Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 74 106
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте, търся отзиви за 125 СУ, математическите паралелки след седми клас. Всяка информация ще бъде от полза.

На моя приятелка дъщеря й е в такава паралелка. Много са доволни.

# 151
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате добри училища с паралелки с хуманитарен профил- с усилено изучаване на английски, немски или испански, а после профили с география, история, биология, бел.

# 152
  • София
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате добри училища с паралелки с хуманитарен профил- с усилено изучаване на английски, немски или испански, а после профили с география, история, биология, бел.

22СЕУ? Има паралелка Природни науки. И испански, английски и немски.

# 153
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мисля, че и в 35-то има такива профили.

# 154
  • София
127-мо имаше някога профил природни науки, но за тази година нямам идея дали ще имат.

# 155
Супер сте! Ще си ги запиша и разгледам. Ако някой се сети и за други, ще съм много благодарна!
Ще помагам на едно дете тази година.
А всъщност какво ви е мнението за разните по-модерни паралелки- с дизайн  и т.н.?
Помня, че за Елисавета Вазова миналата година сякаш имаше добри отзиви или бъркам?
Едва ли ще мога да изчета назад.

# 156
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добри за отзивите за Е.Вазова за графичен дизайн.

Сещам и за Бастилията.

# 157
  • България, София
Дъждец, мисля, че и в 2.СУ има такава паралелка.
План - приемът трябва да е излязъл, предполагам.
Там също би трябвало да се вижда.

# 158
  • у дома...
В 31-во имаха проблем с учителите по испански. В 30-то има две паралелки с испански - хуманитарен и природни науки като профили. И Икономическо развитие с английски и немски.

# 159
  • София
Супер сте! Ще си ги запиша и разгледам. Ако някой се сети и за други, ще съм много благодарна!
Ще помагам на едно дете тази година.
А всъщност какво ви е мнението за разните по-модерни паралелки- с дизайн  и т.н.?
Помня, че за Елисавета Вазова миналата година сякаш имаше добри отзиви или бъркам?
Едва ли ще мога да изчета назад.
Добри са отзивите за Елисавета Вазова. Трябва да се има предвид обаче, че тези "по-модерни" паралелки са професионални, а не профилирани. Т.е. хуманитарният профил отпада.

# 160
В 119-то има паралелка с природни науки. Набляга се на биология и химия.

# 161
Санака, за кандидатстване в България не са проблем професионалните паралелки нали?
Аз споделих това, което знам за чужбина и професионалните паралелки с детето, защото освен двете Английски другото желание е Строителният архитектура.

# 162
  • София
Санака, за кандидатстване в България не са проблем професионалните паралелки нали?
Аз споделих това, което знам за чужбина и професионалните паралелки с детето, защото освен двете Английски другото желание е Строителният архитектура.

А какъв проблем може да са професионалните паралелки при кандидатстване в България или чужбина?

# 163
  • Отвъд алеята зад шкафа
В България никакъв. За други държави не съм запозната подробно, знам за САЩ, че няма значение. За Холандия се чу, че Делфт май беше не допуска проф.училище за инженерните специалности. За Германия, Англия и Франция също не съм се интересувала. Влизате в някое уни, проверявате с какво се кандидатства и така.

# 164
  • София
Засега не са. Въпреки че вече има известни пречки: напр. ФМИ на СУ слага най-висок коефициент в балообразуването на профилираната матура по математика, каквато е ясно, че децата от професионални паралелки не могат да държат. За редица други специалности в СУ балообразуваща е профилираната матура по БЕЛ, каквато тези деца също не могат да държат. Ако трябва да гадая какво ще стане след 5 години, по-скоро бих заложила на увеличаване на пречките за кандидатстване за висше образование за завършилите професионални паралелки. Защото такава е като цяло практиката в Европа.
А за чужбина е ясно какви са пречките: липса на важни за специалността предмети в дипломата за средно образование, липса на достатъчен хорариум по предметите и т.н. А както Дидева каза в друга тема наскоро: има места, на които изобщо няма да ти отворят дипломата, ако не е академик стрийм.

Общи условия

Активация на акаунт