, че си заслужава да го споделя като възможност.

Освен при американките, никъде другаде също така, мисля, че няма подробности дали ще се работи по въпросния сценарий. Аз не бих имала нищо против. Социално- политическа тематика, остроумни, двусмислени диалози, с препратки към глобални проблеми и теми от съвремието.

Наградата, която Онур е получил, е от Фонд Eurimages.
Информацията за дейността на този фонд, която открих, е следната.
Фондът Eurimages на Съвета на Европа обедини усилията си в селекция от пазари за копродукция по целия свят, за да присъди наградата Eurimages за развитие на съвместна дейност.
Парична награда от 20 000 евро, тази награда е създадена, за да популяризира ролята на фонда в насърчаването на международната съвместна продукция от началните етапи на проект.

След поканата за представяне на предложения, отправена през май 2020 г., бяха избрани следните  за представяне на наградите за развитие на съвместната продукция Eurimages през 2021-2023 г.:
CineMart, International Film Festival Rotterdam
Berlinale Co-Production Market
Cartoon Movie
CPH:FORUM, CPH:DOX
CineLink Co-Production Market, Sarajevo Film Festival
Cinekid, Junior Co-Production Market
TorinoFilmLab (TFL)
Фестивалът Берлинаре, за който се говори в интервюто с Онур, ще се проведе следващата седмица, а в одобрените за 2020 по проекта от наградния фонд филми, има следната информация:

Което малко ме разколебава дали става въпрос за същия филм, заради посочената продуцентска компания.

Ще се повторя, много бих се радвала да е той, но все още изпитвам някакви съмнения.

Неотдавна бях търсила подробна информация за този Фестивал в Берлинаре, мащабен и сериозен.
Поводът беше награденият за 2020 година филм, “There is no evil”на ирански режисьор. Победата е посрещната с бурни аплодисменти, но режисьорът не присъства да получи наградата си, получава я дъщеря му, която участва във филма. От 2017 година му е забранено да напуска страната, както и да се занимава с кинематографски дейности по политически причини. Джеръми Айрънс е председател на журито на фестивала, той връчва наградата.
Правя някаква аналогия за себе си и сякаш малко се страхувам от политическата насоченост на филма, специално за географските ширини, в които ще се създава.

По мое мнение този проект не е нововъзникнал, а е възможно да е бил заложен в договора с Нетфликс.

Филмчето с Демет не можах да го изгледам, няколко минути и се отказах. Но аз не обичам комедии, а и те нищо ново не показват в тази.

И накрая, но не по важност, #неналукавменемена!!! 🙃🙃🙃

# 423
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Донесли сте много, нова и интересна информация.
Фени, заинтригува ме с автора на книгата, видях, че за разлика от Кемал Варош, този има поне 4 преведени на български. Само да видим по коя е филма.
Али, много благодаря, че си се разровила и издирила цялата информация.
Аз още вчера като видях къде се намира гр.Асос се разколебах за предполагаемия сценарий, а сега написаното от Али още повече ме кара да мисля, че не става въпрос за него. Обявяването на Фунда като партньор още повече ме разколебава. Но пък много се радвам за този избор. Има някаква мистичност в тази жена, красива е, а и много талантлива.
Снежи, не знам какво е било отношението ти към досегашните партньорки на Къванч, но сега ще трябва за кратко време да приемем цели четири 😜
Склонна съм да мисля, че с Нетфликс ,всичко си върви по план , особено сега след като обявиха новия филм.  Изглежда ми несериозно, че това може да е компенсация за това, че още не са излъчили сериала. В края на краищата това е просто бизнес и едва ли биха харчили пари ей така.

Само да вметна, че след Къванч най -любимия ми актьор е Джереми Айрънс.

Хубава вечер 🤗🤗🤗

# 424
  • Плевен / София
Игра на съдбата ми - еп.08 Бг.субтитри
https://ok.ru/video/3202022312644
https://archive.org/details/08_20220213_20220213
и в групата "Любими сериали с превод ®" https://vk.com/club113691288
Благодаря  за превода. Heart

# 425
Май са някъде на планина, където има и сняг....Nature Snowflake

аз тук чувам смеха на Къванч Laughing
https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/o1/v/t16/f1/m38/384F1C0 … d=276363&dl=1

Алинка Kissing Heart благодаря за информацията, която си намерила!
и на мен ми направи впечатление, другата продуц. компания-Лимон филм.
Цитат
Правя някаква аналогия за себе си и сякаш малко се страхувам от политическата насоченост на филма, специално за географските ширини, в които ще се създава.
да, може да се замисли човек.
Бирсен я следя само в ТТ, вярно че напоследък почна да залита към някакви интриги и жълтини, но 90% от инфото, което споделя си е сериозно.

Цитат
И накрая, но не по важност, #неналукавменемена!!! 🙃🙃🙃
Laughing
аз нямам против..........

