Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 74 076
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дъщеря ми и още 2 деца от випуска спечелиха стипендии за едногодишно обучение в САЩ. При положение, че взимат около 15 деца от цяла България, 3 деца от една и съща професионална гимназия не е лош резултат.

# 136
Коя е гимназията?

# 137
  • София
Браво на децата!

# 138
  • В царството на игрите:)
Дъщеря ми и още 2 деца от випуска спечелиха стипендии за едногодишно обучение в САЩ. При положение, че взимат около 15 деца от цяла България, 3 деца от една и съща професионална гимназия не е лош резултат.
БРаво на децата. Ето това доказва моето твърдение, че не трябва да се поставят етикети.Щом някой си го може ще го може навсякъде и обратното. Все пак не всички от ЕГ са еманация Simple Smile

# 139
3 деца от една и съща професионална гимназия не е лош резултат.
БРаво на децата. Ето това доказва моето твърдение, че не трябва да се поставят етикети.Щом някой си го може ще го може навсякъде и обратното. Все пак не всички от ЕГ са еманация Simple Smile
                 Тази ПГ си беше елитна още когато се наричаше техникум.И не се влиза с нисък бал!

# 140
Здравейте, за първи път пиша в темата, защото съм с петокласник. Някой може ли да ме насочи към прилични училища, в които се кандидатства само с български (без математика) или поне математиката да е с по-малка тежест. На сина ми му се удават езиците, но с математиката е трагедия и шансовете му за висок бал там клонят към нула.

# 141
  • София
В момента НВО е задължително математика и български. Няма други - дори тези с отделен прием ползват оценките от НВО. За две години, докато дойде ваш ред да кандидатствате може и да променят нещо. Засега приемаш, че трябва да учите и по двата предмета.

# 142
В момента НВО е задължително математика и български. Няма други - дори тези с отделен прием ползват оценките от НВО. За две години, докато дойде ваш ред да кандидатствате може и да променят нещо. Засега приемаш, че трябва да учите и по двата предмета.
Знам, че е така, но искам да се ориентирам дали има училища, в които оценката по математика от НВО НЕ е балообразуваща. Например,  в НГДЕК не се взима под внимание, но търся такива училища и от "втори ешелон". https://ngdek.com/bg/articles/priem/baloobrazuvane-za-priem-sled-7-klas-v-ngdek

# 143
Държавният план-прием се утвърждава обикновено в края на април в годината на кандидатстване, т. е. единственото, което можете да направите в момента е да разгледате тазгодишния проект за вашата област и да видите за кои паралелки НВО по БЕЛ се утроява. Съвсем без НВО МАТ няма да намерите освен ако не са специализирани училища.

# 144
  • София
Не ми допадат ПГ заради нивото на обучението, ниско е. Като бяха техникуми, беше различно, но сега почти нищо не учат. Затова няма много желаещи.
Това го коментирахме миналата година лятото, но явно пак се е повдигнал въпросът. Не важи за всички професионални гимназии - Джон Атанасов си е ПГ, но балът там всяка година скача, отделно като се продължи в тази сфера си е типичната работа на бюро. Wink
Знам, че има такава нагласа, аз имах такова мнение пък за техникумите по мое време.

В момента имаме 8-класник във Втора испанска (157 ГИЧЕ) и 10-класник в Джон Атанасов, ако някой се интересува за отзиви...

# 145
  • София
Може ли за 157мо отзиви?

# 146
Здравейте, търся отзиви за 125 СУ, математическите паралелки след седми клас. Всяка информация ще бъде от полза.

# 147
  • София
Може ли за 157мо отзиви?
На нас ни беше резервен вариант на дъното, даже в последния момент го добавихме след много чудене. Доволни сме, най-вече 8-класникът. Да, базата е много зле, но нашият тийн не се впечатлява от това. Учат много испански тази година, което е всъщност най-важното. Вече се отпуска да говори на испански, да превежда. На 2 смени са, нямат униформи. Друго не се сещам. Доволни сме. Simple Smile

# 148
  • София
Може ли отзиви за Джон Атанасов?

# 149
Здравейте,бих искала да попитам някой дали може да каже добро училище в което да има паралелка със софтуерни и хардуерни науки.(за София)Или да каже мнение за някое от тези училища:28-мо;68-мо;44-то;29-то;7-мо;134-то;39-то;118-то;128-мо и 51-во за които прочетох че има такива паралелки.(за след 7 клас) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт