Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 73 913
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Оооо, Lady, 🤗
Имаме нужда от такива отклонения и съм сигурна, че никой няма да рипне сега да спори ✌️
Пък и в тазгодишната седмокласна се не пие... Няма отдушник сиреч😱 😂😂😂
Да не се отваря дума и за обстановката като цяло 🥴 Вали инфо за спрягани като доста добри училища, в които ДО е калпаво...
Не е лесно и на деца, и на учители, и на родители ✌️
Да сме здрави, другото ще се подреди, вярвам аз! Колкото пъти губих в живота си, толкова пъти се оказваше за добро 🥰
marinadp, в кое училище правят паралелки с 33 деца?

# 61
Важно е да се споделя и средата във всички училища, за да имат поглед родителите, които сега минават по пътя.
И всички искаме добра среда за децата си,
независимо в кое училище са.
Някой ще сподели ли нещо за китайската и японската  паралелка  на 138- мо от личен опит с дете там?

# 62
  • София
Най-изветното с най-много над планови в 2ЕАГ, но не е единственото. Май само СМГ държат фронта по този показател, знам за отказ да приемат дете от провинцията, при това състезател по Математика.
Но ако ще ви успокоя, не само в най-желаните  гимназии го има това с проблемите, въпреки че при моите още не са имали подобни проблеми. (т.е. да се е чува масово за други деца, при големият мисля имаше едно проблемно момиче, мисля напусна училището).
Няма как да се научат нещата в неелитните, тъй като повечето си нямат теми, а ако имат не се пише в тях.
В старото неелитно училище (на голямото) наргилетата бяха на мода още 7 клас, при това има стара слава на добро.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 15:36 от Desem

# 63
Аз не мога да кажа за надпланов прием във 2 АЕГ,защото по времето на нашето дете класът си беше от 26 ,а завършиха по-малко - в 11 клас няколко деца отидоха да учат в чужбина.За всички изцепки на тийновете - също се въздържам.Ние не сме имали проблеми с алкохол,наргилета и т.н.За другите не знам,защото детето не е коментирало.Тя не се движеше в такива компании и да ги е имало не са ни оказали никакво влияние.
                               С другите ни деца също нямаме такива проблеми с поведението.Разговаряме,коментираме и обясняваме и явно са научили нещо у дома.При това каквото виждат децата в семейството това и правят.

# 64
  • София
Не знам защо твърдите непроверени неща за надплановия прием.
Достатъчно е да се сравни броят явили се на ДЗИ с броя на приетите 5 години по-рано.
В доста училища се наблюдава това явление.

# 65
  • София
Ред, вижда се за съжаление. Няма нужда да се чака ДЗИ и по явилите се на НВО10 е видно, в интерес на истината проверявах го.
Скрит текст:
В класа на голямото бяха +3 деца. Едното не го разбраха кое е, но не е от равен бал (специфичен е) или близнак (няма), другите дойдоха по-късно. В случая НВО не е достатъчно, боли когато знаеш какво е коствал приема (2+1 доп.изпита). Тогава деца със спец.прием не бяха надпланови, в един момент в системата  намалиха местата за кандидатстване. Миналата година нямаше бройките в най-желаните гимназии за тези деца.
За 2АЕГ многократно е писано за бройки на класовете 30+.

# 66
  • София
Значи синът ми е от щастливците, защото имат близнаци в класа и никакви други извън заявената бройка. В старото училище беше свикнал с 30 деца в клас, та драма няма.

# 67
Не знам защо твърдите непроверени неща за надплановия прием.
Достатъчно е да се сравни броят явили се на ДЗИ с броя на приетите 5 години по-рано.
В доста училища се наблюдава това явление.

Искаш да ти снимам дневника ли?
А и това с ДЗИ не работи. 2 деца заминаха още в 11 клас в САЩ, в 10 клас се махна едно, дойде ново. Бройката е плаваща всички години.
 Име Вероника 31ви номер в класа примерно как ти звучи? Съвсем логично е, че е кацнало след класиранията.

# 68
  • София
Е да де, това казвам. Че надпланов прием има на много места. Не само в едно училище.

# 69
  • Тук и там
Здравейте,
следя от известно време темата, защото на девойката предстои кандидатстване тази година след 7 клас.
Самата тя няма големи цели и все още обмисляме варианти за бъдещо училище. Конкретно ме интересуват две училища - 33 Езикова гимназия и 137 Ангел Кънчев в София. Знам, че са коментирани, но не открих информация дали обучението и в двете училища по английски език започва от самото начало или искат някакво ниво на владеене на езика.
Предполагам, че някой има познати дечица и може да знаете нещо по въпроса, като разбира се ще потърся информация в определен момент и от самите училища.
Все пак ако имате идея по моя въпрос, ще се радвам да споделите.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 13:59 от Iva-1977

# 70
  • София
Всички училища са по рамковите учебни програми на МОН, което означава, че чуждият език започва от самото начало.

# 71
  • Sofia
За 2АЕГ многократно е писано за бройки на класовете 30+.
[/spoiler]
за випуск 2021/2022 8 клас, 3 от 6те паралелки са точно в бройката и няма над 27-28. /другите са друга смяна и покрай тестването не мога да кажа/.

# 72
Официалната бройка за прием не е ли 26 деца в паралелка?

# 73
  • София
Възможно е и да има деца с равен бал.
Има и близнаци.

# 74
  • Отвъд алеята зад шкафа
Виждам, че е спомената НТБГ. Моите впечатления продължават да са много добри.  Учи се, преподавателите са сериозни, децата са добри, държи се на дисциплината. Няма надпланов прием.

Общи условия

Активация на акаунт