Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 74 075
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Благодаря , не сме ходили на състезанията в НПМГ и мисля , че не може  без тях

# 121
  • София
Състезанията са в началото на юни.

# 122
Трябва да ходите и там на уроци по мат и бълг. Децата имат преднина в класирането.

# 123
  • София
И според мен НПМГ не е за тази тема. Има си тема за НПМГ.

# 124
  • София
НПМГ не е за тази тема. Традиционно то е дори от най-елитните, защото е единствено по рода си.

# 125
  • София
Не е. Жената питаше за профил с физика. Май няма такова училище след 7 клас освен в НПМГ и от тази година в СМГ. А очевидно интерес има...

# 126
  • София
Не е. Жената питаше за профил с физика. Май няма такова училище след 7 клас освен в НПМГ и от тази година в СМГ. А очевидно интерес има...

Да, и аз търся, но за други освен горе посочените май не съм чувала...

# 127
  • нейде там, където ....
Трябва да ходите и там на уроци по мат и бълг. Децата имат преднина в класирането.

Подчертаното определено не е вярно.
На уроци могат да ходят където си искат. Никаква преднина не им дават уроци в НПМГ. Всичко си идва от детето и (не)ученето. Класирането е по резултат от НВО и състезания, не от пробните на курсовете.

Състезанията на НПМГ са в началото на юни, не са минали. Има време да се яви детето.

Мисля, че в 134-то имаше профил природни науки, но не знам как са точно с физиката.

# 128
  • Сф
Не е с физика 134 то , химия и биология е паралелката;

# 129
За  училище с добро обучение по физика бих препоръчала  Професионалната гимназия по телекомуникации. Повечето им учители са качествени.

# 130
Въпросът беше за профил Физика. В професионалните гимназии няма профилиране.

# 131
За  училище с добро обучение по физика бих препоръчала  Професионалната гимназия по телекомуникации. Повечето им учители са качествени.
Преди десетина години там отиваха предимно деца с нисък бал. От класа на дъщеря ми там отидоха все деца под средното ниво. Последните години може нещата да са се подобрили

# 132
  • София
Преди десетина години там отиваха предимно деца с нисък бал. От класа на дъщеря ми там отидоха все деца под средното ниво. Последните години може нещата да са се подобрили

Моите отзиви са, че е все така зле.

# 133
  • В царството на игрите:)

По принцип балът за професионалните гимназии е традиционно по - нисък, защото у нас всеки иска да е на бьОро и да си изкарва парите по - по друг начин. Нагласата е, че от ПГ излизат работяги и са деца с по - малки възможности, което не е точно така или поне не се отнася за всички гимназии от този тип. На моя близка сина след ПТ по телекомуникации се тури на амбиция и след много учене и доста пари за уроци/но им стана ясно, че по друг начин не става ( / влезе медицина, а беше приет в техническия, но се отказа. Да не говорим колко такива кадри се търсят, защото техническите грамотните хора стават все по - малко и след 10 години и асансьорите няма да има кой да ни оправи /примерно/. Не си мислете, че аз не страдам от подобни мисли, но ако сега синът ми кандидатстваше щях сериозно да се замисля накъде да го ориентирам. Сега със щерката ще ми е по - трудно, но със сигурност ще пиша и ПГ

# 134
  • София
За  училище с добро обучение по физика бих препоръчала  Професионалната гимназия по телекомуникации. Повечето им учители са качествени.

По принцип балът за професионалните гимназии е традиционно по - нисък, защото у нас всеки иска да е на бьОро и да си изкарва парите по - по друг начин. Нагласата е, че от ПГ излизат работяги и са деца с по - малки възможности, което не е точно така или поне не се отнася за всички гимназии от този тип. На моя близка сина след ПТ по телекомуникации се тури на амбиция и след много учене и доста пари за уроци/но им стана ясно, че по друг начин не става ( / влезе медицина, а беше приет в техническия, но се отказа. Да не говорим колко такива кадри се търсят, защото техническите грамотните хора стават все по - малко и след 10 години и асансьорите няма да има кой да ни оправи /примерно/. Не си мислете, че аз не страдам от подобни мисли, но ако сега синът ми кандидатстваше щях сериозно да се замисля накъде да го ориентирам. Сега със щерката ще ми е по - трудно, но със сигурност ще пиша и ПГ

Не ми допадат ПГ заради нивото на обучението, ниско е. Като бяха техникуми, беше различно, но сега почти нищо не учат. Затова няма много желаещи.

Общи условия

Активация на акаунт