Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 74 136
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
  • Сф
Здравейте, имам чуденка по-напред 7мо или 30то да пиша? Отзиви?
7 мо според мен по- напред. Но езиците са различни, не знам какво точно се чудите...

# 346
  • София
7 мо според мен по- напред. Но езиците са различни, не знам какво точно се чудите...
Ами дъщеря ми иска испански и английски...

# 347
Здравейте,

Някъде има ли по-подробна тема за НТБГ ?
Ние ще сме с бал 400, дано на второ класиране да стигне.

# 348
Здравейте,

Някъде има ли по-подробна тема за НТБГ ?
Ние ще сме с бал 400, дано на второ класиране да стигне.
Аз лично имам повече положителни отзиви от НФСГ✌️
Ако детето ми имаше интерес в сферата, бих го предпочела ✌️
И в класацията по Дзи-БЕЛ в 12 клас е по-напред😉

# 349
Здравейте!
В чудене съм кое да наредя по-напред в желанията-7-мо или 105-то?Ще се радвам да споделите впечатленията си,за софтуерна паралелка се гласи хубостникът ми.

# 350
  • у дома...
Ами дъщеря ми иска испански и английски...
Ако дъщеря ви иска испански като първи език, пишете 30-то. Моята дъщеря искаше точно това и принципно единственото желано училище беше точно 30-то. Беше с блестящ резултат на БЕЛ и малко точки по математика. Влезе още на първо класиране. В момента завършва 9 клас и е повече от доволна.

# 351
bobsi81, за софтуерна изберете 55 СУ

# 352
Ако избора е м/у 55о и 105о... Бих заложила на 55о, защото беше там до 7клас и поне му знам кусурите✌️А пък е и едносменно😉
Не познавам 7о и не мога да го сравня с другите обаче🍀

# 353
Синът ми беше класиран на първо класиране с НФСГ , паралелка Търговия с немски.Това са паралелките с дуално обучение( стаж) от 11-и клас.
За обучението и дисциплината в училището нямам никакви забележки.Локацията е централна.Оценки не се подаряват, учителите са взискателни.Класният му, г-н Русев е изключителен човек, много подкрепяше децата и беше насреща при всеки проблем.Оценки не се подаряваха, децата трябваше да учат сериозно, за да ги заслужат.По думите на сина ми, който има голям кръг познати (покрай спорта), децата в доста елитни училища са били на по-хлабав режим, включително НТБГ.В началото искаше да ходи на второ класиране и да учи английски, но сега не съжалява, че остана в това училище.Аз малко го натиснах, защото имах отзиви от мои близки познати, чиито деца бяха в НФСГ, и от които имах само положителна информация.
Никога не е имало оплаквания за дисциплина или някакви проблеми със съученици, освен един случай с конкретно дете от класа.
Както споменах, въз основа на изискванията на учителката по БЕЛ, детето ми имаше 5 по Бел на матурите, като не е бил на допълнителни уроци и нямаше много време да учи през сроковете.Доколкото виждам, последните няколко години, баловете на училището са се вдигнали , което ми говори, че е предпочитано учебно заведение от доста деца.
Забележка имам към дуалното обучение, защото замисълът е много добър, но реално нещата не се случваха според него.Все пак работата на децата се заплащаше и по мое мнение да се трудят в реални условия бе полезно за тях.От една страна ги възпитава на отговорност, от друга им показва как се печелят пари в истинския живот.Синът ми бе разпределен в Кауфланд.В 11-и клас работеше 2 дни седмично, в 12-и - три.Особено щастлив остана, когато след бала му изплатиха сума, равняваща се на неизползвания отпуск.Simple Smile
Ако някой иска повече
информация ще го разпитам подробно.

# 354
Много благодаря за изчерпателното мнение за НФСГ. Ние също се интересуваме предимно от паралелките с немски или друг, различен от английския език. На какво ниво е обучението по немски, френски, някой дали може да каже .. ? Виждам, че формата е разширено, а не интензивно, което означава 12 часа седмично, нали така ?