Пепи Hug
Гости Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 18:39 от Airra

# 426
# 427
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря за новините, преводите и коментарите!!!
Инфото за новия проект малко да го подредя, че се обърках.
Бирсен в 99% не разбирам какво точно иска да каже.
Значи AY за Нетфликс, значи Онур Сайлак, значи писателят Хакан Гюндай,
значи Фуда E ... и Ассос.
Колкото до фестивалите в Берлин - Берлинале и Ротердам ги разучавах именно покрай "Още".
Берлинале тече в момента. Освен най-високите награди Златна мечка,
има още доста категории и награди.
Има панел, в който се разглеждат проекти на идеен етап
и наградата е един вид спонсориране на евентуален проект.
Така, че Онур и компания в 2020 са спечелили такава награда >>>

Цитат
"Турският режисьор Онур Сайлак получи престижната награда за развитие
на съвместната продукция с Eurimages за проекта си
"Има два вида хора на този свят",  написан от Хакан Гюндай.
Историята е за -  посещението на президента в въглищна мина по време на Рамадан,
за да присъства на вечеря с миньорите.
Когато мината рухва, хваща в капан президента, някои миньори и журналист.
Напрежението започва да нараства,
тъй като някои от оцелелите или боготворят, или мразят президента.
Проектът беше представен на Co-Production Market от турския продуцент Надир Йоперли
за Liman Film и получи наградата на стойност 20 000 евро за по-нататъшното си развитие.
Това е вторият филм на Сайлак след премиерата на драмата "Още" в Карлови Вари през 2017 г."
https://cineuropa.org/en/newsdetail/385866/
До тук добре, казал оня дето падал от Айфеловата кула.
Дано не съм произвела новина с превода си.
Нататък - Фунда съм я гледала и харесала много и в Кралицата на нощта.
Не вярвам да играе президента на минната компания, но може да е журналистка.

Аааа, мрънкането ми за това, че не са обявени дати
за излъчването на заснетите проекти с Къванч, няма да спре!
Новият проект си е нов.

За Менемена  не разбирам много хаштага.
За мен  разбира се с лук, с много лук.
И така да се запържи, че да се карамелизира.
Много хубаво място са избрали за отдих Башак и Къванч.

Лекинка!!!

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 23:21 от * Diva *

# 428
Снежи, не знам какво е било отношението ти към досегашните партньорки на Къванч, но сега ще трябва за кратко време да приемем цели четири 😜

Знам за Йозге Йозпиринчи, нея също я харесвам, а сега и за Фунда. Кои са другите две?

Лека нощ! Heart Exl

# 429
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря за споделеното, дружки!

Много хубави снимки от Башак. 💖
Някъде в планина са, на ски курорт, те не са малко, Улуда е най- познатият за мен, но кой знае къде точно са.
Айре, Heart Eyes хаха, аз наистина го предпочитам и готвя #безлук 🙃🙃🙃 но всъщност исках да споделя нещо съвсем друго по този повод и пропуснах.
Сетих се имаше сцена с менемен в Сблъсък и спор #за и #против Кадир/Зейнеб.
Сетих се също, че Къванч беше споделял в свое интервю, че често импровизира и добавя към героите си по нещо от себе си. И се замислих дали и в тази сцена е било по сценарий, или идея на Къванч. Не че от особено значение, но това беше първото, за което се сетих, като видях в хаштага в тт.

Диве, водите с два гласа вече #за. 🙃

Според интервюто, което Айрето сподели, наградата на Онур е именно Eurimagis.
И според регламента на награждаване именно на един от посочените “пазари”, в случая фестивалът, трябва да се излъчи филмът. Според регламентът награденият филм трябва да е копродукция също така от две държави членки.
“ Eurimages е фондът за културна подкрепа на Съвета на Европа.  Активна от 1989 г., тя наброява 39 от 47-те държави-членки на базираната в Страсбург организация, плюс Канада като асоцииран член.

EURIMAGES поддържа игрални, анимационни и документални игрални филми с минимална продължителност от 70 минути.

Фондът има за цел да насърчава копродукциите между нашите държави-членки.

Има три покани за проекти годишно.  Крайните срокове можете да видите тук.  Секретариатът прилага критериите за допустимост, съдържащи се в регламентите и докладва на Изпълнителния комитет.  Проектите, обявени за допустими от Секретариата, след това се оценяват от работни групи за съвместно производство, съставени от независими външни експерти, избрани чрез покана за изразяване на интерес.  При отправянето на препоръки относно подкрепата, която трябва да бъде предоставена, работните групи за копродукция прилагат критериите за подбор, определени от Управителния съвет и Изпълнителния комитет и определени в член 3 от Правилника за подкрепа на съвместната продукция.

Подкрепата на Eurimages е под формата на заеми при облекчени условия или субсидии (подкрепа за съвместна продукция) или субсидии (насърчаване на съвместна продукция и изложба).  Облекчените заеми се изплащат на базата на приходите, генерирани от подкрепените проекти.