# 355
Много благодаря за изчерпателното мнение за НФСГ. Ние също се интересуваме предимно от паралелките с немски или друг, различен от английския език. На какво ниво е обучението по немски, френски, някой дали може да каже .. ? Виждам, че формата е разширено, а не интензивно, което означава 12 часа седмично, нали така ?
Сигурно в сайта има подробности, но синът ми каза, че който иска ще научи език и нивото в добро по немски и английски.
Англиски, мисля, започнаха 9-и клас.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 20:43 от ДХ3

# 356
  • София
Ако избора е м/у 55о и 105о... Бих заложила на 55о, защото беше там до 7клас и поне му знам кусурите✌️А пък е и едносменно😉
Не познавам 7о и не мога да го сравня с другите обаче🍀
На представянето пред випуск 2018 г. според г-жа директорката СХН "било нещо свързано с рекламата", нямаха идея с бившата заместничка какъв програмен език ще се учи. Не съм във възторг от обучението по ИТ 5-7 клас, мога да сравня с друго училище същия период. Математиката и тя на същото ниво.
Разгледайте програмите, да не се окажете изненадани. Може би зависи и от конкретното училище.
В НПМГ се отказаха от тази паралелка (остана Мат+ Информатика), много деца имат интерес към този паралелки, но пред нас не е стоял.

# 357
  • Отвъд алеята зад шкафа
Синът ми беше класиран на първо класиране с НФСГ , паралелка Търговия с немски.Това са паралелките с дуално обучение( стаж) от 11-и клас.
За обучението и дисциплината в училището нямам никакви забележки.Локацията е централна.Оценки не се подаряват, учителите са взискателни.Класният му, г-н Русев е изключителен човек, много подкрепяше децата и беше насреща при всеки проблем.Оценки не се подаряваха, децата трябваше да учат сериозно, за да ги заслужат.По думите на сина ми, който има голям кръг познати (покрай спорта), децата в доста елитни училища са били на по-хлабав режим, включително НТБГ.В началото искаше да ходи на второ класиране и да учи английски, но сега не съжалява, че остана в това училище.Аз малко го натиснах, защото имах отзиви от мои близки познати, чиито деца бяха в НФСГ, и от които имах само положителна информация.
Никога не е имало оплаквания за дисциплина или някакви проблеми със съученици, освен един случай с конкретно дете от класа.
Както споменах, въз основа на изискванията на учителката по БЕЛ, детето ми имаше 5 по Бел на матурите, като не е бил на допълнителни уроци и нямаше много време да учи през сроковете.Доколкото виждам, последните няколко години, баловете на училището са се вдигнали , което ми говори, че е предпочитано учебно заведение от доста деца.
Забележка имам към дуалното обучение, защото замисълът е много добър, но реално нещата не се случваха според него.Все пак работата на децата се заплащаше и по мое мнение да се трудят в реални условия бе полезно за тях.От една страна ги възпитава на отговорност, от друга им показва как се печелят пари в истинския живот.Синът ми бе разпределен в Кауфланд.В 11-и клас работеше 2 дни седмично, в 12-и - три.Особено щастлив остана, когато след бала му изплатиха сума, равняваща се на неизползвания отпуск.Simple Smile
Ако някой иска повече
информация ще го разпитам подробно.

Аз не бих се изказвала за НФСГ, защото нямам дете там и не знам каква е ситуацията. Но имам личен опит от НТБГ, който е чудесен. Учители, дисциплина, съученици. Дъщеря ми е пълна отличничка. Три деца от випуска спечелиха стипендия за 1 година в САЩ.

Участието в стажове, изложения, програми и състезания се подразбира, има доста какво да се каже. Тази година има и 1-во място на европейската олимпиада по статистика.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 14:49 от gadamer

# 358
  • София
Един въпрос ще задам тук, че в другата тема не ме отразиха.
Ако стигнем до второ класиране, ще упълномощим майка ми. Обаче дъщеря ми се притеснява, защото чула, че и децата трябва да присъстват на записването. Това така ли е?

Днес минахме покрай 7-мо. Детето има реални шансове за това училище, стига да не се вдигне балът. Ще пишем всички паралелки. Като резерва ще оставим 1-во.

# 359
Аз не критикувам НТБ, нямам и лични наблпдения, , а по-скоро правя вметка, че в нашето ги стягаха доста, като детето ми имаше предвид негови близки деца в НТБГ, които не знам доколко са били ученолюбиви, разбира се.Частен случай, просто споделям чутото през годините и на какво той е обърнал внимание.Това по повод на общото мнение, че НФСГ е едно ниво под НТБГ.

Общи условия

Активация на акаунт