Всички подадени проекти трябва да имат поне двама копродуценти от различни страни членки на фонда.  За многостранни копродукции участието на мажоритарния копродуцент не трябва да надвишава 70% от общия бюджет за копродукция, а участието на миноритарните копродуценти не трябва да е по-ниско от 10%.  За двустранни копродукции участието на мажоритарния копродуцент не трябва да надвишава 80% от общия бюджет за копродукция, а участието на миноритарния копродуцент не трябва да е по-ниско от 20%.  За двустранни копродукции с бюджет над 5 милиона евро се допуска мажоритарно участие от 90% от общия бюджет за копродукция.  В случай на проекти, попадащи в обхвата на Конвенцията на Съвета на Европа за кинематографска съвместна продукция (ревизирана), се прилагат приносите за копродукция, посочени в тази конвенция.”

Приятна вечер! 💙

# 430

Знам за Йозге Йозпиринчи, нея също я харесвам, а сега и за Фунда. Кои са другите две?

Лека нощ! Heart Exl

Ако говорим за Яска Аллън тя си е наше момиче ние сме гледали ШМ и Дните
Аз и с двамата любимци съм я гледала ама другата коя кога я изтървах...

# 431
Снежи, ами нали в "Денят на влюбените" Юсуф има две любими- минала любов, на която пише писма и настояща. Диди е написала за Ясемин, но името на другата ще го каже някой друг, въобще не го помня, но беше червенокоса, това помня.
Преди малко мернах колаж, на който пишеше, че Башак е вече в шестия месец и половина. Вече много й личи и се разхубавява с всеки изминал ден. 🧿🧿🧿
Надявам се да ни зарадва с още снимки.
Али, много благодаря за информацията. Ще трябва пак да я прочета, за да я осмисля.
Днес и партньора на Къванч от Подводницата, Джери Хофман беше качил снимки от Берлинале,  сигурно участва с филм там.
Ставаме три #за 😜 
Лека, момичета 🤗🤗🤗

# 432
  • AMS

Благодаря ви  за написаното, дружки!!!
Намерих това във фб >>>
"Башак публикува красиви снимки в своята IG Story днес...
Тя изглежда, че е на ски с близката си приятелка
Зейнеп Унер (главен редактор, GQ T ürkiye)...
За сега не е сугурно дали Къванч е бил там или не...
Башак добави послание за Свети Валентин, адресирано до него,
като се включи в акцията за дарение,
на организацията за спасяване на кучета Samhaykod.

„Скъпи Къванч Татлъту
Дарих храна на душите ни на улицата,
за да направя този специален ден по-смислен.
Честит Свети Валентин.
Башак  Татлъту"
"Скъпи мой, това е за теб."

Организацията за спасяване на кучета Samhaykod,
благодари на двамата.
>>> Blue Heart
Много добра инициатива за осмисляне на празника.
Има и други двойки, които са се включили.

# 433
Добро утро и хубав ден Весели празници

https://www.instagram.com/stories/kivanctatlitug/2773270188071814968/

https://www.instagram.com/stories/basakdizer/2773282854165436434/

https://www.instagram.com/p/CZ7KyBRMs9N/

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 09:18 от dterziiska

# 434
Добро утро, милички! Hug Честит празник, кой каквото празнува и Честит имен ден, Вале! Flowers Hibiscus
Нека винаги да има любов в сърцата ни, нека ни е топло и радостно в душата, да сме много здрави и всичко да ни се подрежда в живота, нека всеки има нужни и любими хора до себе си! Two Hearts

Доста неща сте споделили, благодаря ви! Kiss
Снеже , благодаря ти, мила! Kiss Амин! А наш патрон е номер едно във всичко! Всестранно развита личност.
Терзи Kiss Благодаря ти! Kiss
Цитат
❤ СЕРТИФИКАТ ЗА ДАРЕНИЕ
Скъпи мой Къванч Татлъту, за да направя този специален ден по-смислен, аз се погрижих за душите ни на улицата от твое име.
Честит Свети Валентин.
Башак Татлътуг❤
Скъпи мой
Това е за теб Heart
Алинка Heart Eyes благодаря за цялата информация, която си изнамерила! Kiss Да видим ...
И аз съм за лук, без него не е толкова вкусен нашия мишмаш - много подобен на техния менамен. А в Сблъсък доколкото си спомням,Кадир каза, че никой няма да го принуди да прави менемен без лук Smile
Айре, Пепи, Диве, Гости Heart Eyes благодаря ви за всичко споделено! Kiss
Айре Heart Eyes мдаа, хили се Киво на видеото също като Кадир Stuck Out Tongue Closed Eyes
Пожелавам ви прекрасен ден и успешна нова седмица! Старо, но любимо мое клипче са припомнили италианките, и те не останаха равнодушни към КСШ и актьорите там Heart

Общи условия

Активация на акаунт